Portál pro ženy - předplatné magazínu pro ženy zdarma

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Magazín pro ženy časopisy pro ženy časopis pro ženy pro ženy portál pro ženy dámský magazín recepty zdravý životní styl hubnutí zdraví tanec sport sex a vztahy cestování gastronomie bydlení
archiv

Gastronomie

Nejnovější články

 
Co je k čištění grilu potřeba? Ačkoliv každý z typů grilů vyžaduje trochu jinou péči, základní pomůcky na čištění grilu jsou u všech podobné. Potřebujete kuchyňskou houbičku nebo hadřík, plastovou škrabku, speciální kovový kartáč na rošty a čistící přípravky určené k péči o gril. Čističe volte podle typu sv...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.27
Lahodné ovoce z grilu Ovoce chutná skvěle čerstvé i jako součást tepelně upravených dezertů, ať už jsou to třeba pudinkové poháry nebo buchty. Při grilování se však na ovoce často zapomíná. Přitom právě tak se dají připravit opravdu netradiční pochoutky, kterými ohromíte rodinu i přátele. Grilovat se dá mnoho dr...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.24
Zelenina je zdravá, dokáže odlehčit jídlo a dodat tělu potřebnou vlákninu, proto by u grilovací hostiny neměla chybět. Kromě zmiňované oblohy nebo třeba zeleninového salátu existuje spousta možností, jak ji připravit chutně i přímo na svém grilu. Nebojte se experimentovat a zkoušet různé druhy zeleniny. Možná ...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.21
Jaké ryby se grilují? Ugrilovat se dá prakticky jakákoliv ryba, záleží na vaší chuti. Nejčastěji se připravují pstruzi, makrely, lososi, tuňáci nebo tresky, ale určitě si pochutnáte například i na sardinkách, candátu, pražmě, mořském vlku nebo kaprovi. Menší ryby, jako jsou sardinky, pstruzi nebo makrely, je nej...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.18
Jaké maso se hodí na gril? Dá se říct, že skoro všechno, pokud je kvalitní a čerstvé. Samozřejmě čím libovější je, tím bude pokrm zdravější. Ale zase je potřeba vybírat takové, které není příliš suché nebo tuhé. Z vepřového masa je nejlepší krkovička, kotleta, panenka nebo žebra, naopak třeba kýta vhodná vůbec n...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.15
Přímé vs. nepřímé grilování Největším problémem, co se týká rizika vzniku rakovinotvorných látek, je odkapávání tuku a šťávy z připravovaných pokrmů na žhavé uhlíky a do plamenů. Tam se tuk vznítí a vytvoří kouř plný škodlivých látek, které se pak usadí na grilovaných potravinách. Tomu se dá zabránit metodou nep...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.12
 

stránka:

 
 

Portál pro ženy