archiv
Pohanková kaše s chia semínky a hruškou
Při výběru obiloviny na snídaňovou kaši můžeme brát v potaz i její termické působení. Zdravý jídelníček by měl obsahovat široké spektrum potravin, a myslet bychom měli i na jejich vliv na tělo během ročních období. Pohanka je skvělou volbou právě v chladnějších měsících, proto...
celý článek
| Lea Kubová
2022.10.12
Víte, že sušení je jedním z nejstarších způsobů zpracování ovoce? Používalo se už ve starověku. Mikroorganismy způsobující zkázu čerstvého ovoce totiž potřebují vodu. Jakmile ovoce vysušíte, bakterie nemohou fungovat.
Sbalte si sušené ovoce na cesty
Sušené ovoce se transportuje mnohem lépe než to čerstvé. Sušením...
celý článek
| Lea Kubová
2022.09.11
Jedinečné gastro večery v Nezvalově Arše
Nezvalova Archa je stylový samoobslužný hotel nedaleko centra Olomouce, který je jedinečný svým konceptem i krásnými uměleckými detaily. Ostatně už druhým rokem po sobě vyhrál cenu Hotel roku v kategorii 4* hotelů v Olomouckém kraji, kterou pořádá Czech Hotel Awards. A nyní p...
celý článek
| Martina Limbergová
2022.09.08
I vaření si můžete užívat
Kdo kouzlu vůní, které se linou z připravovaných pokrmů, ještě nepodlehl, ten si teď možná říká, že tyhle řádky se ho netýkají. Omyl! Za to, že jste ještě nepropadli vaření, možná může jen špatné vybavení kuchyně. I vaření totiž může být zábava, stačí se uvolnit, popustit uzdu fantazie a mí...
celý článek
| Nina Albertová
2022.08.25
1. Vyberte vhodné ovoce
Chcete si zavařit meruňky, broskve, hrušky nebo třeba třešně jako kompot? Vybírejte ovoce zralé jen tolik, aby bylo pořád pevné. Díky tomu se vám nerozvaří, to pak nebývá výsledný kompot příliš lákavý. Naopak na marmelády a džemy se hodí ovoce hodně vyzrálé. Můžete tak ubrat množství cukru a ...
celý článek
| Martina Limbergová
2022.08.08
Chlaďte víno s předstihem
Stálým nešvarem, se kterým se setkáte nejen v domácnostech, ale i v řadě restauračních zařízení je, že se víno chladí na poslední chvíli a často za pomoci mrazáku. Vhodné přitom je, aby si šampaňské náležitě odpočinulo. Vhodné tak je chladit víno v lednici při teplotě 3-5 °C minimálně 24 ho...
celý článek
| Nina Albertová
2022.07.01
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv