reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Jak vybrat ten pravý stromeček pro mě

 
celý článek | Admin | přečteno: 19351x 2014.11.13

Jak na interiérové stínění

 
celý článek | Admin | přečteno: 16045x 2017.01.16

Jen tak si skočit...

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 14923x 2014.04.24

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Listový závin se špenátem

 
Listový závin se špenátem

Jste-li milovníci špenátu stejně jako já, nikdy ho neuvaříte málo. Pokud náhodou zbývá a vy nevíte, jak ho zajímavě zpracovat, nechte se inspirovat jednoduchým receptem. Listový závin zachutná k večeři, ale hodí se i jako netradiční pohoštění pro posezení s přáteli.

 

 

Závin s jablky, listoví šneci nebo šátečky plněné tvarohem jsou rychlými a oblíbenými recepty. Listové těsto je zkrátka velmi praktické, proto má velká většina hospodyněk pořád alespoň jedno pohotovostní v mrazničce. A s pár vajíčky je to asi podobné. K tomuto receptu vlastně ani nic dalšího potřebovat nebudete, tak do toho!

 

Listový závin se špenátem

Ingredience:

asi 250 g špenátu (zpracovaného klasickým způsobem)

3 vajíčka

1 listové těsto

Podle chuti celý kmín, hrubozrnná sůl, lněné nebo slunečnicové semínko, mandlové lupínky

 

Postup:

Špenát (listový nebo protlak) zpracujeme podle svých zvyklostí. Obděláme ho na cibulce, podle chuti přidáme česnek a další koření. Směs ještě doplníme o 2 vejce, aby vznikla pevná náplň, kterou necháme zchladnout. Troubu předehřejeme na 200°C a vyválíme si listové těsto. To naplníme směsí, zavineme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat solí, kmínem, semínky nebo mandlemi, jak je libo. Pečeme dozlatova.

K dostání jsou i velice šikovné balíčky chlazeného listového těsta, které je již jako plát připraveno a zabaleno na pečícím papíru. Stačí rozvinout, naplnit a šoupnout do trouby. Pokud máte spěch, je to ideální řešení.

 

Podobně jako špenátem lze tento slaný závin naplnit i houbovou smaženicí nebo například pórkovým mozečkem se žampióny. Všechny varianty chutnají skvěle. Určitě je během léta vyzkoušejte!

Dobrou chuť!

 

Image courtesy of Vichaya Kiatying-Angsulee at FreeDigitalPhotos.net

2015.04.25 | Kateřina Pořízová | přečteno: 17819x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: listový závin se špenátem recept na slaný závin občerstvení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Nenechte si alergiemi kazit radost z přicházejícího jara

Jaro je tu, což je pro většinu lidí důvodem k radosti. Však je tak krásný pohled na znovu oživlou a rozkvetlou p...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.03.29 | přečteno: 15093x

Maminko, opravdu nosí dárky Ježíšek?

…je jedna z otázek, kterých se jako rodiče možná trošku obáváme. A přitom vlastně není proč. Rada psycholo...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.10 | přečteno: 15503x

Jak dosáhnout pocitu štěstí? Začít musíte u sebe

Cítíte se unaveně a mizerně, i když se za každou cenu snažíte, abyste byla šťastná vy i vaše rodina? Možná jen moc tlačí...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.11.11 | přečteno: 7157x

Máte zdravé ledviny a močový měchýř

Máme období zimy a příroda je navenek téměř v klidu a odpočívá. V těchto měsících však dochází k přípravě života, kte...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 15230x
 

Portál pro ženy