archiv
Na trhu existuje celá řada odšťavňovačů, ale ne všechny nabízejí stejné výsledky. Hurom využívá šnekovou technologii, která se od běžných odstředivých modelů liší způsobem extrakce šťávy. Místo vysokých otáček, které mohou způsobovat zahřívání a tím ničit cenné enzymy, Hurom pracuje pomalu a šetrně. Díky tomu jsou šťáv...
celý článek
| Nina Albertová
2025.04.02
Správná krabička na obědy
Pokud si téměř každý den nosíte do práce i do školy vlastní oběd, vyplatí se investovat do kvalitní krabičky. Častou volbou je plast, je lehký, ale může být nepraktický – zejména pokud jídlo ohříváte v mikrovlnce. Proto se nabízí spíše sklo, které má delší životnost a snáze se udržuje čisté...
celý článek
| Nina Albertová
2025.02.20
Kysané zelí
Věděli to už dávní námořníci, že díky zásobě kysaného zelí se jim vyhnou kurděje, tedy nemoc z dlouhodobého nedostatku vitamínu C. Kromě něj je v kysaném zelí také hodně vitamínu K podporujícího zdraví kostí a také vlákniny nebo draslíku. Velmi zdravé je i díky přírodním probiotikám, které pomáhají s trá...
celý článek
| Martina Limbergová
2025.02.16
Voda je základ
Ať už se rozhodnete podávat klasické koktejly, nebo jejich nealkoholické varianty, na stole by neměla chybět čistá voda nebo sodovka. PET lahvím odzvonilo, sáhněte raději po elegantní skleněné karafě, která zároveň vkusně doplní interiér. Vodu rozlévejte do křišťálově čistých sklenic.
Snadno a ...
celý článek
| Nina Albertová
2024.12.27
Čokoládový likér
300 ml polotučného mléka
200 ml 33% smetany
80 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 g hořké čokolády
150 ml vodky
Mléko, smetanu a vanilkový cukr přiveďte k varu, krátce povařte a odstavte z ohně. Přidejte na kousky nalámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte s...
celý článek
| Martina Limbergová
2024.12.03
Dokonale sestavené svatební menu nejenže potěší chuťové buňky, ale také podtrhne styl a atmosféru celé svatby. Jak ale vybrat ta správná jídla, zohlednit chutě a potřeby všech hostů?
Svatební menu je víc než jen jídlo na talíři. Musí být pečlivě promyšlené a přizpůsobené mnoha faktorům. Jedním z nich je sezónnost su...
celý článek
| Lea Kubová
2024.11.04
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv