archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Šlehačková bábovka
Ingredience:
3 vejce
200 g moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
250 g polohrubé mouky
tuk do formy (Hera)
mouka na vysypání
Postup:
Žloutky, moučkový cukr, šlehačku a vanilkový cukr smícháme. Do polohrubé mouky vmícháme prášek do pečiva a ušl...
celý článek
| Lea Kubová
2018.06.14
Elektrický ruční šlehač s vysoce výkonným motorem SL-109
Praktický kuchyňský pomocník nabízí dvě základní funkce - šlehání a míchání. Vysokovýkonný motor pracuje při příkonu 300 W a nabízí pomocí posuvného spínače celkem pět rychlostí, které jsou doplněny o Turbo funkci. Pohodlný ergonomický design zajišťuje zc...
celý článek
| Admin
2018.03.22
Moka konvice patří k nejznámějším italským vynálezům, a její konstruktér Alfonso Bialetti (proto se konvicím lidově říká „bialetky“) měl jediný cíl – přenést espresso do každé domácnosti. Proto byly první konvice vyrobeny z hliníku, který šel dobře průmyslově zpracovat. V odkaze svého otce pokračoval Ranto Bialetti – p...
celý článek
| Admin
2017.09.30
Míchání koktejlů může na první pohled vypadat jako velká věda a na profesionální úrovni to tak do jisté míry je, ovšem to nebrání tomu zahrát si na barmanku i doma. Jediné náčiní, které byste si měla určitě pořídit, je šejkr (koupíte jej už zhruba od stokoruny). K některým nápojům ale nebudete potřebovat ani ten. Ja...
celý článek
| Martina Limbergová
2017.03.29
Klasické linecké cukroví
Suroviny:
45 dkg hladké mouky (nejlépe s označením 00)
16 dkg moučkového cukru
25 dkg Hery
1 vejce
Kúra z 1 citronu
Postup:
Na vál prosejeme mouku s cukrem, přidáme změklou Heru, vejce a kúru z citronu. Suroviny zpracujeme dohromady v hladké těsto. Pokud se př...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.12.11
Říká se, že poctivého nepálí. S chillli se to má trochu jinak. Záleží jednak na druhu a jednak na množství. Co se však obecných účinků na náš metabolismus týče, je ověřené, že chilli spaluje! Chilli urychluje proces trávení a následně i spalování tuků. V neposlední řadě pak dokáže hezky zahřát, což s přicházej...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2016.10.29
stránka:
archiv