reklama 1 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Červený samet

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 13958x 2014.02.05

Pošírování aneb zdravě znamená chutně

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 11968x 2015.11.05

Čtenářský deník, díl 7.

 
celý článek | Meridene | přečteno: 10580x 2014.11.27

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Listový závin se špenátem

 
Listový závin se špenátem

Jste-li milovníci špenátu stejně jako já, nikdy ho neuvaříte málo. Pokud náhodou zbývá a vy nevíte, jak ho zajímavě zpracovat, nechte se inspirovat jednoduchým receptem. Listový závin zachutná k večeři, ale hodí se i jako netradiční pohoštění pro posezení s přáteli.

 

 

Závin s jablky, listoví šneci nebo šátečky plněné tvarohem jsou rychlými a oblíbenými recepty. Listové těsto je zkrátka velmi praktické, proto má velká většina hospodyněk pořád alespoň jedno pohotovostní v mrazničce. A s pár vajíčky je to asi podobné. K tomuto receptu vlastně ani nic dalšího potřebovat nebudete, tak do toho!

 

Listový závin se špenátem

Ingredience:

asi 250 g špenátu (zpracovaného klasickým způsobem)

3 vajíčka

1 listové těsto

Podle chuti celý kmín, hrubozrnná sůl, lněné nebo slunečnicové semínko, mandlové lupínky

 

Postup:

Špenát (listový nebo protlak) zpracujeme podle svých zvyklostí. Obděláme ho na cibulce, podle chuti přidáme česnek a další koření. Směs ještě doplníme o 2 vejce, aby vznikla pevná náplň, kterou necháme zchladnout. Troubu předehřejeme na 200°C a vyválíme si listové těsto. To naplníme směsí, zavineme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat solí, kmínem, semínky nebo mandlemi, jak je libo. Pečeme dozlatova.

K dostání jsou i velice šikovné balíčky chlazeného listového těsta, které je již jako plát připraveno a zabaleno na pečícím papíru. Stačí rozvinout, naplnit a šoupnout do trouby. Pokud máte spěch, je to ideální řešení.

 

Podobně jako špenátem lze tento slaný závin naplnit i houbovou smaženicí nebo například pórkovým mozečkem se žampióny. Všechny varianty chutnají skvěle. Určitě je během léta vyzkoušejte!

Dobrou chuť!

 

Image courtesy of Vichaya Kiatying-Angsulee at FreeDigitalPhotos.net

2015.04.25 | Kateřina Pořízová | přečteno: 12361x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: listový závin se špenátem recept na slaný závin občerstvení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co změnil nový spotřebitelský zákon

Změna, která se plánovala několik let. Zákon z roku 2010 byl nedávno nahrazen novým, do světa půjček přinesl obr...
 
celý článek | Admin | 2017.02.10 | přečteno: 10975x

Cestování v autobuse tenkrát a dnes

Od svých 12-ti let jsem dojížděla do školy každý den, dnes dojíždím pro syna do školky každý den. Dívám se a srovnává...
 
celý článek | Meridene | 2014.04.01 | přečteno: 10502x

Nemáte parkovací senzory? Parkujte od teď pohodlně.

Parkovací senzory se zvukovou signalizací se staly nedílnou součástí mnoha nových vozů. Ke klasickým senzorům se navíc s...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.10.31 | přečteno: 536x

Co je blockchain a v čem spočívá jeho výjimečnost? A mohl by skutečně od základu proměnit fungování naší současné společnosti?

Co je blockchain a v čem tkví jeho potenciál, v tom mají zcela jasno zřejmě jen skuteční kryptoměnoví nadšenci. Většina ...
 
celý článek | Admin | 2019.07.12 | přečteno: 895x
 

Portál pro ženy