archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Napíšu vám tři své nejoblíbenější recepty s cuketou a budu doufat, že se se mnou podělíte o ty vaše ;-)
CUKETOVÁ POLÉVKA
Bude potřeba:
na drobné kousky nakrájená cuketa
máslo
česnek a středně velká cibule
čerstvý tymián
zakysanka
zeleninový vývar (může být i z kost...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.07.22
Salát s bramborami a tuňákem
Co budeme potřebovat??
dvě hlávky římského salátu
vařená vejce
uvařené malé nové brambory
do měkka podušené fazolové lusky
tuňák (může být kvalitní konzervovaný, já mám r...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.07.06
Tenhle recept byl vlastně tak trošku z nouze, zbylo mi totiž 8 bílků po výrobě vaječného koňaku, který se u nás vaří, vždy když dojde ;-)
Potřebujeme:
8 bílků (nejlépe z lednice-lépe se šlehají)
40 dkg cukru krupice
4 čajové lžičky kukuřičného škrobu
2 čajové lžičky octa
1/2 čajové lžičky van...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.06.28
Příprava je naprosto snadná. Potřebujete jen:
kilo brambor (varný typ)
300g hrubé mouky
špetku soli
a rozpuštěné máslo
(samozřejmě cukr a mák na posypání)
A jak na to??
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, jemně osolíme a dáme povařit (zhruba 15 minut) do poloměkka. Poté ...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.06.16
Jahodové:
Budeme potřebovat půl kila jahod (čerstvých, nebo mrazených-pokud jsou mražené, není potřeba přidávat led), přibližně litr chlazené vody, šťávu z jednoho citronu a podle potřeby třtinový cukr a drcený led.
Všechno to nahrneme do mixéru, rozmixujeme a je to…stejnou variaci vyrábíme doma...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.06.08
Už od dětství patřila u nás doma na nedělní stůl, aby měla případná návštěva co zakousnout ke kafíčku. Ani u babičky nikdy nechyběla její typická vůně linoucí se celým bytem. Vyzkoušela jsem jich mnoho druhů, ale pravidelně se vracím ke klasické dvoubarevné olejové, ta je prostě nejlepší. Co mě ale zaujalo, jsou vše...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.06.05
stránka:
archiv