newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Ochraňte sebe i svou dceru aned Patero proti znásilnění

 
Ochraňte sebe i svou dceru aned Patero proti znásilnění

Obvinění, se kterým se poslední měsíce roztrhl pytel. A nemáte jinou volbu, než se přidat na jednu nebo druhou stranu. Být nestranný zkrátka nestačí. Internetem koluje jakýsi návod na to, jak znásilnění předejít. Je to vůči ženám fér?

 

Boužel, je to jaksi všechno na vás a na tom, jak se chováte vy, jako ženy. Možná to není úplně spravedlivé, ale pokud se tak ochráníte, stojí za to to zkousnout.

Nechoďte samy

S partnerem, s kamarádkou, s příbuznými, s kolegy. Je tolik možností. Jen hlavně ne nikdy sama. To jste pak pro útočníka snadnou kořistí. Na jednu stranu je to pochopitelné, na druhou značně omezující. Proč by se něžné pohlaví nemohlo samo toulat po městě, vyrazit poznávat nová místa, vydechnout si a být chvíli sama. Jen kvůli tomu, že někde na rohu číhá mlsný kocour? To snad ne, právo na samotu a klid máme všichni.

                                                                

Netoulejte se po setmění

Po setmění. V létě jsou dny sice delší, ale nejde ani tak o tmu. Je to o denní době. Ono i uprostřed června, kdy sluníčko zapadne až pár minut po desáté večerní, je tempo ve městě pomalejší a nálada rozvláčná. Proč by ženy měly chodit do baru ve tři odpoledne cestou z práce? Proč by měly chodit jen na ranní směnu a rande si plánovat vždy je na víkendovou špičku? To nedává smysl. To je jako by si důchodci směli nakoupit jen dopoledne a děti jít ven jen mezi druhou a třetí.

Neoblékejte se vyzývavě

Krátká sukně, krátký top, podpatky. Ano, to už je moc. To má co dělat s nevkusem. Ale proč by měly mít ženy zakázané výstřihy, minišaty, jehly, holá záda nebo průstřihy, síťované punčochy a průsvitné materiály. Všeho moc škodí, ale neexistuje žádná míra pro to, kdy už mají muži na krku polehčující okolnost, protože oběť se obléká jako lehká děva. To není argument, který má váhu.

                                                                

Nenavazujte kontakty

Na první dobrou nemůžete zjistit, s kým máte tu čest. Je to chronický sukničkář, násilník, manažer, pošťák, nemakačenko nebo romantik? Dozajista vám toho poví dost, ale kde je pravda? Nevíte. Nevíte to ani po dvou nebo třech schůzkách. Potřebujete čas na to, abyste se poznali v různých situacích. Ale co ta známost na jednu noc? Co touhy a chtíče, které nás ovládají? Musíte se jich kvůli všem těm obavám vzdát?

Nebuďte tajnůstkářské

Jdete ven? Setkáte se někým novým? Zpozdíte se? Zdržíte se v práci? Jdete na rande? Budete bez signálu? Ne vždycky máte chuť sdílet s druhými svůj život. Ale někdy je to nutné. V rámci přirozené ochrany. Nikdy nevíte, co se může stát. A není na škodu, když někdo vám blízký ví, co se s vámi děje, kde nebo s kým byste mohla být. Otupující - ano, preventivní - ano, nutné - ano.

                                                                

Na čí straně je vina?

Ano. Za všechno si ženy mohou samy. Nebo ne? V žádném případě. Na jednu stranu by dívky neměly jít znásilnění naproti, měly by respektovat možná nebezpečí a snažit se jim vyhýbat, ale ne se omezovat. Mezi tím je totiž velký rozdíl.

Oproti tomu muži by měli budovat své vlastní vztahy, ve kterých si splní veškeré fantazie, měli by mít úctu k ženám a respektovat odmítavou odpověď, měli by o svých pohnutkách mluvit a přiznat si je.

Jedině tak najdeme shodu a klid.

                                                                

Problém je v tom, že ani soudy nejsou jednotné. Jednou dají za pravdu muži, protože ho žena provokovala. Pak zase ženě, protože byl muž dotěrný a pronásledoval ji. To vypadá vcelku nerozhodně. Co ale ty případy, kdy si žena znásilnění vymyslí, protože se chce svému druhovi pomstít? Nebo situace, kdy muž neslyší to důrazné “ne” a pokračuje i přes nevoli ženy a pro dosažení svých cílů se nezdráhá probudit v sobě násilnické sklony a během chvilky má na krku mimo sexuálního napadení pokus o vraždu? Ano, i takhle to končívá.

Tak se jen musíte rozhodnout, kdo má v ruce toho Černého Petra. Všechno ukazuje na ženy, ale situace je dál neúnosná, a tak by karty pravdy měli na stůl položit úplně všichni.

 

2024.06.01 | Jana Brandtlová | přečteno: 331x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: znásilnění nebezpečí pozor v noci mladé dívky oblečení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vše potřebné pro cyklistiku

Během jízdy na kole se nejen dokážete maximálně unavit, ale zároveň i načerpat mnoho duševních sil. Na rozdíl od mnoha j...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.08.24 | přečteno: 30367x

Popelka špalda vás sveze na biovlně

Bio vládne modernímu životnímu stylu. Nejen proto, že je to trendy, ale jednoduše protože si více pochutnáte, budete ...
 
celý článek | Admin | 2013.11.19 | přečteno: 30258x

BOTY, KTERÉ MILUJEME! JAKÉ JSOU IN PRO LETOŠNÍ SEZÓNU?

Druh obuvi, která vyniká svou univerzálností a maximálním komfortem. Silnou stránkou je mnohostranné využití. Tenisky za...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.02.27 | přečteno: 30285x

Skryté okno: Pavučina lží a temných tajemství, která vás vtáhne do děje

Rachel Abbottová patří mezi spisovatele, na jejichž nové knihy se vždy velmi těším. A nezklamala mne ani její nejnovější...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.03.20 | přečteno: 30279x
 

Portál pro ženy