reklama 5 v magazínu pro ženy
 
Portál pro ženy - předplatné magazínu pro ženy zdarma

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

archiv

Gastronomie

Nejnovější články

 
Pro každého kdo se nadchnul francouzskou kuchyní, doporučuji netradiční kuchařku, spíše průvodkyni kuchyní, kterou napsal Auguste Escoffier a jmenuje se Moje francouzská kuchyně. Pamatuju si to jako dnes, objednala jsem ji přes internet a nemohla se jí dočkat. Když potom ležela přede mnou, zacházela jsem s ní ...
 
celý článek | Andrea Tomanová 2013.12.01
Už Arabové v 18. století zřejmě věděli, že káva bude jednou velice žádané zboží, vzhledem k jejich praktikám. Do té doby bylo totiž pěstování kávovníku prakticky jejich výsadou. Tehdy byla ovšem káva vysoce nedostatkové zboží, a tím i velice drahá. Což se arabským pěstitelům náramně hodilo, a tak se přísně kontrolov...
 
celý článek | Martin Klose 2013.07.11
Frustrace studentů na naší škole z kvality podávaných jídel dosahuje někdy takové úrovně, že jeden ze spolužáků přirovnal školní jídelnu k prasečímu korýtku. Na očekávaný dotaz, jak to myslí, odpověděl zhruba takto: "No a ne? Všichni se k tomu okýnku sbíhají jak prasátka, ikdyž ví, že tam na ně čekají jen splaš...
 
celý článek | Martin Klose 2013.07.09
Méně tradiční zelenina je fenykl, bílá bulva s typickým aroma není až tak obvyklá při vaření. Fenykl je však přírodní lék pro zažívací soustavu, odstraňuje nadýmání, uklidňuje podrážděný žaludek a upravuje správné trávení. Navíc je podporuje tvorbu mléka kojících matek, nemocným ulehčuje odkašlávání, poradí si s čer...
 
celý článek | Darina Adámková 2013.07.08
Vezměme si skupinku mladých lidí, z nichž jeden je znalec čaje, druhý naprostý analfabet a zbytek jakýsi kompromis dvou výše zmíněných, a strčme je do pozorovací oblasti - do čajovny. S těmito podniky, specialuzující se na orientální nápoje, se v poslední době roztrhl pytel a lákají stále více zvědavců, kladoucích s...
 
celý článek | Martin Klose 2013.07.08
Náhoda, která píše dějiny Někdy se stává, že velkým věcem na svět dopomůže náhoda. A nejiné to bylo se Sacherem. Franz Sacher byl mladý, teprve šestnáctiletý učeň, který získával potřebnou praxi v kuchyni knížete Metternicha. Jednoho dne vyžadoval kníže skutečnou delikatesu pro své vzácné hosty, jenže hlavní kuc...
 
celý článek | Darina Adámková 2013.06.30
 

stránka:

 
 

Portál pro ženy