Nepřehlédněte
Přírodní vlasová kosmetika pro krásné a zdravé vlasy
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Tvarohová dobrota
U nás doma patří tvarohové dezerty k těm nejoblíbenějším. Velmi efektním a oblíbeným je tento. A jeho příprava je překvapivě jednoduchá.
Co budeme potřebovat?
Na náplň:
- 4 vaničky plnotučného tvarohu
- zakysanou smetanu
- 2 vejce
- 150ml mléka
- 150g moučkového cukru
- 1 a půl balíčku vanilkového pudinku
- vanilkový cukr
- 3 lžíce kakaa
Na těsto:
- 100g změklého másla
- 100g moučkového cukru
- 225g polohrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
Postup:
Korpus:
Z másla, cukru, vejce a soli vyšleháme pěnu. Vsypeme mouku a vypracujeme hladké těsto, které rozprostřeme do vymazané dortové formy ve stejně vysoké vrstvě a na bocích vytáhneme nahoru.
Náplň:
Všechny suroviny, kromě kakaa vyšleháme v míse (bude potřeba mísa trošku větší). Pudinkový prášek rozmíchejte v mléce a do směsi nalijte jako poslední. Směs rozdělte na poloviny a jednu polovinu obarvěte kakaem.
Polévkovými lžícemi nabírejte na střídačku světlou a kakaovou náplň a klaďte do středu korpusu, vytvoří to krásné mramorování. S formou tročku klepněte, aby se tvarohová náplň srovnala.
Pečeme v horkovzdušné troubě na 175°C asi hodinu. Můžete zkusit, zda je upečeno klasickou „špejlovou metodou“. Po vytažení z trouby necháme chvilinku stát a asi po čtvrt hodince sundáme z formy boční stěnu. Servírujeme nejdříve po úplném vychladnutí, já nechávám raději přes noc v lednici.
Poslat článek
Tisk
Štítky: Tvarohový desert; tvarohová zebra; zákusek s tvarohem; recept