newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 3.díl

 
Letní grilování: Menu z grilu 3.díl

Ryby a mořské plody jsou zdravé a chutné, mnoho lidí je má ale spojené jen s dovolenou a pobytem u moře. Nedovolí vám povinnosti odjet do přímořského letoviska a pochutnávat si na těchto lahůdkách při odpočinku v plážové restauraci? Nevadí, připravte si je i doma na svém zahradním grilu. Není to nic složitého a zvládne to každý. Dnešní menu je inspirací pro všechny milovníky ryb a mořských plodů.

 

Grilované krevety

Na 4 porce potřebujete:

  • 0,5 krevet
  • 3-5 lžic olivového oleje
  • 3-5 lžic medu
  • 3-5 lžic sójové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • Šťáva z jedné limetky
  • Sůl, pepř

Pokud máte čerstvé krevety (jsou tmavé našedlé barvy), musíte je nejdříve omýt, zbavit je krunýře a nejlépe i tmavého střívka, které se nachází v horní části těla. Koupíte-li předvařené krevety (jsou oranžovo-růžové), ušetříte si práci s jejich loupáním. Připravené krevety osolte, opepřete a naložte na malou chvíli do marinády, kterou připravíte smícháním olivového oleje, utřeného česneku, sójové omáčky, medu a limetkové šťávy. Poté je zprudka opečte na grilu na rozpálené pánvi Wok. Nemáte-li tuto pánev, můžete krevety vyskládat přímo na grilovací rošt, ale nechte je grilovat opravdu jen malou chviličku z každé strany. Obzvláště předvařené krevety by se rychle vysušily a přišly o svou chuť. Ihned servírujte, například se zeleninovým salátem.

Losos na grilu s medem

Na 4 porce potřebujete:

  • 4 porce filé z lososa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • Sůl, pepř

Nejdříve si připravte směs, kterou budete potírat lososa. Rozehřejte v kastrolku máslo s cukrem a medem, přidejte ke směsi olej, sójovou omáčku a hořčici. Lososa opepřete, osolte a potřete olejem. Na rozpálený gril položte porce lososa kůží dolů a na horní stranu rozetřete připravenou směs. Zhruba po 6 minutách lososa otočte a nechte dalších asi 5 minut grilovat. K lososu se výborně hodí například salát z nových brambor, bramborová kaše nebo třeba těstovinový salát.

Grilovaný ananas

Na 4-6 porcí potřebujete:

  • 1 větší zralý ananas
  • 1 ½ hrnku cukru
  • 1 lžička mleté skořice

Připravit grilovaný ananas je snadné. Čerstvý ananas oloupejte, vykrojte z něj tvrdý střed a nakrájejte plod na plátky. Ty obalte ve směsi cukru a skořice. Pokládejte na středně rozpálený gril a grilujte zhruba 5 minut z každé strany metodou přímého grilování. Podávat můžete jen tak samotné, se šlehačkou nebo se zmrzlinou, záleží na vaší chuti.

 

Inspirujte se i našimi dalšími recepty: Letní grilování: Menu z grilu 2.díl

 

2016.07.08 | Martina Limbergová | přečteno: 9861x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Krav Maga - buďte silné a krásné zároveň

Krav maga je účinným způsobem sebeobrany, ale také velmi dobrým způsobem, jak se dostat do kondice a zhubnout přebyte...
 
celý článek | Admin | 2015.03.09 | přečteno: 10663x

Píchnout nebo nastřelit dětské náušnice?

Tradice propichování oušek čerstvě narozených holčiček sice pomalu opadá, ale rozhodně nikam nemizí. Maminka a ještě ...
 
celý článek | Admin | 2017.07.04 | přečteno: 10645x

Mikiny s vtipným potiskem baví celé Česko

S příchodem podzimu je pohodlná mikina naprosto nepostradatelnou součástí každého šatníku. Do školy, do práce, nebo a...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.09.26 | přečteno: 11420x

Aby ruce byly vaší ozdobou

Stará známá pravda říká, že ruce jsou naší vizitkou. Bezesporu pořád platí a platit bude dál. Proto kromě hedvábné po...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.01.05 | přečteno: 9522x
 

Portál pro ženy