Nepřehlédněte
Inspirativní bytové dekorace, které zútulní váš domov
Třetí kolo soutěže o ubytování ve smarthotelu Nezvalova archa
Náročné životní lekce: Proč přicházejí a kdy se mohou vracet jako bumerang?
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Výborné karamelové řezy
Chuť karamelu je pro mnoho lidí přímo neodolatelná. Karamelový krém ve spojení s kakaovým základem a dobrou čokoládou na povrchu vytvoří skvělý dezert, po kterém se bezpochyby jen zapráší. Karamelové řezy jsou chuťově výborné, a přitom velmi jednoduché. Přemýšlíte, čím o víkendu pohostit návštěvu? Pak se nechte inspirovat.
Suroviny
Těsto:
150 g polohrubé mouky, 80 g cukru moučka, 6 vajec, 40 g práškového kakaa, ½ sklenice oleje, ½ prášku do pečiva
Krém:
1 karamelové Salko, 250 g másla
Čokoládová poleva na ozdobu
Postup
Nejdříve si připravte krém a to jednoduše tak, že vyšleháte Salko s máslem a dáte do lednice vychladit. Poté v míse utřete žloutky s cukrem, přidejte mouku, kakao, olej, prášek do pečiva a sníh z bílků. Smíchejte a nalijte na plech, ideálně velikosti zhruba 35x25 cm. Pečte tak dlouho, až se nebude těsto lepit na zapíchnutou špejli. Vychladlý korpus potřete rovnoměrně krémem a pokapejte čokoládovou polevou.
A hotovo, po zatuhnutí čokolády se můžete do této dobroty směle pustit. Dobrou chuť.
Image courtesy of artur84 at FreeDigitalPhotos.net
Poslat článek
Tisk
Štítky: recept karamelové řezy dezert