archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Zelenina je zdravá, dokáže odlehčit jídlo a dodat tělu potřebnou vlákninu, proto by u grilovací hostiny neměla chybět. Kromě zmiňované oblohy nebo třeba zeleninového salátu existuje spousta možností, jak ji připravit chutně i přímo na svém grilu. Nebojte se experimentovat a zkoušet různé druhy zeleniny. Možná ...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.21
Jaké ryby se grilují?
Ugrilovat se dá prakticky jakákoliv ryba, záleží na vaší chuti. Nejčastěji se připravují pstruzi, makrely, lososi, tuňáci nebo tresky, ale určitě si pochutnáte například i na sardinkách, candátu, pražmě, mořském vlku nebo kaprovi. Menší ryby, jako jsou sardinky, pstruzi nebo makrely, je nej...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.18
Jaké maso se hodí na gril?
Dá se říct, že skoro všechno, pokud je kvalitní a čerstvé. Samozřejmě čím libovější je, tím bude pokrm zdravější. Ale zase je potřeba vybírat takové, které není příliš suché nebo tuhé. Z vepřového masa je nejlepší krkovička, kotleta, panenka nebo žebra, naopak třeba kýta vhodná vůbec n...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.15
Přímé vs. nepřímé grilování
Největším problémem, co se týká rizika vzniku rakovinotvorných látek, je odkapávání tuku a šťávy z připravovaných pokrmů na žhavé uhlíky a do plamenů. Tam se tuk vznítí a vytvoří kouř plný škodlivých látek, které se pak usadí na grilovaných potravinách. Tomu se dá zabránit metodou nep...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.12
Správné palivo
Palivo je hned po grilu tím nejdůležitějším, to je jasné. Bez něj prostě nic neugrilujete. Záleží ale na typu vašeho přístroje. U elektrického grilu nemusíte nic shánět, jen ho zapojíte do elektrické zásuvky. K plynovému grilu potřebujete bombu s propan-butanem, tu seženete u prodejců plynových la...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.09
Uhlíky rozpálené do ruda, stoupající kouř se svou typickou štiplavou vůní a sálající teplo slibující dobře propečený steak, to vše má nezaměnitelnou atmosféru, kterou umí poskytnout jen gril na dřevěné uhlí. Přestože jsou v dnešní době oblíbené i moderní a komfortní grily na plyn a elektřinu, tato klasika je prostě ...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.05
stránka: