archiv
Jaké ryby se grilují?
Ugrilovat se dá prakticky jakákoliv ryba, záleží na vaší chuti. Nejčastěji se připravují pstruzi, makrely, lososi, tuňáci nebo tresky, ale určitě si pochutnáte například i na sardinkách, candátu, pražmě, mořském vlku nebo kaprovi. Menší ryby, jako jsou sardinky, pstruzi nebo makrely, je nej...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.18
Jaké maso se hodí na gril?
Dá se říct, že skoro všechno, pokud je kvalitní a čerstvé. Samozřejmě čím libovější je, tím bude pokrm zdravější. Ale zase je potřeba vybírat takové, které není příliš suché nebo tuhé. Z vepřového masa je nejlepší krkovička, kotleta, panenka nebo žebra, naopak třeba kýta vhodná vůbec n...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.15
Přímé vs. nepřímé grilování
Největším problémem, co se týká rizika vzniku rakovinotvorných látek, je odkapávání tuku a šťávy z připravovaných pokrmů na žhavé uhlíky a do plamenů. Tam se tuk vznítí a vytvoří kouř plný škodlivých látek, které se pak usadí na grilovaných potravinách. Tomu se dá zabránit metodou nep...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.12
Správné palivo
Palivo je hned po grilu tím nejdůležitějším, to je jasné. Bez něj prostě nic neugrilujete. Záleží ale na typu vašeho přístroje. U elektrického grilu nemusíte nic shánět, jen ho zapojíte do elektrické zásuvky. K plynovému grilu potřebujete bombu s propan-butanem, tu seženete u prodejců plynových la...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.09
Uhlíky rozpálené do ruda, stoupající kouř se svou typickou štiplavou vůní a sálající teplo slibující dobře propečený steak, to vše má nezaměnitelnou atmosféru, kterou umí poskytnout jen gril na dřevěné uhlí. Přestože jsou v dnešní době oblíbené i moderní a komfortní grily na plyn a elektřinu, tato klasika je prostě ...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.05
Plynové grily patří v poslední době k těm nejoblíbenějším typům a to mezi běžnými milovníky grilování i některými profesionálními kuchaři. Jejich hlavní předností je maximální komfort, který uživatelům přináší. U moderních produktů stačí k rozpálení grilu stisknout tlačítko zapalovače a pootočit kohoutkem. Běh...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.05.02
Gastronomie
Nejnovější články






stránka: