reklama 5 v magazínu pro ženy
 
Portál pro ženy - předplatné magazínu pro ženy zdarma

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

archiv

Gastronomie

Nejnovější články

 
Zapomeňte na ochucené nápoje a džusy s množstvím cukru, náhradních sladidel a „éček“! To, co vás v létě nejspolehlivěji osvěží, máte všichni doma. Voda je životodárná tekutina, kterou stačí ochutit oblíbeným ovocem nebo zeleninou, přidat zelenou bylinku a lahodná přírodní limonáda je na světě. Spol...
 
celý článek | Kateřina Pořízová 2016.07.04
Grilovaný chřest se slaninou Pro 4-6 osob budete potřebovat: Svazek zeleného chřestu 200 g anglické slaniny 1 stroužek česneku 2 lžíce olivového oleje 1 lžíci sójové omáčky Pepř, sůl Připravit zelené chřestové výhonky k marinování je snadné. Zelený chřest se oproti bíl...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.06.28
Ačkoliv jen velmi málo bylinek, které běžně používáme, má svůj skutečný původ u nás, bereme je už dlouhá léta za vlastní a jsme zvyklí je nejen používat, ale také sami úspěšně pěstovat. I dnes ale přicházejí stále nové druhy bylinek a aromatických rostlin, které jsme dříve znali jen z příruček mezinárodní kuchyně....
 
celý článek | Kateřina Pořízová 2016.06.23
Grilované kukuřičné klasy Na 4 porce budete potřebovat: 4 klasy mladé kukuřice 6 lžic olej ½ lžičky soli ¼ lžičky chilli (případně čerstvé chilli papričky) 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného) Špetku mletého černého pepře Připravte si bylinkový olej a to smícháním ...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.06.21
Rychlou žlutou babetou dnes nemyslíme proslulý moped, kterým se dopravíte do nejbližší cukrárny, abyste tam vyluxovali zásoby moučníků. Celé je to mnohem prostší. Naše babeta je vám ale dost možná stejně důvěrně známá. Také si pamatujete na tu lehkou buchtu, která na dálku voněla po citrónu a prodávala se v hl...
 
celý článek | Kateřina Pořízová 2016.06.18
Zatímco většina oblíbených bylinkových směsí se zrodila v hlavách francouzských kuchařů, přes výraznou až ostrou chuť známých světových omáček jsou tu pochopitelně spíše Italové, a hlavně pak Španělé. Přestože pro nás jsou mnohdy i samotné názvy těchto delikates „španělskou vesnicí“, můžeme si je d...
 
celý článek | Kateřina Pořízová 2016.06.17
 

stránka:

 
 

Portál pro ženy