archiv
Hokkaido, asi nejoblíbenější zeleninová dýně, může být vynikajícím zpestřením jídelníčku, a to nejen na podzim a v zimě. Její výhoda spočívá v tom, že se nemusí loupat, protože její slupka při vaření krásně změkne. Stačí ji pouze zbavit semínek a dát se do přípravy.
Pojďte se tedy zahřát snadnou a výživnou...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.11.25
I když už jste vaše bylinkové záhonky nejspíš zazimovali, nemusíte se čerstvých bylinek tak úplně vzdávat. Jsou i takové, které rostou po celý rok a můžete si je vypěstovat v pohodlí domova. Patří sem například řeřicha.
Řeřicha posiluje a čistí
Řeřicha je aromatická bylinka, která má podobné použ...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.11.14
Právě období na přelomu podzimu a zimy je ideální pro sklizeň tohoto ovoce, protože jeho plody získávají zralost až po projití mrazem.
Pro svůj vysoký obsah vitamínu C a koktejl minerálů jsou ideální potravinou v nastávajícím období rým, chřipek a dalších nemocí z nachlazení.
Všechny plody se hodí především...
celý článek
| Mgr. Martina Fabšičová
2015.11.11
Asi nikoho z nás nepřekvapí, že pošírování má svůj původ v proslulé francouzské kuchyni. Poměrně často je bohužel mylně považováno za obyčejné vaření ve vodě, což pochopitelně už samo o sobě mnohé odrazuje. Jedná se ale přitom o jedinečný způsob šetrné přípravy pokrmu, při kterém je zachována barva, chuť, ale hlavně...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.11.05
Slaninový závin s datlemi
10 dg anglické slaniny, jedno balení sušených datlí, listové těsto, žloutky na potření
Příprava tohoto netradičního závinu je velmi jednoduchá. Ze všeho nejdříve si připravíme listové těsto, které je potřeba rovnoměrně rozválet do tvaru obdélníku. Následně pokládáme plá...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2015.11.03
Lahodná polévka, která zasytí
Máte-li zrovna na zítřejší den spoustu povinností a nemůžete si dovolit stát několik hodin u sporáku, pak vsaďte na kulajdu s houbami a koprem. Tato klasika zkrátka musí zachutnat každému. Na přípravu není vůbec složitá, a pokud nejste v kuchyni úplná začátečnice, připravíte jí hrav...
celý článek
| Admin
2015.10.29
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv