reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Jak vybrat správný cestovní kufr

 
celý článek | Admin | přečteno: 30145x 2017.01.25

Všechno zlé je pro něco dobré

 
celý článek | Beáta Matyášová | přečteno: 30151x 2013.03.23

5 rad, jak zvládnout kojení na jedničku

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30075x 2018.03.13

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Červený samet

 
Červený samet

Dnes vám představím recept pro trošku odhodlanější cukráře…

Red Velvet je cukrářským pojmem hlavně v Americe. Dort v jasně červených barvách obsahující podmáslí, máslo, vejce, mouku, kakao….
Není v něm nic nedobrého :-)

 

U nás doma je velice oblíbený, příprava je relativně snadná, v určité fázi připomíná trošku alchymii, zbyde po něm hora špinavého na červeno obarveného nádobí, ale rozhodně to stojí za to!!

Dnes se dortové formě nevyhneme, takže si ji v úvodu poctivě vymažeme a vysypeme.
(Já vysypávám jen boky, na dno si vystřihnu kolečko z pečícího papíru)

Co bude potřeba?

·         250g hladké mouky

·         2 lžíce kakaa

·          malá zarovnaná lžička soli

-vše prosejte do jedné misky a důkladně smíchejte

·         120g změklého másla

·         200g cukru krupice (v originálním receptu je cukru i víc než 2x více)

·         2 vejce

-ušleháme v jiné misce do pěny a přidáme moučnou směs

·         250ml podmáslí

·         lžička červeného potravinářského barviva (používám gelové, dalo by se použít i rozmíchané práškové, v Americe dokonce barví těsto i červenou řepou)

 

-přidáme do těsta a zamícháme

Teď je čas na tu alchymii!!

·         lžička jedlé sody

·         lžička octa

-do skleničky nalijeme ocet a přidáme sodu, poté co vypění, nalijeme do těsta a důkladně promícháme.

 

Těsto přeložíme do pečící formy a dáme do trouby na 175°C. Pečeme asi 30 minut. Po upečení propícháme špejlí a necháme vychladnout. Nakrájíme na pláty a zbytek je jen na vás.

Dá se použít krém klasický máslový, z mascarpone, tvarohový… Potáhnout marcipánem, polít čokoládou, nebo jen potřít krémem. Zdobit ovocem.

S chutí do toho :-) 

2014.02.05 | Andrea Tomanová | přečteno: 30168x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Red velvet červený samet červený dort recept na dort

 
archiv

Nejzajímavější články

 

4 tipy na vánoční dárky pro ženy, se kterými neuděláte chybu

Přemýšlíte, jaký vánoční dárek vybrat pro ženu, ale nic vás nenapadá? V takovém případě jistě oceníte následující článek...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.12.09 | přečteno: 30153x

Soutěž o knihu Tvarytmy

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme všem výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2015.04.20 | přečteno: 30104x

Jak správně pečovat o suchou a mastnou pleť?

Mít tak ideální pleť, která by vypadala mladistvě a svěže, a přitom nevyžadovala příliš péče... Právě po tom asi touž...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.12.02 | přečteno: 30050x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit XIV – trénink v zimě

Zimní slunovrat nastal téměř před měsícem, ale pořád se ještě stmívá dřív, než se vrátíme z práce. Ve dnech, kdy...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2015.01.18 | přečteno: 30290x
 

Portál pro ženy