reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Nemocné dítě

 
celý článek | Beáta Matyášová | přečteno: 30335x 2013.04.24

TIPY JAK PŘEDEJÍT JARNÍ ALERGII JEŠTĚ NEŽ VŮBEC ZAČNE

 
celý článek | Tereza Nechvílová | přečteno: 30270x 2019.03.30

Dětská hřiště v Praze

 
celý článek | Admin | přečteno: 30274x 2014.10.22

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

 
Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

Losos je považován za lahůdku a bezpochyby právem. Jedla jsem ho již v mnoha úpravách, ale až ta poslední mne skutečně nadchla. Měla jsem totiž možnost ochutnat lososa připraveného v elektrickém grilu Muurikka, o kterém jsme minulý týden psali. Jeho chuť byla báječná a navíc jsem si mohla dopřát pořádnou porci, protože tato jeho úprava jde ruku v ruce se zdravým životním stylem.

 

 

Venku je zima a sychravo, ale to není důvod si nepochutnat. Stačí mít zastřešenou terasu a elektrický gril. Grily Muurikka Smoker vypadají zajímavě už svým designem a kromě grilování nabízí i možnost uzení. Právě tu jsme vyzkoušeli. Nejdříve se musí připravit tác se dřevní štěpkou. Pro snadnější údržbu je potřeba ho pokrýt alobalem, vysypat na něj štěpku a vložit do Smokeru. Toť vše, už stačí jen zapnout gril do elektřiny. Než se pořádně rozehřeje, je čas nachystat lososa.

Losos v hlavní roli

Samotná příprava ryby byla také snadná. Stačilo vzít koupené filety z lososa, posolit je a lehce posypat kořením na ryby. Tác ze Smokeru určený k přípravě pokrmů jsme také vyložili alobalem a na něj dali připravenou rybu. Pro lepší chuť jsme na každý filet pokladli ještě kousek másla.

Omamné vůně

Zahradní gril funguje ihned po zapnutí, a tak tác s lososem putuje bez otálení dovnitř. Z grilu se už line vůně dřevní štěpky a za slabou půl hodinu se tato vůně mísí s vůní zauzeného lososa. Je opravdu těžké ještě chvíli vydržet. Po necelých 40 minutách vytahujeme neskutečně lákavou lahůdku z grilu a je čas servírovat oběd. Jako příloha nám bohatě stačí zeleninový salát a rozpečená bagetka, kterou jsme na malou chvíli vložili do ještě horkého grilu.

Výsledek stál za všechno naše netrpělivé čekání, takto skvěle jsme si dlouho nepochutnali. Grilování už od nynějška nebudu mít spojené pouze s létem a určitě si brzy dopřeji další zdravé a vynikající dobroty.

 

2014.12.03 | Lea Kubová | přečteno: 30596x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Grilování losos

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Proč se naučit jen tak být

Proč se naučit jen tak být? Přeci proto, aby nám bylo líp! Většina z nás si myslí, že život v přítomném okamžiku je vyhr...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.10.18 | přečteno: 30333x

Rčení aneb Proč se říká

Rčení a ustálená slovní spojení nás provázejí na každém kroku. Používáme je automaticky a ani nepřemýšlíme o tom, proč s...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.09.28 | přečteno: 854x

Proč si nevyrobit psí boty?

V létě ráda nosím baleríny a různé plátěné boty bez podpatku a čím originálnější, tím lépe... A proč si vlastně nevyr...
 
celý článek | Potvora Fintivá | 2014.06.25 | přečteno: 30772x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit I – oblečení na běh

V minulém příspěvku jsem psala, že se při svých prvních pokusech o zlepšení kondice nemusíte zničit, stačí dodrž...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.03.09 | přečteno: 30616x
 

Portál pro ženy