archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Vůbec se toho nebojte, je to sice lepivá práce a je potřeba vlastnit spoustu nádobí, ale výsledek bude stát za to!
Co budeme potřebovat:
na medové pláty:
400 g prosáté hladké mouky
300 g krupicového cukru
1 lžičku jedlé sody
půl másla a půl...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.04.02
Beránek číslo jedna: Tvarohový beránek
Co budeme potřebovat:
200 g změklé na malé kousky nakrájené Hery
180 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
3 vejce
250 g měkkého tvarohu
100 ml mléka
250 g polohrubé mouky
1/2 b...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.03.07
Jediné, co není pro slabší povahy, je příprava na přípravu a myšlenka, že budete vlastně čistit a vařit živého živočicha.
Naprostým začátkem všeho, hned po nákupu (např. v Makru, nebo Ocean48), je mušle přebrat a vyčistit. Hned v úvodu vyhodíme mušle, které jsou poškozené (děravé) a mušle, které jsou otevřené a ...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.03.06
Co budeme potřebovat?
Hnědé těsto:
125g změklého másla
2 vejce
150g moučkového cukru
220g polohrubé mouky
3 polévkové lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
Tvarohové těsto:
1/2 kila měkkého tvarohu...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.02.28
A musím říct, že to dopadlo překvapivě dobře, příprava je snadná, rychlá a nezbyl ani jediný.
Co budete potřebovat??
6 lžic oleje
400 ml mléka
2 vejce
Špetka soli
300g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.02.24
Bohužel netuším, nakolik bude dezert podobný originálu, já jsem ochutnala flan pouze od českých kuchařek (ale podle receptu rodilých Španělek :-) )
Příprava je snadná, jen časově náročná, flan se nejdříve peče a potom ještě dlouho chladí.
Co bude potřeba?
cukr a trošku vody (na karamel)
5 až...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.02.11
stránka:
archiv
celý článek
| Jana Brandtlová
2020.09.06