reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Jak ochránit svou pleť před mrazem?

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30709x 2014.11.26

Brnění

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 30832x 2014.05.10

Zkraťte si čekání na dovolenou

 
celý článek | Nikol Mohoritová | přečteno: 30758x 2015.04.07

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Červený samet

 
Červený samet

Dnes vám představím recept pro trošku odhodlanější cukráře…

Red Velvet je cukrářským pojmem hlavně v Americe. Dort v jasně červených barvách obsahující podmáslí, máslo, vejce, mouku, kakao….
Není v něm nic nedobrého :-)

 

U nás doma je velice oblíbený, příprava je relativně snadná, v určité fázi připomíná trošku alchymii, zbyde po něm hora špinavého na červeno obarveného nádobí, ale rozhodně to stojí za to!!

Dnes se dortové formě nevyhneme, takže si ji v úvodu poctivě vymažeme a vysypeme.
(Já vysypávám jen boky, na dno si vystřihnu kolečko z pečícího papíru)

Co bude potřeba?

·         250g hladké mouky

·         2 lžíce kakaa

·          malá zarovnaná lžička soli

-vše prosejte do jedné misky a důkladně smíchejte

·         120g změklého másla

·         200g cukru krupice (v originálním receptu je cukru i víc než 2x více)

·         2 vejce

-ušleháme v jiné misce do pěny a přidáme moučnou směs

·         250ml podmáslí

·         lžička červeného potravinářského barviva (používám gelové, dalo by se použít i rozmíchané práškové, v Americe dokonce barví těsto i červenou řepou)

 

-přidáme do těsta a zamícháme

Teď je čas na tu alchymii!!

·         lžička jedlé sody

·         lžička octa

-do skleničky nalijeme ocet a přidáme sodu, poté co vypění, nalijeme do těsta a důkladně promícháme.

 

Těsto přeložíme do pečící formy a dáme do trouby na 175°C. Pečeme asi 30 minut. Po upečení propícháme špejlí a necháme vychladnout. Nakrájíme na pláty a zbytek je jen na vás.

Dá se použít krém klasický máslový, z mascarpone, tvarohový… Potáhnout marcipánem, polít čokoládou, nebo jen potřít krémem. Zdobit ovocem.

S chutí do toho :-) 

2014.02.05 | Andrea Tomanová | přečteno: 30875x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Red velvet červený samet červený dort recept na dort

 
archiv

Nejzajímavější články

 

JARNÍ DETOX TĚLA: JAK POSTUPOVAT SPRÁVNĚ?

Jaro ve znamení detoxikace neboli očistné kúry. Pojem, který je čím dál častěji skloňován. Avšak ne vždy je chápán správ...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.03.04 | přečteno: 31649x

Zlato jako investice? Dobrý nápad

Varovné zprávy o rostoucí inflaci nelze přehlížet. Naše peníze, které jsme neinvestovali, nebo je neinvestovali dobře, p...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.09.07 | přečteno: 30864x

Svatební koordinátorka ano či ne

V dnešní uspěchané době, kdy člověk nemá čas si dát v klidu oběd, si má zorganizovat svatbu? Čím dál více nevěst kouk...
 
celý článek | Ing. Pavlína Kalamárová | 2014.02.20 | přečteno: 30745x

Extrémně účinný antioxidační přípravek: Acai Resveratrol

Acai Resveratrol je antioxidační výrobek, kterýje rozpustný jak ve vodě, tak v tucích a neobsahuje žádné synteti...
 
celý článek | Alice Drápal Audyová | 2013.03.04 | přečteno: 30614x
 

Portál pro ženy