archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Tenhle recept byl vlastně tak trošku z nouze, zbylo mi totiž 8 bílků po výrobě vaječného koňaku, který se u nás vaří, vždy když dojde ;-)
Potřebujeme:
8 bílků (nejlépe z lednice-lépe se šlehají)
40 dkg cukru krupice
4 čajové lžičky kukuřičného škrobu
2 čajové lžičky octa
1/2 čajové lžičky van...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.06.28
Příprava je naprosto snadná. Potřebujete jen:
kilo brambor (varný typ)
300g hrubé mouky
špetku soli
a rozpuštěné máslo
(samozřejmě cukr a mák na posypání)
A jak na to??
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, jemně osolíme a dáme povařit (zhruba 15 minut) do poloměkka. Poté ...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.06.16
Jahodové:
Budeme potřebovat půl kila jahod (čerstvých, nebo mrazených-pokud jsou mražené, není potřeba přidávat led), přibližně litr chlazené vody, šťávu z jednoho citronu a podle potřeby třtinový cukr a drcený led.
Všechno to nahrneme do mixéru, rozmixujeme a je to…stejnou variaci vyrábíme doma...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.06.08
Už od dětství patřila u nás doma na nedělní stůl, aby měla případná návštěva co zakousnout ke kafíčku. Ani u babičky nikdy nechyběla její typická vůně linoucí se celým bytem. Vyzkoušela jsem jich mnoho druhů, ale pravidelně se vracím ke klasické dvoubarevné olejové, ta je prostě nejlepší. Co mě ale zaujalo, jsou vše...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.06.05
A rozhodla jsem se s vámi podělit o dva recepty, podle kterých si tu neskutečnou lahůdku nejraději připravuju já.
Základem obou receptů je samozřejmě losos, syrový. Někdo lososa utře špičkou nože, já mám raději krájení na drobounké kostičky, krom toho, že to mnohem lépe vypadá, je ta chuť ryby mnohem výraznější....
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.05.03
Co budete potřebovat? (tato dávka odpovídá silikonové formě o 12 muffinkách)
3 celá vajíčka
3 vanilkové cukry
1 smetanu ke šlehání
1 prášek do pečiva
3 kelímky (od šlehačky) polohrubé mouky
Doporučuji kapku rumu a trošku citrónové kůry (zavoní a krásně vyběhnou)
Ce...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2014.04.28
stránka: