reklama 3 v magazínu pro ženy
reklama 4 v magazínu pro ženy
reklama 1 v magazínu pro ženy
reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

5 užitečných rad, jak správně vybrat plastová okna

 
celý článek | Admin | přečteno: 11178x 2015.11.03

Jak vybrat zimní bundu a na co si dát pozor?

 
celý článek | Admin | přečteno: 1522x 2018.10.24

Rozšířené mýty o vlasech

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 11493x 2013.07.12

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

 
Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

Losos je považován za lahůdku a bezpochyby právem. Jedla jsem ho již v mnoha úpravách, ale až ta poslední mne skutečně nadchla. Měla jsem totiž možnost ochutnat lososa připraveného v elektrickém grilu Muurikka, o kterém jsme minulý týden psali. Jeho chuť byla báječná a navíc jsem si mohla dopřát pořádnou porci, protože tato jeho úprava jde ruku v ruce se zdravým životním stylem.

 

 

Venku je zima a sychravo, ale to není důvod si nepochutnat. Stačí mít zastřešenou terasu a elektrický gril. Grily Muurikka Smoker vypadají zajímavě už svým designem a kromě grilování nabízí i možnost uzení. Právě tu jsme vyzkoušeli. Nejdříve se musí připravit tác se dřevní štěpkou. Pro snadnější údržbu je potřeba ho pokrýt alobalem, vysypat na něj štěpku a vložit do Smokeru. Toť vše, už stačí jen zapnout gril do elektřiny. Než se pořádně rozehřeje, je čas nachystat lososa.

Losos v hlavní roli

Samotná příprava ryby byla také snadná. Stačilo vzít koupené filety z lososa, posolit je a lehce posypat kořením na ryby. Tác ze Smokeru určený k přípravě pokrmů jsme také vyložili alobalem a na něj dali připravenou rybu. Pro lepší chuť jsme na každý filet pokladli ještě kousek másla.

Omamné vůně

Zahradní gril funguje ihned po zapnutí, a tak tác s lososem putuje bez otálení dovnitř. Z grilu se už line vůně dřevní štěpky a za slabou půl hodinu se tato vůně mísí s vůní zauzeného lososa. Je opravdu těžké ještě chvíli vydržet. Po necelých 40 minutách vytahujeme neskutečně lákavou lahůdku z grilu a je čas servírovat oběd. Jako příloha nám bohatě stačí zeleninový salát a rozpečená bagetka, kterou jsme na malou chvíli vložili do ještě horkého grilu.

Výsledek stál za všechno naše netrpělivé čekání, takto skvěle jsme si dlouho nepochutnali. Grilování už od nynějška nebudu mít spojené pouze s létem a určitě si brzy dopřeji další zdravé a vynikající dobroty.

 

2014.12.03 | Lea Kubová | přečteno: 11535x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Grilování losos

 
archiv

Nejzajímavější články

 

JARNÍ ÚKLID – BEZ CHEMIE, KVALITNĚ, RYCHLE. JAK NA TO?

Jaro je prostě ideální nejen v rámci očisty organismu, ale také na generální domácí úklid. Však se hned lépe pracuje, kd...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.03.14 | přečteno: 1146x

Když trpí mysl, trpí celé tělo

Kdo z nás kdy zažil nepříjemné bolesti zad, žaludku či hlavy? Jistě mnoho z nás. Na tomto základě se rozhodneme zajít za...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2017.10.31 | přečteno: 4972x

Seriál o grilování: 5. díl – Jak grilovat zdravěji?

Odolat vůni a chuti grilovaných pochoutek je velmi těžké. A proč také, když je to taková dobrota, že? Jenže odpůrci g...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.12 | přečteno: 10982x

Manželství - nutnost či přežitek?

Asi každá z nás čeká na ten den, kdy před námi náš drahý poklekne a vysloví tu posvátnou větu: Vezmeš si mě? Do očí s...
 
celý článek | Zuzana Ditzelová | 2014.03.21 | přečteno: 10447x
 

Portál pro ženy