archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Základem tatarského bifteku je syrové hovězí maso, nejlépe kvalitní hovězí svíčková. Ta se ideálně naškrábe špičkou ostrého nože na jemno, případně naseká v sekáčku. Dá se i 2x-3x namlet, ale konzistence už nebude tak dobrá. Na bochánek masa se na talíři přidá ještě syrový žloutek, který je druhou ingrediencí ...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.01.17
Cheesecake s jahodami
4 porce
Doba přípravy: cca 60 minut
Potřebujeme
Korpus:
* 1 balení Raciolky mléčno-kakaové Racio
* 25 g másla
Náplň:
* 200 g krémového sýra
* 50 g cukru krupice
* 1 vejce
* ½ vanilkového lusku
* 20 g zakysané smetany
Poleva:...
celý článek
| Admin
2013.12.29
Do roka ji pánové opíjeli dalšími lepivými sladidly s příměsí alkoholu. Zakusila první tequilu a nebránila se ani bodyshotu. Následovala doba míchání alkoholických nápojů tak, až jeden takový divoký večer zanechal stopy na veřejných toaletách. Což bylo ještě nic v porovnání s ránem, kdy ji probudil burácející ...
celý článek
| Darina Adámková
2013.12.28
Na každém vánočním trhu nechybí stánek s tímto nápojem a neustálé fronty hovoří o jeho oblíbenosti. Pokud by jste si ho ale raději vychutnali v teple svého domova, zkuste si uvařit vlastní domácí punč. Není to nijak složité a ani ingredience nejsou náročné. Punčů existuje mnoho druhů, stačí si jen vybrat podle...
celý článek
| Martina Limbergová
2013.12.13
Pro každého kdo se nadchnul francouzskou kuchyní, doporučuji netradiční kuchařku, spíše průvodkyni kuchyní, kterou napsal Auguste Escoffier a jmenuje se Moje francouzská kuchyně. Pamatuju si to jako dnes, objednala jsem ji přes internet a nemohla se jí dočkat. Když potom ležela přede mnou, zacházela jsem s ní ...
celý článek
| Andrea Tomanová
2013.12.01
Už Arabové v 18. století zřejmě věděli, že káva bude jednou velice žádané zboží, vzhledem k jejich praktikám. Do té doby bylo totiž pěstování kávovníku prakticky jejich výsadou. Tehdy byla ovšem káva vysoce nedostatkové zboží, a tím i velice drahá. Což se arabským pěstitelům náramně hodilo, a tak se přísně kontrolov...
celý článek
| Martin Klose
2013.07.11
stránka: