reklama 3 v magazínu pro ženy
reklama 4 v magazínu pro ženy
reklama 1 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Schovejte ji! Tiskárnu

 
celý článek | Admin | přečteno: 715x 2019.07.15

Dostupná exotická dovolená

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 11187x 2014.05.25

POLE DANCE

 
celý článek | Aneta Vlkanová | přečteno: 11029x 2013.12.11

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jednoduchá čokoládová pěna

 
Jednoduchá čokoládová pěna
 

Čokoládovou pěnu jsem ochutnala poprvé v Paříži. Z nabídky tamního fastfoodu na mě koukal kelímek plný čokoládové dobroty z bílé, mléčné i hořké čokolády, vzorně pruhovaný. Trvalo ale ještě několik let, než jsem se odhodlala, že dezert ze smetany, čokolády a především ze syrového vejce vyzkouším sama. A výsledek stál za to.

Zkuste si jednoduchou variantu čokoládové pěny také – její příprava není ani z poloviny tak náročná, jak lahodný je výsledek.

 

 

Co budete potřebovat?

- 300ml smetany ke šlehání

- 200g čokolády s co nejvyšším obsahem kakaa

- 3 vejce

- 30g třtinového cukru

 

 

 

Co s tím vším?

V první řadě si připravíme potřebné suroviny – 300ml smetany ke šlehání, 200g čokolády (já použila jednu mléčnou a jednu hořkou, a to s co nejvyšším obsahem kakaa), 3 vejce a 30g třtinového cukru.

Čokoládu si nalámeme na čtverečky a v kovové misce dáme rozpustit nad hrnec s vroucí vodou tak, aby se voda nedotýkala dna misky. Rozklepneme vejce, bílky a žloutky do sklenice zvlášť. Bílky nalijeme do vysoké šlehací mísy a šleháme. Po chvíli do bílků zašleháme cukr, až vznikne tuhý sníh.

K mírně vychladlé rozpuštěné čokoládě přidáme asi 60 ml smetany a žloutky. Promícháme a postupně, asi ve třech fázích vmícháme sladký sníh. V další šlehací míse do tuha vyšleháme zbytek smetany, který následně také vmícháme do čokoládové směsi.

Čokoládovou pěnu rozdělíme do menších misek a dáme důkladně vychladit.

Servírujeme buďto přímo v miskách, nebo kávovou lžičkou vykrájíme na talíř nočky. Zasypeme holandským kakaem a ozdobíme mátou nebo kouskem ovoce.

 

 

 

| Sabina Stehnová | přečteno: 13779x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Nepodceňujte výběr interiérových dveří

Interiérové dveře jsou nedílnou součástí každého domu či bytu. Přirozeně oddělují jednotlivé místnosti, přináší soukr...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.12.15 | přečteno: 12407x

Oprašte své jazykové znalosti před dovolenou!

Ať už chceme nebo ne, bez znalosti alespoň jednoho ze světových jazyků se dnes obejde jen málokdo z nás. Cizí jazyky,...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.05.23 | přečteno: 10822x

Sluneční záření a vitamín D

  Dnešní svět není příliš zdravé místo na žití. To všichni moc dobře víme.  Svět je plný znečištění, kt...
 
celý článek | Alice Drápal Audyová | 2013.01.31 | přečteno: 11149x

Co s poškozenými vlasy?!

  Jednotlivý vlas roste většinou 3 až 8 let, ovšem podle genetiky to mohou být pouze 3 roky. Denně vám může ...
 
celý článek | Kateřina Locku | 2013.03.17 | přečteno: 11014x
 

Portál pro ženy