archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Milovníci poctivého uzeného však obvykle stojí před náročnou otázkou – pořídit si klasickou udírnu na dřevo, nebo sáhnout raději po moderní elektrické?
Udírna na dřevo pro milovníky tradicí
Udit v dřevěné udírně je samozřejmě složitější. Musíte zapálit krb, který je třeba celou dobu hlídat. Vaším úkolem je r...
celý článek
| Lea Kubová
2021.05.25
Proč zařadit pomelo do jídelníčku? Tělu poskytne mnoho důležitých vitamínů
Pomelo je chutné a nesmírně zdravé ovoce. Je jedním z nejlepších zdrojů vitamínu C, díky čemuž podporuje správnou funkci imunitního systému. Dalším plusem pomela je vysoký obsah draslíku, který je důležitý pro správnou funkci srdce, oběhového...
celý článek
| Lea Kubová
2021.02.24
Pravé italské cappucino
Cappuccino je espresso s našlehanou mléčnou pěnou. V Itálii se pije pouze ráno k snídani. Během dne byste si měli dát už jen čistou černou kávu.
Jak vypadá pravé cappucino
Základem cappuccina je 30 ml espressa a přibližně 120 ml našlehaného mléka. Teplota mléka by neměla přesáhnout 65 °...
celý článek
| Lea Kubová
2021.02.23
Italské risotto je plnohodnotný hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá.
Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou ...
celý článek
| Lea Kubová
2020.11.12
Pokud jste se rozhodly vzít bylinky domů a pěstovat je přes zimu v kuchyni, nadále je využívat do salátů i dalších pokrmů a na jaře je opět vysadit ven, jde to, ale jen s některými!
Obecně se bylinky rozdělují do skupin podle toho, zda se jedná o rostliny jednoleté, trvalky nebo polokeře. A zatímco ty první můžete b...
celý článek
| Jana Brandtlová
2020.10.30
Pak určitě zkuste tyto ovesné sušenky. Základ obsahuje jen dvě základní ingredience, které pravděpodobně máte doma, a pak můžete přidat to, co máte rádi nejvíce. Sušenky jsou tedy naprosto variabilní, nepotřebujete váhu, vše stačí přidávat "od oka", a tak si je opravdu můžete upéct takřka kdekoliv.
Základ na 1 ...
celý článek
| Markéta Zuziaková
2020.09.29
stránka: