newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Letní grilování: Menu z grilu 5.díl

 
Letní grilování: Menu z grilu 5.díl

Při slově grilování se většině z nás vybaví pořádný kus pěkně propečeného masa. Na kvalitním zahradním grilu se dá ale připravit také spousta lahůdek, na kterých si pochutná i vegetarián. Patříte mezi odpůrce masových pokrmů, nebo chcete prostě jen občas odlehčit svůj jídelníček? Pak se nechte inspirovat dnešním bezmasým menu z grilu.

 

Grilovaný lilek se sýrem feta

Na 4 porce potřebujete:

1 větší lilek (nebo 2 menší)

200 g sýru feta

Olivový olej

Sůl, pepř

Nejdříve si nakrájíme lilek a to podélně na tenké plátky. Ty osolíme, opepříme, potřeme zlehka olivovým olejem a poklademe na gril. Grilujeme je asi 3 minuty z každé strany. Mezitím si nakrájíme na menší kousky sýr feta. Hotové plátky lilku necháme chvilku vychladnout, abychom s nimi mohli pracovat. Poté do každého plátku zabalíme kousek sýru, na uchycení konců můžeme použít párátka. Balíčky položíme ještě na pár minut na gril, aby se sýr prohřál. Poté ihned podáváme.

Grilované tofu s houbami

Na porce potřebujete:

4 kostky bílého tofu

4 lžíce olivového oleje

Grilovací koření

sůl

Sklenička sterilovaných hub

Listový salát

Tofu je samo o sobě bez chuti, skvěle ale nasává chutě jiných surovin a koření. Před grilováním je dobré jej zhruba na 2 hodiny naložit do směsi olivového oleje a grilovacího koření. Poté kousky tofu pokládáme na grilovací rošt a grilujeme metodou nepřímého grilování několik minut z každé strany, dokud povrch sýru nezezlátne. Podáváme na lůžku z listového salátu a sterilovaných hub. Jako příloha je skvělá například cereální bagetka.

Grilované broskve a švestky v cukru

Na 4 porce potřebujete:

4 broskve

8 - 12 švestek

Moučkový cukr

Šťáva z 1 citrónu

Omyté ovoce nejdříve zbavíme pecek, poté švestky necháme na poloviny a broskve ještě nakrájíme na osminky. V misce si připravíme směs citrónové šťávy a cukru tak, aby byla mírně tekutá. Rozpálíme si grilovací pánev, na kterou vložíme ovoce potřené cukrovou směsí. Malinko vše podlijeme vodou, aby se cukr nepřipaloval. Grilujeme několik minut, dokud ovoce nezměkne. Podáváme buď samotné, nebo doplněné zmrzlinou, šlehačkou a ozdobené třeba čokoládovými hoblinkami.

 

Inspirujte se i našimi dalšími recepty: Letní grilování: Menu z grilu 4.díl

 

2016.07.28 | Martina Limbergová | přečteno: 16242x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Markéta (52): Manžel je najednou odtažitý

S manželem jsme spolu více než dvacet pět let a vychovali jsme tři děti. Vždy jsme si skvěle rozuměli a byli „jedna duše...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.09.26 | přečteno: 413x

Proč čistit pleť olejem?

Možná vás nadpis trochu překvapil. Zdá se vám divné čistit si, obzvlášť mastnou a problematickou pleť olejem. Na násl...
 
celý článek | Lea Kubová | 2017.02.19 | přečteno: 14501x

POKOŽKA V ZIMĚ VYŽADUJE SPECIÁLNÍ PÉČI

Během zimy naše pokožka trpí – většinou je vysušená, šupinatá a popraskaná. To může vést k nepříjemnému svědění a vyrážk...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.11.17 | přečteno: 2561x

Manolo Blahnik - Bůh obuvi

Španěl s českým původem dokázal udělat z obuvi důležitý doplněk, který umí zdobit. Boty z jeho dílny milují ženy po c...
 
celý článek | Darina Adámková | 2013.06.30 | přečteno: 13317x
 

Portál pro ženy