archiv
Na Instagramu na nás pořád vyskakují fotky snídaní a brunchů, které si údajně lidé dopřávají i ve všední dny. Upřímně řečeno, většina z nás ráno nemá mnoho času a radši si pospí, než aby se věnovala hodinu přípravě snídaně. Proto pro vás mám tipy na několik jednoduchých snídaní, které chutnají skvěle, ale hlavně je při...
celý článek
| Markéta Zuziaková
2020.09.23
Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovali při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší.
Vy...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.08.11
Bazalka
Pravděpodobně jedna z nejrozšířenějších bylinek u nás. Její milovníci ji používají nejen jako součást kořenící směsi, ale také jako zásadní surovinu, napřklad při výrobě pesta. Skvělá je také jako přísada v salátu nebo dresinku. V hindských kulturách je bazalka považována za posvátnou. Nejběžnější kultivar s...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.04.27
Pažitka získala svůj název podle pažitu, což znamená trávník, známe ji též pod lidovým názvem šnytlík, často je označována jako tzv. „zelené koření“. Jedná se vytrvalou rostlinu z čeledi amarylkovitých, z botanického hlediska patřící do rodu česnek. Tomu odpovídá i její aroma a štiplavá chuť.
Na zahrádce se jí daří ...
celý článek
| Tereza Nechvílová
2020.04.26
Lotusový malinový dezert do pohárku
Sušenky Lotus jsou vynikající sušenky s karamelouvou chutí, které se skvěle hodí pro přípravu velmi rychlého dezertu, když se ohlásí návštěva na poslední chvíli nebo zkrátka nestíháte. Ale časová tíseň není jediným důvodem k jeho přípravě, protože je velmi lahodný. Na lotusový mal...
celý článek
| Lea Kubová
2020.04.22
Kvasnice jsou pro kynuté těsto, jaké potřebujeme třeba na velikonoční mazanec, chleba nebo rohlíky, nezbytné. Kvasinky obsažené v droždí přeměňují cukry na oxid uhličitý. A ten je tím, co dělá těsto i následné pečivo krásně nadýchané. Existuje samozřejmě i mnoho receptů na domácí pečivo bez droždí, případně s použ...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.04.08
Gastronomie
Nejnovější články






stránka: