archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Ráda bych se s vámi podělila o nejlepší recepty z dýně:
Tradiční dýňová polévka
(má původ ve Švýcarsku)
Potřebujeme:
Lžíci oleje nebo másla
1 malou cibuli
1/2 kg dužiny z dýně
2 brambory
Litr zeleninového vývaru
Asi 1 dl smetany (33% tuku)
Sůl, pepř
Postup:
Najemno nakrájen...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2014.10.16
Štrůdl u nás bývá rozhodně nejoblíbenější „buchtou“.
Jablka do něj mám nejraději nastrouhaná (nezapomeňte důkladně vymačkat šťávu) a samozřejmě proslazená a provoněná skořicí, často přidávám sekané ořechy. A podsypávám drcenými piškoty.
I když jsem se několikrát pokoušela o různé variace, stále ...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.09.29
Keramika je luxus, který nestojí moc
Velké oblibě se mezi profesionálními i amatérskými kuchtíky těší keramické pánve. Jsou k tomu tři hlavní důvody. První je ten, že jsou keramické pánve podstatně odolnější než pánve klasické. Jejich předností je to, že velmi dobře odolávají tepelným šokům a skvěle odolá...
celý článek
| Admin
2014.09.03
Jak na TORTILLU po česku?
Suroviny:
Kuřecí nebo krůtí maso
Balení velkých tortill – tortilly od jisté doby kupujeme, ty domácí se pravým mexickým nevyrovnají… Vyzkoušeli jsme snad všechny druhy na českém trhu, ale nejvíce nám chutnají Santa Maria Tex Mex klasické, i všech p...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2014.08.14
I přesto, že je polévka, zvláště pak vývar, výborným zdrojem živin i tekutin pro děti i dospělé, v horkých letních dnech se teplých polévek asi moc nenavaříte. Ani chuť na ně není. Ale přijdou-li deštivé dny a chladnější večery, tak i vy poctivým vývarem rádi vezmete zavděk. Neznám nic lepšího, než únavu a zimnici...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2014.08.04
Špenát můžeme vysévat do záhonku už během září a října. Za 5 – 6 týdnů dorůstá do sklizňové velikosti, ale vyštipovat mladé lístečky můžeme už daleko dříve. Upravovat je můžeme stejně jako klasický špenát, daleko lépe však tento „baby“ špenát chutná syrový v salátech, pomazánkách a výborně po...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2014.07.28
stránka:
archiv