
Nepřehlédněte
„Nejkrásnější závod ze všech,“ vzpomíná na MS Karla Štěpánová

Věděli jste, jaký vliv má na vás kromě samotného jídla i prostředí, kde ho jíte?

Vyberte vhodné obalové materiály pro vaše zboží i zásilky

newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
3 praktické tipy, jak si usnadnit balení jídla na cesty

Stále více lidí si s oblibou nosí vlastní jídlo – do práce, do školy i třeba na výlety. Díky tomu můžete mít pod kontrolou, co jíte, ať už jde o kvalitu i složení. Na cestách je důležité správné zabalení, aby jídlo vydrželo čerstvé a dalo se snadno přenášet.
Správná krabička na obědy
Pokud si téměř každý den nosíte do práce i do školy vlastní oběd, vyplatí se investovat do kvalitní krabičky. Častou volbou je plast, je lehký, ale může být nepraktický – zejména pokud jídlo ohříváte v mikrovlnce. Proto se nabízí spíše sklo, které má delší životnost a snáze se udržuje čisté. Klíčové je nepropustné víčko, abyste si mohli vzít i omáčku nebo polévku. Nabízí se i krabičky s různými přihrádkami, konkrétní typ vybírejte dle svých potřeb.
Jednorázové nádobí
Samozřejmě se jako varianta nabízí i jednorázové nádobí a obaly. Při pravidelném používání se ale docela prodraží. Proto přijdou vhod zejména v restauracích, kdy si díky nim můžete oběd odnést s sebou, pokud zrovna nemáte nic z domova. Výhodou je, že se v dnešní době využívají i ekologické materiály, například cukrová třtina, případně recyklovatelný papír. Jednorázové nádobí můžete vzít například na výlet, kde nechcete celou dobu tahat v batohu krabičku.
Zjednodušte si balení jídla
Krabička na obědy skvěle poslouží, hlavně při meal prepu. Pokud chcete ušetřit čas, a přesto jíst kvalitně, plánování jídel a vaření na více dní se vyplatí. Základem je dobré skladování – v lednici uvařený pokrm vydrží několik dní. Část si můžete nachystat předem ačerstvé potraviny jako je zelenina i dresink přidat až před konzumací, abyste si mohli užít chutné jídlo.
Díky balení jídla můžete ušetřit čas i starosti během dne. Se správnou krabičkou budete mít vždy připravené čerstvé a chutné jídlo, které zažene hlad v práci, ve škole i na cestách.
Zdroj obrázka: Dariia / stock.adobe.com
Poslat článek
Tisk
Štítky: jídlo cestování gastronomie