archiv
Gastronomie
Nejnovější články
A musím říct, že to dopadlo překvapivě dobře, příprava je snadná, rychlá a nezbyl ani jediný.
Co budete potřebovat??
6 lžic oleje
400 ml mléka
2 vejce
Špetka soli
300g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.02.24
Bohužel netuším, nakolik bude dezert podobný originálu, já jsem ochutnala flan pouze od českých kuchařek (ale podle receptu rodilých Španělek :-) )
Příprava je snadná, jen časově náročná, flan se nejdříve peče a potom ještě dlouho chladí.
Co bude potřeba?
cukr a trošku vody (na karamel)
5 až...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.02.11
U nás doma je velice oblíbený, příprava je relativně snadná, v určité fázi připomíná trošku alchymii, zbyde po něm hora špinavého na červeno obarveného nádobí, ale rozhodně to stojí za to!!
Dnes se dortové formě nevyhneme, takže si ji v úvodu poctivě vymažeme a vysypeme.
(Já vysypávám jen boky, na dno si vystř...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.02.05
Ukážu Vám, jak snadno lze vyrobit celkem luxusní záležitost a ušetřit si všechny nervy kolem :)
Budete potřebovat skleničku, tak krásnou jak krásný budete chtít mít „dortík“, piškotový plát, dva druhy krému, a něco málo na přizdobení…. Variací je nespočet, můžete přidat čerstvé ovoce, pi...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.02.01
A protože ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, mám pro vás jeden inspirační a naprosto jednoduchý „valentýnský“ recept, na linecký koláč.
Budete potřebovat:
Těsto:
250g másla, nebo Hery
125g cukru moučka
1 žloutek a 375g prosáté hladké mouky
(nebo linecké těsto Vá...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.01.27
Jedná se o červený čaj, oficiálně zvaný rooibos, jehož domovinou je Jihoafrická republika. Keře, ze kterého se čaj dostává do šálků na celém světě, se pěstuje asi dvě stě let v oblasti dvou set kilometrů severně vzdálené od Kapského města. Jedině zde se tomuto keři tak daří.
U nás jej seženete v běžných po...
celý článek
| Darina Adámková
2014.01.27
stránka:
archiv