newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

 
Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

Losos je považován za lahůdku a bezpochyby právem. Jedla jsem ho již v mnoha úpravách, ale až ta poslední mne skutečně nadchla. Měla jsem totiž možnost ochutnat lososa připraveného v elektrickém grilu Muurikka, o kterém jsme minulý týden psali. Jeho chuť byla báječná a navíc jsem si mohla dopřát pořádnou porci, protože tato jeho úprava jde ruku v ruce se zdravým životním stylem.

 

 

Venku je zima a sychravo, ale to není důvod si nepochutnat. Stačí mít zastřešenou terasu a elektrický gril. Grily Muurikka Smoker vypadají zajímavě už svým designem a kromě grilování nabízí i možnost uzení. Právě tu jsme vyzkoušeli. Nejdříve se musí připravit tác se dřevní štěpkou. Pro snadnější údržbu je potřeba ho pokrýt alobalem, vysypat na něj štěpku a vložit do Smokeru. Toť vše, už stačí jen zapnout gril do elektřiny. Než se pořádně rozehřeje, je čas nachystat lososa.

Losos v hlavní roli

Samotná příprava ryby byla také snadná. Stačilo vzít koupené filety z lososa, posolit je a lehce posypat kořením na ryby. Tác ze Smokeru určený k přípravě pokrmů jsme také vyložili alobalem a na něj dali připravenou rybu. Pro lepší chuť jsme na každý filet pokladli ještě kousek másla.

Omamné vůně

Zahradní gril funguje ihned po zapnutí, a tak tác s lososem putuje bez otálení dovnitř. Z grilu se už line vůně dřevní štěpky a za slabou půl hodinu se tato vůně mísí s vůní zauzeného lososa. Je opravdu těžké ještě chvíli vydržet. Po necelých 40 minutách vytahujeme neskutečně lákavou lahůdku z grilu a je čas servírovat oběd. Jako příloha nám bohatě stačí zeleninový salát a rozpečená bagetka, kterou jsme na malou chvíli vložili do ještě horkého grilu.

Výsledek stál za všechno naše netrpělivé čekání, takto skvěle jsme si dlouho nepochutnali. Grilování už od nynějška nebudu mít spojené pouze s létem a určitě si brzy dopřeji další zdravé a vynikající dobroty.

 

2014.12.03 | Lea Kubová | přečteno: 30382x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Grilování losos

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vyhrajte Perfect Dish - zdravé jídlo z konjaku

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2016.10.25 | přečteno: 30287x

Umění kombinace – jak sladit zlaté šperky a nešlápnout vedle

Dobře víme, že ta správná sada šperků povznese každý outfit o úroveň výš. Jenže jak to všechno správně vybrat? Jak nesko...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.04.10 | přečteno: 30420x

Boj s alergií pro vás s létem nekončí? Nenechte se jí omezovat!

S končícím létem si mnoho lidí trpících alergií na pyly může konečně oddychnout. Některé byliny a trávy sice pořád kveto...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.01 | přečteno: 30139x

Petr Koukolíček – rozhovor s mistrem molekulární kuchyně

Představte si, že přijdete do restaurace, posadíte se a nic netuše si objednáte hovězí vývar, zeleninový salát, kapuč...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.07.13 | přečteno: 30184x
 

Portál pro ženy