Nepřehlédněte
Womanizer - váš jedinečný hravý společník
Soutěž o PanzerGlass Spray Twice A Day - antibakteriální čistič mobilních telefonů
Další miminko je na cestě aneb Jak na něj připravit budoucího staršího sourozence
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Jak chutná Mexiko v Čechách
Jsem klasik. Vařím tradiční pokrmy pro manžela a děti, pochutnáváme si na lehkých a jednoduchých jídlech, nelibujeme si v těch kořeněných a pálivých. Přesto nám zachutnalo Mexiko a recept jsme si přizpůsobili tak, jak nám vyhovuje. Časově nenáročné jídlo, které je přímo ideální k zahradnímu posezení a zachutná i návštěvám. Ingredience jsou bez potíží k dostání, zkuste to také…
Jak na TORTILLU po česku?
Suroviny:
Kuřecí nebo krůtí maso
Balení velkých tortill – tortilly od jisté doby kupujeme, ty domácí se pravým mexickým nevyrovnají… Vyzkoušeli jsme snad všechny druhy na českém trhu, ale nejvíce nám chutnají Santa Maria Tex Mex klasické, i všech příchutí)
Sáček koření Santa Maria Fajita Seasoning mix
Sklenička jemné omáčky Taco sauce mild (od stejné značky)
Zakysaná smetana krémová
Ledový salát
Rajčata
Eidam
Postup:
Den předem si naložíme maso. Kořenící směs smícháme s menším množstvím olivového oleje a nudličkami masa. Není třeba dosolovat. Přikryjeme a uložíme do chladu.
Příprava:
Dopředu si nachystáme ledový salát tak, že rozdělíme na volné listy velké asi jako dlaň. Rajčata pokrájíme na kostičky, eidam na proužky (můžeme i nahrubo nastrouhat). Zakysanku jen promícháme, nijak ji nedochucujeme. Až nečekaně zjemní celkovou chuť pokrmu.
Rozpálíme hlubší pánev a masovou směs v ní zprudka opečeme. Jakmile se začne barvit, přidáme skleničku s omáčkou a už jen podusíme. Směs by neměla plavat. Přebytečná tekutina by se měla vydusit.
Tortilly ohřejeme podle návodu na obalu (v pánvi nebo mikrovlnné troubě do vlažna), potřeme zakysanou smetanou, poklademe listem (listy) ledového salátu, navrstvíme masovou směs, rajčata a sýr. Zavineme a už si jen pochutnáváme.
Dobrou chuť!
Také holdujete některému pokrmu mezinárodní kuchyně? Upravili jste si ho podle své chuti?
Napište nám svůj tip pod článek.
Image courtesy of Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net
Poslat článek
Tisk
Štítky: mexická tortilla; recept na mexickou tortillu; ideální letní jídlo