archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Co budeme potřebovat?
Na náplň:
4 vaničky plnotučného tvarohu
zakysanou smetanu
2 vejce
150ml mléka
150g moučkového cukru
1 a půl balíčku vanilkového pudinku
vanilkový cukr
3 lžíce kakaa
Na těsto:
100g změklého másla
100g mou...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.11.24
Kvalita především
Je vám tato značka povědomá? Pokud rádi sledujete pořady o vaření a patří mezi vaše oblíbence i Jiří Babica, tak je to určitě tím. Právě on totiž nádobí od této značky ve svém televizním pořadu používá. A určitě není sám, kdo je s ním spokojen. Nádobí Aston zaručuje především vysokou kval...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.11.10
V dnešní době seženete řepu syrovou téměř v každém obchodě s potravinami. Já vám dnes ukážu, jak řepu upravuji já ;)
Tip číslo 1: PEČENÁ ŘEPA
Řepu omyjete, osušíte, pevně zabalíte do alobalu, uložíte na plech a šoupnete do trouby na 200°C na hodinku až dvě. Já peču raději dvě a řepy třeba kilo. Aby se mi...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.11.10
V jednoduchosti je krása
Základem italské kuchyně jsou jistě těstoviny. Nikde jinde na světě vám je nepřipraví v tolika různých úpravách a tak chuťově vynikající. Je až neuvěřitelné, že jde přitom někdy o jídlo složené třeba jen ze tří surovin. Jednoduchost je totiž také poznávacím znamením italských jídel...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.10.30
Ráda bych se s vámi podělila o nejlepší recepty z dýně:
Tradiční dýňová polévka
(má původ ve Švýcarsku)
Potřebujeme:
Lžíci oleje nebo másla
1 malou cibuli
1/2 kg dužiny z dýně
2 brambory
Litr zeleninového vývaru
Asi 1 dl smetany (33% tuku)
Sůl, pepř
Postup:
Najemno nakrájen...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2014.10.16
Štrůdl u nás bývá rozhodně nejoblíbenější „buchtou“.
Jablka do něj mám nejraději nastrouhaná (nezapomeňte důkladně vymačkat šťávu) a samozřejmě proslazená a provoněná skořicí, často přidávám sekané ořechy. A podsypávám drcenými piškoty.
I když jsem se několikrát pokoušela o různé variace, stále ...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.09.29
stránka:
archiv
celý článek
| Martina Limbergová
2016.04.21
celý článek
| Martina Limbergová
2021.04.22