archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Čekanka představuje nejen zdravou bylinu, náhražku kávy (melta) nebo čaj. Snadno si z čekanky listové můžete připravit také hlavní jídlo, které má právě díky této potravině detoxikační účinky, vysoký obsah vlákniny a podporuje také zažívání.
Suroviny: bramborová kaše, plátkový sýr, šunka, sůl, pepř, hořčic...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2016.09.23
Grilovaný lilek se sýrem feta
Na 4 porce potřebujete:
1 větší lilek (nebo 2 menší)
200 g sýru feta
Olivový olej
Sůl, pepř
Nejdříve si nakrájíme lilek a to podélně na tenké plátky. Ty osolíme, opepříme, potřeme zlehka olivovým olejem a poklademe na gril. Grilujeme je asi 3 minuty z každé stran...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.07.28
Grilovaný kozí sýr
Na 4 porce potřebujete:
200 g zralého kozího sýra
Olivový olej
Grilovací koření
Připravte si čtverec alobalu, do kterého sýr zabalíte. Potřete jej zlehka olivovým olejem, položte na něj sýr nakrájený na porce a zlehka potřete i jej. Posypte špetkou grilovacího koření, zabalte j...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.07.20
Grilované krevety
Na 4 porce potřebujete:
0,5 krevet
3-5 lžic olivového oleje
3-5 lžic medu
3-5 lžic sójové omáčky
3 stroužky česneku
Šťáva z jedné limetky
Sůl, pepř
Pokud máte čerstvé krevety (jsou tmavé našedlé barvy), musíte je nejdříve omýt, zbavit je krunýře a nejlépe i tmavého střívka, k...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.07.08
Zapomeňte na ochucené nápoje a džusy s množstvím cukru, náhradních sladidel a „éček“! To, co vás v létě nejspolehlivěji osvěží, máte všichni doma. Voda je životodárná tekutina, kterou stačí ochutit oblíbeným ovocem nebo zeleninou, přidat zelenou bylinku a lahodná přírodní limonáda je na světě. Spol...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.07.04
Grilovaný chřest se slaninou
Pro 4-6 osob budete potřebovat:
Svazek zeleného chřestu
200 g anglické slaniny
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci sójové omáčky
Pepř, sůl
Připravit zelené chřestové výhonky k marinování je snadné. Zelený chřest se oproti bíl...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.06.28
stránka:
archiv