Nepřehlédněte
Vybíráme bavlněné látky na tvorby doplňků do dětského pokoje
Honí vás pořád chuť na sladké? Utečte jí
Tipy na podzimní aktivity s dětmi v lese. S našimi nápady nebudou chtít domů
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Letní grilování: Menu z grilu 5.díl
Při slově grilování se většině z nás vybaví pořádný kus pěkně propečeného masa. Na kvalitním zahradním grilu se dá ale připravit také spousta lahůdek, na kterých si pochutná i vegetarián. Patříte mezi odpůrce masových pokrmů, nebo chcete prostě jen občas odlehčit svůj jídelníček? Pak se nechte inspirovat dnešním bezmasým menu z grilu.
Grilovaný lilek se sýrem feta
Na 4 porce potřebujete:
1 větší lilek (nebo 2 menší)
200 g sýru feta
Olivový olej
Sůl, pepř
Nejdříve si nakrájíme lilek a to podélně na tenké plátky. Ty osolíme, opepříme, potřeme zlehka olivovým olejem a poklademe na gril. Grilujeme je asi 3 minuty z každé strany. Mezitím si nakrájíme na menší kousky sýr feta. Hotové plátky lilku necháme chvilku vychladnout, abychom s nimi mohli pracovat. Poté do každého plátku zabalíme kousek sýru, na uchycení konců můžeme použít párátka. Balíčky položíme ještě na pár minut na gril, aby se sýr prohřál. Poté ihned podáváme.
Grilované tofu s houbami
Na porce potřebujete:
4 kostky bílého tofu
4 lžíce olivového oleje
Grilovací koření
sůl
Sklenička sterilovaných hub
Listový salát
Tofu je samo o sobě bez chuti, skvěle ale nasává chutě jiných surovin a koření. Před grilováním je dobré jej zhruba na 2 hodiny naložit do směsi olivového oleje a grilovacího koření. Poté kousky tofu pokládáme na grilovací rošt a grilujeme metodou nepřímého grilování několik minut z každé strany, dokud povrch sýru nezezlátne. Podáváme na lůžku z listového salátu a sterilovaných hub. Jako příloha je skvělá například cereální bagetka.
Grilované broskve a švestky v cukru
Na 4 porce potřebujete:
4 broskve
8 - 12 švestek
Moučkový cukr
Šťáva z 1 citrónu
Omyté ovoce nejdříve zbavíme pecek, poté švestky necháme na poloviny a broskve ještě nakrájíme na osminky. V misce si připravíme směs citrónové šťávy a cukru tak, aby byla mírně tekutá. Rozpálíme si grilovací pánev, na kterou vložíme ovoce potřené cukrovou směsí. Malinko vše podlijeme vodou, aby se cukr nepřipaloval. Grilujeme několik minut, dokud ovoce nezměkne. Podáváme buď samotné, nebo doplněné zmrzlinou, šlehačkou a ozdobené třeba čokoládovými hoblinkami.
Inspirujte se i našimi dalšími recepty: Letní grilování: Menu z grilu 4.díl
Poslat článek
Tisk
Štítky: grilování recepty na gril