archiv
Gastronomie
Nejnovější články
U nás doma je velice oblíbený, příprava je relativně snadná, v určité fázi připomíná trošku alchymii, zbyde po něm hora špinavého na červeno obarveného nádobí, ale rozhodně to stojí za to!!
Dnes se dortové formě nevyhneme, takže si ji v úvodu poctivě vymažeme a vysypeme.
(Já vysypávám jen boky, na dno si vystř...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.02.05
Ukážu Vám, jak snadno lze vyrobit celkem luxusní záležitost a ušetřit si všechny nervy kolem :)
Budete potřebovat skleničku, tak krásnou jak krásný budete chtít mít „dortík“, piškotový plát, dva druhy krému, a něco málo na přizdobení…. Variací je nespočet, můžete přidat čerstvé ovoce, pi...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.02.01
A protože ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, mám pro vás jeden inspirační a naprosto jednoduchý „valentýnský“ recept, na linecký koláč.
Budete potřebovat:
Těsto:
250g másla, nebo Hery
125g cukru moučka
1 žloutek a 375g prosáté hladké mouky
(nebo linecké těsto Vá...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.01.27
Jedná se o červený čaj, oficiálně zvaný rooibos, jehož domovinou je Jihoafrická republika. Keře, ze kterého se čaj dostává do šálků na celém světě, se pěstuje asi dvě stě let v oblasti dvou set kilometrů severně vzdálené od Kapského města. Jedině zde se tomuto keři tak daří.
U nás jej seženete v běžných po...
celý článek
| Darina Adámková
2014.01.27
Základem tatarského bifteku je syrové hovězí maso, nejlépe kvalitní hovězí svíčková. Ta se ideálně naškrábe špičkou ostrého nože na jemno, případně naseká v sekáčku. Dá se i 2x-3x namlet, ale konzistence už nebude tak dobrá. Na bochánek masa se na talíři přidá ještě syrový žloutek, který je druhou ingrediencí ...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.01.17
Cheesecake s jahodami
4 porce
Doba přípravy: cca 60 minut
Potřebujeme
Korpus:
* 1 balení Raciolky mléčno-kakaové Racio
* 25 g másla
Náplň:
* 200 g krémového sýra
* 50 g cukru krupice
* 1 vejce
* ½ vanilkového lusku
* 20 g zakysané smetany
Poleva:...
celý článek
| Admin
2013.12.29
stránka:
archiv
celý článek
| Jana Brandtlová
2021.05.13