reklama 3 v magazínu pro ženy
reklama 4 v magazínu pro ženy
reklama 1 v magazínu pro ženy
reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

10 podivných fobií

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 10395x 2013.07.10

Pátek třináctého

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 10384x 2015.02.14

Jsem Stepfordská panička?

 
celý článek | Meridene | přečteno: 10126x 2014.08.27

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

V čem tkví kouzlo italské kuchyně?

 
V čem tkví kouzlo italské kuchyně?

Co se vám vybaví pod pojmem italská kuchyně? Špagety a pizza? Nebo spíš proscuitto a extra panenský olivový olej? Ať už si pod tímto pojmem představíte cokoliv, jisté je jedno. Italská kuchyně znamená především důraz na kvalitu surovin. Jen z těch nejlepších přísad se totiž dají vykouzlit lahůdky, které potěší všechny smysly.

 

 

 

V jednoduchosti je krása

Základem italské kuchyně jsou jistě těstoviny. Nikde jinde na světě vám je nepřipraví v tolika různých úpravách a tak chuťově vynikající. Je až neuvěřitelné, že jde přitom někdy o jídlo složené třeba jen ze tří surovin. Jednoduchost je totiž také poznávacím znamením italských jídel. V čem tkví to kouzlo? Právě ve výběru těchto přísad. Italské těstoviny majjí specifickou chuť a stačí jen přidat k nim vhodné čerstvé bylinky, zakápnout extra panenským olivovým olejem, posypat nastrouhaným kvalitním parmazánem a máte jednoduchý oběd, po kterém se jen zapráší. Právě těstoviny se pak často doplňují výbornými omáčkami, které také nemají jinde konkurenci. Kromě těstovin a olivového oleje jsou nedílnou součástí italské kuchyně kvalitní sýry, uzeniny, salámy a čerstvé bylinky. V mnoha receptech najdete také rajčata, které jsou téměř národním pokrmem, ať už čerstvá nebo jako lahůdka v podobě sušených rajčat, která se právě tady suší často ještě starým způsobem rozložená na slunci na rozpálených střechách. Tyto sluncem usušená rajská jablíčka naložená v olivovém oleji jsou nepopsatelně dobrá.

 

Pro mlsné jazýčky

Proslulé jsou také italské sladkosti a dezerty. Vždyť kdo by neznal lahodné tiramisu nebo neslyšel o dezertu panna cotta či tradiční italské bábovce panettone? I v tomto případě dbají Italové především na kvalitní přísady, z čehož je dobré si vzít příklad. Receptů pro přípravu různých dezertů se pak již dá najít mnoho, záleží na vaší chuti.

 

Ve víně je pravda

Italská vína jsou kapitolou sama pro sebe. Ve sluncem zalité Itálii se vinné révě daří a vína odsud jsou tak jedněmi z nejlepších na světě. A Italové mají víno skutečně rádi, o tom není pochyb. Popíjí je k obědu, k večeři, při slavnostech stejně jako v běžný den. Vždyť sklenka vynikajícího vína nikdy neublíží, naopak tělu i mysli prospěje. Takže co jiného podávat k italské specialitě než kvalitní víno pocházející také přímo z Itálie?

 

Ptáte se, kde hledat všechny tyto italské potraviny? Zajděte do některé ze specializovaných prodejen, které nabízí produkty dovážené přímo od italských dodavatelů. Jen tady máte jistotu, že nekupujete náhražky, ale pravou kvalitu, se kterou si vykouzlíte Itálii i ve vaší kuchyni. Takové obchody provozuje například ITALFOOD.cz a to na Praze 2, Praze 3 a v Mirošovicích u Prahy.

 

2014.10.30 | Martina Limbergová | přečteno: 10292x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Italská kuchyně; jídlo; potraviny

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Ničitelé nervů

  Každý z nás má nějaký zlozvyk. Vlastnost nebo určitý typ chování, které někdo druhý nemůže vystát. S někte...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.07.02 | přečteno: 10664x

Soutěž o 3 knihy Zánět - skrytý zabiják

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2015.07.29 | přečteno: 9920x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit XIV – trénink v zimě

Zimní slunovrat nastal téměř před měsícem, ale pořád se ještě stmívá dřív, než se vrátíme z práce. Ve dnech, kdy...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2015.01.18 | přečteno: 9831x

Šalvěj hispánská čili Chia v kuchyni

Šalvěj hispánská, dnes hojně označována často jen jako Chia najde své místo v kuchyni nejen u aktivních sportovkyň, a...
 
celý článek | Adela Rychtáriková | 2016.04.01 | přečteno: 10552x
 

Portál pro ženy