newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 3.díl

 
Letní grilování: Menu z grilu 3.díl

Ryby a mořské plody jsou zdravé a chutné, mnoho lidí je má ale spojené jen s dovolenou a pobytem u moře. Nedovolí vám povinnosti odjet do přímořského letoviska a pochutnávat si na těchto lahůdkách při odpočinku v plážové restauraci? Nevadí, připravte si je i doma na svém zahradním grilu. Není to nic složitého a zvládne to každý. Dnešní menu je inspirací pro všechny milovníky ryb a mořských plodů.

 

Grilované krevety

Na 4 porce potřebujete:

  • 0,5 krevet
  • 3-5 lžic olivového oleje
  • 3-5 lžic medu
  • 3-5 lžic sójové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • Šťáva z jedné limetky
  • Sůl, pepř

Pokud máte čerstvé krevety (jsou tmavé našedlé barvy), musíte je nejdříve omýt, zbavit je krunýře a nejlépe i tmavého střívka, které se nachází v horní části těla. Koupíte-li předvařené krevety (jsou oranžovo-růžové), ušetříte si práci s jejich loupáním. Připravené krevety osolte, opepřete a naložte na malou chvíli do marinády, kterou připravíte smícháním olivového oleje, utřeného česneku, sójové omáčky, medu a limetkové šťávy. Poté je zprudka opečte na grilu na rozpálené pánvi Wok. Nemáte-li tuto pánev, můžete krevety vyskládat přímo na grilovací rošt, ale nechte je grilovat opravdu jen malou chviličku z každé strany. Obzvláště předvařené krevety by se rychle vysušily a přišly o svou chuť. Ihned servírujte, například se zeleninovým salátem.

Losos na grilu s medem

Na 4 porce potřebujete:

  • 4 porce filé z lososa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • Sůl, pepř

Nejdříve si připravte směs, kterou budete potírat lososa. Rozehřejte v kastrolku máslo s cukrem a medem, přidejte ke směsi olej, sójovou omáčku a hořčici. Lososa opepřete, osolte a potřete olejem. Na rozpálený gril položte porce lososa kůží dolů a na horní stranu rozetřete připravenou směs. Zhruba po 6 minutách lososa otočte a nechte dalších asi 5 minut grilovat. K lososu se výborně hodí například salát z nových brambor, bramborová kaše nebo třeba těstovinový salát.

Grilovaný ananas

Na 4-6 porcí potřebujete:

  • 1 větší zralý ananas
  • 1 ½ hrnku cukru
  • 1 lžička mleté skořice

Připravit grilovaný ananas je snadné. Čerstvý ananas oloupejte, vykrojte z něj tvrdý střed a nakrájejte plod na plátky. Ty obalte ve směsi cukru a skořice. Pokládejte na středně rozpálený gril a grilujte zhruba 5 minut z každé strany metodou přímého grilování. Podávat můžete jen tak samotné, se šlehačkou nebo se zmrzlinou, záleží na vaší chuti.

 

Inspirujte se i našimi dalšími recepty: Letní grilování: Menu z grilu 2.díl

 

2016.07.08 | Martina Limbergová | přečteno: 30268x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak najít kvalitní kadeřnictví nebo kosmetiku za rozumnou cenu?

Hledáte novou kadeřnici nebo kosmetičku? Je pro vás důležitá kvalita, ale také cena? Pokud nemáte doporučení na konkr...
 
celý článek | Admin | 2015.08.19 | přečteno: 30249x

Erotické prádlo - inspirace pro žhavý večer

Máte ve své sbírce spodního prádla také kousky, které se nehodí k běžnému nošení, ale jsou určeny přímo do vaší ložni...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.07.05 | přečteno: 30533x

Provoněné koupele nohou

Barevné listí šustí pod nohama, podzim nám přináší chladná rána, dny se pomalu zkracují, ideální čas pro rozjímání, v...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30244x

Vše pro sporty

Využijte slevu na nákup a navštivte největší autorizovaný e-shop Nike VSEPROSPORTY.CZ. Najdete zde dámské sportovní o...
 
celý článek | Superadmin | přečteno: 30803x
 

Portál pro ženy