archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Paleo vánoční kuchařka
K Vánocům cukroví neodmyslitelně patří a jen málokdo z nás si dokáže sváteční stůl bez talířku sladkých dobrot představit. Jde to ale i zdravěji, bez spousty rafinovaného cukru, bez lepku a laktózy.
Přesvědčí vás o tom i paleo vánoční kuchařka Vánoční ne(cukroví). Její autorka Anna Keclíkov...
celý článek
| Martina Limbergová
2021.11.18
Brambora jako královna podzimu
Původně jídlo pro chudé, které lidstvo několikrát zachránilo před hladomorem, dnes patří mezi nejoblíbenější základní suroviny vůbec. I když se někteří stále domnívají, že brambory poslouží nejlépe jako tradiční příloha, možnosti jejich využití jsou daleko širší a způsobům přípravy se ...
celý článek
| Lea Kubová
2021.11.14
Milovníci poctivého uzeného však obvykle stojí před náročnou otázkou – pořídit si klasickou udírnu na dřevo, nebo sáhnout raději po moderní elektrické?
Udírna na dřevo pro milovníky tradicí
Udit v dřevěné udírně je samozřejmě složitější. Musíte zapálit krb, který je třeba celou dobu hlídat. Vaším úkolem je r...
celý článek
| Lea Kubová
2021.05.25
Proč zařadit pomelo do jídelníčku? Tělu poskytne mnoho důležitých vitamínů
Pomelo je chutné a nesmírně zdravé ovoce. Je jedním z nejlepších zdrojů vitamínu C, díky čemuž podporuje správnou funkci imunitního systému. Dalším plusem pomela je vysoký obsah draslíku, který je důležitý pro správnou funkci srdce, oběhového...
celý článek
| Lea Kubová
2021.02.24
Pravé italské cappucino
Cappuccino je espresso s našlehanou mléčnou pěnou. V Itálii se pije pouze ráno k snídani. Během dne byste si měli dát už jen čistou černou kávu.
Jak vypadá pravé cappucino
Základem cappuccina je 30 ml espressa a přibližně 120 ml našlehaného mléka. Teplota mléka by neměla přesáhnout 65 °...
celý článek
| Lea Kubová
2021.02.23
Italské risotto je plnohodnotný hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá.
Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou ...
celý článek
| Lea Kubová
2020.11.12
stránka:
archiv