newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Okenní umývačky vs. ruční mytí: Který způsob je pro vás ten pravý?

 
Okenní umývačky vs. ruční mytí: Který způsob je pro vás ten pravý?

Mytí oken obvykle nepatří mezi nejoblíbenější činnosti, ale čas od času se tomu nedá vyhnout. Na oknech se usazuje spousta prachu a nečistot, které je potřeba odstranit. Dnes už naštěstí nemusíte této činnosti věnovat spoustu času. Stačí si vzít k ruce šikovné moderní pomocníky jako je okenní vysavač.

 

Taky mytí oken odkládáte, co to jen jde? Bohužel se do toho občas pustit musíte, i když se vám nechce. Na oknech se usazuje prach, teď na jaře ještě všudypřítomný žlutý pyl, déšť a vítr tomu také nepřidají. A jestli máte doma malé děti nebo domácí mazlíčky, pak se vás tato činnost jistě týká ještě častěji.

Noviny, utěrky, stěrka?

Můžete se do čištění oken pustit pěkně po staru jako to dělávaly naše babičky, vzít kýbl s vodou a octem, přidat trochu čistícího prostředku a hadrem okna umýt. Skla potom vyleštíte novinami, případně modernějšími mikrovláknovými utěrkami, které nepouští chlupy. Takové důkladné ruční leštění vám zajistí nablýskaná okna beze šmouh, ovšem stojí to hodně námahy. V malém bytě s pár okny to možná není taková hrůza, ovšem ve větším domě s více místnostmi už to může být práce na dlouhé hodiny, ze které vás budou pořádně bolet ruce a záda. Praktičtější variantu představuje stěrka na okna místo hadry a novin. Ovšem po každém tahu ji musíte otřít, abyste si místo leštění nenadělali další šmouhy. A také dávat pozor, aby vám setřená voda nestékala přes parapet až na zeď pod ním, kde by mohla zanechat skvrny.

Vysavač na okna jasně vítězí!

Jde to ale ještě snadněji s moderní vychytávkou jako je elektrický vysavač na okna Vileda. Proč je to podle nás ta nejlepší volba? Jednoduché, rychlé a efektivní použití bez větší námahy, to jsou hlavní důvody. Vysavač jedním tahem odsává všechnu vodu a nezanechává za sebou skvrny a šmouhy. Okna tak máte během chvíle čistá a vyleštěná, práce hezky odsýpá a svaly nebolí. Nádobku pak jednoduše vyndáte, vylijete obsah a umyjete, navíc klidně i v myčce na nádobí. Použít jej můžete také na zapařené zrcadlo v koupelně, mokré dveře sprchového koutu nebo s ním uklidit rozlitou tekutinu na skleněném stolku, takže jej využijete i častěji než jen na mytí oken dvakrát do roka.

U okenní umývačky je sice třeba počítat s počáteční finanční investicí. Během používání ale spotřebujete daleko méně vody, čistících prostředků a nebudete potřebovat ani stále nové utěrky na leštění. V delším horizontu se tedy tato investice vrátí. A vaše ušetřené síly a čas jsou navíc rozhodně k nezaplacení.

 

2024.05.14 | Martina Limbergová | přečteno: 373x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov čistota úklid mytí oken okenní vysavač

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Sára (19): Chodím se dvěma muži a oba miluju

Dostala jsem se do milostného trojúhelníku. Ani nevím, jak se to vlastně všechno tak zamotalo, ale neumím to teď rozsekn...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.03.29 | přečteno: 30467x

Vánoční perly, které potěší každou ženu

Vánoce se neúprosně blíží. Je známo, že lidé si s kupováním dárků často nedávají příliš záležet. Leckdy navíc vyčkávají ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.11.21 | přečteno: 30403x

Pampeliška

Někdy si nás minulost najde a někdy je to naopak. Jako dneska u mě. Je mi z toho hezky. Usmívám se a vzpomínám na tu ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.06.09 | přečteno: 30383x

Pojištění domácnosti pro spokojenější život! Zařiďte si ho!

Pojištění domácnosti funguje jako jistota, že dostanete odpovídající finanční kompenzaci v případě, že dojde k&n...
 
celý článek | Admin | 2016.12.21 | přečteno: 30283x
 

Portál pro ženy