Nepřehlédněte

Vyhrajte přírodní doplněk stravy proti nespavosti Dreamly

 
celý článek | Admin | přečteno: 1126x 2018.12.02

Prázdninový kufřík

 
celý článek | Beáta Matyášová | přečteno: 9773x 2013.07.02

Vlasová kosmetika - zkuste přírodní produkty

 
celý článek | Admin | přečteno: 10301x 2017.07.04

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak chutná Mexiko v Čechách

 
Jak chutná Mexiko v Čechách

Jsem klasik. Vařím tradiční pokrmy pro manžela a děti, pochutnáváme si na lehkých a jednoduchých jídlech, nelibujeme si v těch kořeněných a pálivých. Přesto nám zachutnalo Mexiko a recept jsme si přizpůsobili tak, jak nám vyhovuje. Časově nenáročné jídlo, které je přímo ideální k zahradnímu posezení a zachutná i návštěvám. Ingredience jsou bez potíží k dostání, zkuste to také…

 

 

Jak na TORTILLU po česku?

 

Suroviny:

 

Kuřecí nebo krůtí maso

Balení velkých tortill – tortilly od jisté doby kupujeme, ty domácí se pravým mexickým nevyrovnají… Vyzkoušeli jsme snad všechny druhy na českém trhu, ale nejvíce nám chutnají Santa Maria Tex Mex klasické, i všech příchutí)

Sáček koření Santa Maria Fajita Seasoning mix

Sklenička jemné omáčky Taco sauce mild (od stejné značky)

Zakysaná smetana krémová

Ledový salát

Rajčata

Eidam

 

Postup:

 

Den předem si naložíme maso. Kořenící směs smícháme s menším množstvím olivového oleje a nudličkami masa. Není třeba dosolovat. Přikryjeme a uložíme do chladu.

 

Příprava:

 

Dopředu si nachystáme ledový salát tak, že rozdělíme na volné listy velké asi jako dlaň. Rajčata pokrájíme na kostičky, eidam na proužky (můžeme i nahrubo nastrouhat). Zakysanku jen promícháme, nijak ji nedochucujeme. Až nečekaně zjemní celkovou chuť pokrmu.

 

Rozpálíme hlubší pánev a masovou směs v ní zprudka opečeme. Jakmile se začne barvit, přidáme skleničku s omáčkou a už jen podusíme. Směs by neměla plavat. Přebytečná tekutina by se měla vydusit.

 

Tortilly ohřejeme podle návodu na obalu (v pánvi nebo mikrovlnné troubě do vlažna), potřeme zakysanou smetanou, poklademe listem (listy) ledového salátu, navrstvíme masovou směs, rajčata a sýr. Zavineme a už si jen pochutnáváme.

 

 

Dobrou chuť!

 

Také holdujete některému pokrmu mezinárodní kuchyně? Upravili jste si ho podle své chuti?

Napište nám svůj tip pod článek.

 

Image courtesy of Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net

2014.08.14 | Kateřina Pořízová | přečteno: 10921x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: mexická tortilla; recept na mexickou tortillu; ideální letní jídlo

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak pečovat o zahradní nábytek

Léto se kvapem blíží a vy jste si možná všimli, že váš zahradní nábytek není po letech používání už v takové kondici ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.05.25 | přečteno: 10723x

Jahody pro zdraví i krásu

Čerstvě natrhané zralé jahody jsou jedním z nejlepších darů přírody - jsou sladké, chutnají ohromně a obsahují výjime...
 
celý článek | Vendula Králová | 2013.07.02 | přečteno: 9452x

Flirt dance – neškodné posílení sebevědomí nebo zničující dřina s překvapivými výsledky?

  Je všeobecně známým faktem, že ženám tanec sluší a svědčí, leč o jeho prospěšnosti a pozitivních účincích ...
 
celý článek | Lucie Martináková | 2013.03.11 | přečteno: 9526x

Mládí není období života

  „Mládí není období života, ale duševní stav“ - Johann Wolfgang Goethe Krásná věta, že?? Já...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.02.18 | přečteno: 9621x
 

Portál pro ženy