archiv
1. Banány – přírodní zdroj energie a štěstí
Banány jsou bohaté na draslík, vitamín B6 a přírodní cukry, které dodávají tělu okamžitou energii. Navíc podporují produkci serotoninu, hormonu, který zlepšuje náladu a pomáhá zvládat stres. Díky vysokému obsahu vlákniny banány stabilizují hladinu cukru v krvi, což pomáhá ...
celý článek
| Jana Brandtlová
2024.09.28
Dýně patří mezi nejoblíbenější podzimní zeleninu. V kuchyni má pestré využití, vyzkoušet můžete nepřeberné množství receptů od slaných jídel po sladké dezerty. Prospěje i vašemu zažívání díky velkému množství vlákniny a navíc je nízkokalorická, takže vás zasytí, ale neohrozí štíhlou línii. Obsahuje také důležité živiny...
celý článek
| Martina Limbergová
2024.09.22
Piquero Tonic
· 40 ml rumového spiritu Piquero
· 120 ml Double Dutch Indian Tonic Water
Naplňte sklenici ledem po okraj. Nadávkujte rumový spirit Piquero a dolijte tonikem. Jemně promíchejte a ozdobte polovinou plátku pomeranče.
Piquero Rojo Negroni
· 50 ml rumového spiritu Piquero Rojo
· 50 ml sladké...
celý článek
| Lea Kubová
2024.08.14
Oblíbené druhy banánů
Cavendish banány jsou nejčastějším druhem, který najdeme v supermarketech po celém světě. Od zelených až po zralé žluté plody, cavendish banány jsou známé střední sladkostí a jemnou texturou. Výraznější a sladší chuť pak nabízí červené banány, které jsou menší. Někteří jejich chuť dokonce přiro...
celý článek
| Jana Brandtlová
2024.05.25
Každé ráno se rybáři vydávají do hlubin oceánu s cílem chytit ty nejčerstvější mořské plody. Metody lovu se mohou lišit podle regionu a druhu plodů, které se loví, vždy se ale snaží minimalizovat vedlejší úlovky a zachovat udržitelný přístup k rybolovu. Například rybolov pomocí sítí a nástrah je tradiční metodou, která...
celý článek
| Nina Albertová
2024.04.11
Přezrálé banány nejsou zkažené
Krásně žluté a pevné banány lákají k zakousnutí, zatímco ty zhnědlé a měkké už zdaleka tolik pozitivní pozornosti nepoutají. I tak jsou však stále jedlé, a dokonce plné mikroživin. Mimo jiné ukrývají významné množství vlákniny a antioxidantů. Dále obsahují cenný tryptofan, stejně jako ...
celý článek
| Jana Brandtlová
2024.03.16
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv
celý článek
| Lea Kubová
2022.11.03
Nejzajímavější články
Vybíráme pracovní stůl do kanceláře. Co by mu rozhodně chybět nemělo?
