archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Piquero Tonic
· 40 ml rumového spiritu Piquero
· 120 ml Double Dutch Indian Tonic Water
Naplňte sklenici ledem po okraj. Nadávkujte rumový spirit Piquero a dolijte tonikem. Jemně promíchejte a ozdobte polovinou plátku pomeranče.
Piquero Rojo Negroni
· 50 ml rumového spiritu Piquero Rojo
· 50 ml sladké...
celý článek
| Lea Kubová
2024.08.14
Oblíbené druhy banánů
Cavendish banány jsou nejčastějším druhem, který najdeme v supermarketech po celém světě. Od zelených až po zralé žluté plody, cavendish banány jsou známé střední sladkostí a jemnou texturou. Výraznější a sladší chuť pak nabízí červené banány, které jsou menší. Někteří jejich chuť dokonce přiro...
celý článek
| Jana Brandtlová
2024.05.25
Každé ráno se rybáři vydávají do hlubin oceánu s cílem chytit ty nejčerstvější mořské plody. Metody lovu se mohou lišit podle regionu a druhu plodů, které se loví, vždy se ale snaží minimalizovat vedlejší úlovky a zachovat udržitelný přístup k rybolovu. Například rybolov pomocí sítí a nástrah je tradiční metodou, která...
celý článek
| Nina Albertová
2024.04.11
Přezrálé banány nejsou zkažené
Krásně žluté a pevné banány lákají k zakousnutí, zatímco ty zhnědlé a měkké už zdaleka tolik pozitivní pozornosti nepoutají. I tak jsou však stále jedlé, a dokonce plné mikroživin. Mimo jiné ukrývají významné množství vlákniny a antioxidantů. Dále obsahují cenný tryptofan, stejně jako ...
celý článek
| Jana Brandtlová
2024.03.16
Nízkokalorické svačiny, jaké přesně?
Na rozdíl od mnoha přesvědčení je svačina také jídlem. Podle zásad zdravého stravování bychom měli za den sníst 3 jídla a 2 svačiny. Bohužel často je těžké omezit snackování. Nízkokalorické svačiny mají do 100 kcal, díky čemuž je mohou jíst lidé na redukční dietě, která vyžaduje ...
celý článek
| Nina Albertová
2023.11.06
Kulinářské využití dýní
Pro mnohé představuje nejoblíbenější recept dýňová polévka, která díky své hladké a krémové struktuře poslouží jako skvělý tip na oběd či večeři. Podzimní stálicí je také dýňové latté, které si získalo srdce nejednoho kávového příznivce. Tato dýňová specialita v sobě kombinuje výrazné kávové ...
celý článek
| Jana Brandtlová
2023.10.31
stránka:
archiv