reklama 3 v magazínu pro ženy
reklama 4 v magazínu pro ženy
reklama 1 v magazínu pro ženy
reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Nabídněte si....

 
celý článek | Sabina Stehnová | přečteno: 10631x 2012.12.30

Letní grilování: Menu z grilu 5.díl

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 12072x 2016.07.28

Twerking

 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 11006x 2015.01.26

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Někdo to rád syrové

 
Někdo to rád syrové

Když je někdo špatný kuchař, je prostě lepší, když nevaří… což je v případě tepelných úprav lososa i můj problém. Mám takový strach, že bych ho „převařila“, že si ho dám raději syrového :).

 

A rozhodla jsem se s vámi podělit o dva recepty, podle kterých si tu neskutečnou lahůdku nejraději připravuju já.

Základem obou receptů je samozřejmě losos, syrový. Někdo lososa utře špičkou nože, já mám raději krájení na drobounké kostičky, krom toho, že to mnohem lépe vypadá, je ta chuť ryby mnohem výraznější.

A teď k jednotlivým receptům, první by měl být francouzský. Netuším, zda jde skutečně o původ receptu, nebo je to pouze použitím dijonské hořčice.

Potřebujeme:

  •          200g lososa

  •          jarní cibulku (bílou i zelenou část) nadrobno nakrájenou

  •          kávová lžička plnotučné hořčice

  •          kávová lžička dijonské hořčice (doporučuji zarovnané, abyste nepřerazili chuť lososa)

  •          sůl

  •          čerstvě mletý pepř

  •          a šťáva z limety nebo citronu

Všechno společně smícháme, s klidným srdcem přichutíme, pokud se nám nebude něco zdát, a necháme chvilku uležet…


 

Já se musím přiznat, že mnohem raději se uchyluju jen k čisté chuti ryby bez hořčice. A jen pro sebe dělám raději:

  •          200g lososa

  •          cibulku (klidně opět jarní, tentokrát jen bílou část) nadrobno krájenou

  •          sůl

  •          čerstvě mletý pepř

  •          olivový olej (někomu příjde zbytečné už tak tučného lososa zalévat olejem, ale já tu vůni i chuť prostě miluju)

  •          nadrobno nasekaný čerstvý kopr

  •          a šťáva z limety nebo citronu

Opět vše smícháme a necháme odpočinout.

Je jen na vás, zda raději do lednice, nebo při pokojové teplotě, já raději tatarák vychlazený, musím se přiznat, že z dvou set gramů je to hromádka, o kterou se s těžkým srdcem rozdělím třeba s mužem, většinou bez problémů spořádám sama. Ale jako předkrm, nebo na ochutnání stačí i pro 4 lidi.

Servírovat doporučuju třeba s topinkami z dobrého toustového chleba… Já osobně jím tatarák s čerstvou francouzskou bagetou jen tak lžičkou ;)

Nebojte se toho a ochutnejte, je to něco úžasného, hlavně pro milovníky ryb ;)


 

Foto: http://www.freedigitalphotos.net/

 

2014.05.03 | Andrea Tomanová | přečteno: 11632x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: losos; tatarák z lososa

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Mozkový jogging aneb trénujte svou hlavu

Stejně jako naše tělo, i náš mozek potřebuje neustálé procvičování k tomu, aby byl co nejdéle bystrý a fit. Zrodila s...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.07.17 | přečteno: 10843x

155 receptů živé stravy. Gurmánská kuchařka od Růženy a Andrease

Možná jste už o živé stravě (raw food), ledacos slyšeli a četli. Tato kuchařka se od ostatních liší tím, že nabízí jí...
 
celý článek | Admin | 2015.05.22 | přečteno: 12433x

Pěstování rýmovníku krok za krokem. Nejčastější chyby.

O účincích rýmovníku - pokojovky, která vás zbaví rýmy a nachlazení - a jeho pěstování už jsem toho sepsala...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.07.28 | přečteno: 55366x

Všeléky v kuchyni

Je pozdě večer, bolí vás zub, lékárna má dávno zavřeno a návštěva zubní pohotovosti vás děsí i ve snech? Nezoufejte a...
 
celý článek | Mgr. Petra Králová | 2014.02.13 | přečteno: 12009x
 

Portál pro ženy