newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kam za skvělou relaxací? Vyberte si z mnoha lázní v Česku a vyrazte na lázeňský pobyt

 
Kam za skvělou relaxací? Vyberte si z mnoha lázní v Česku a vyrazte na lázeňský pobyt

Chcete se na chvíli odreagovat od každodenního shonu, dopřát si pořádnou dávku relaxace a nechat se hýčkat? Pak je lázeňský pobyt pro vás tím pravým. Lázní máme v naší republice hodně a každé nabídnou jinou atmosféru. Podívejte se na naše tipy, kam se vydat.

 

 

Lázeňství má v Česku dlouhou a bohatou tradici. Už od 15. století lidé využívali léčebné účinky vyvěrajících minerálních pramenů a postupně kolem nich vyrostla malebná lázeňská města, která s oblibou navštěvují lázenští hosté dodnes. Které lázně si rozhodně zaslouží pozornost? Tady jsou naše tipy.

Luhačovice – moravská lázeňská perla

Na pomezí Valašska a Slovácka, v jihovýchodní části naší republiky, leží v údolí říčky Šťávnice malebné lázně Luhačovice. Léčí se zde především lidé s nemocemi dýchacího ústrojí, trávícího traktu a obezitou. Za relaxací sem ale samozřejmě může zavítat kdokoliv. Při procházkách krásným údolím můžete ochutnat osm minerálních pramenů, včetně nejznámějšího s názvem Vincentka na lázeňské kolonádě. Nezaměnitelnou tvář Luhačovicím vtiskl architekt Dušan Jurkovič. Budovy jako Jurkovičův dům nebo vila Jestřabí jsou typickou ukázkou jeho originálních staveb s prvky lidové architektury, které poznáte na první pohled.

Západočeský lázeňský trojuhelník

Největším lázeňským pojmem u nás, ale i za hranicemi, jsou lázně Karlovy Vary. Tyto nejnavštěvovanější české lázně zná asi každý a není třeba je příliš představovat. V lázeňském centru města kolem říčky Teplé najdete množství památek a také pět krásných kolonád s třinácti prameny. Od loňského roku jsou Karlovy Vary zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO v nadnárodní kategorii Slavná lázeňská města Evropy. Společně s nimi jsou na tomto seznamu i Mariánské Lázně a Františkovy Lázně, které dohromady tvoří proslulý lázeňský trojúhelník na západě Čech.

Karlova Studánka v srdci Jeseníků

Lázně Karlova Studánka jsou místem, kde uzdravuje už samotné dýchání. V této obci s ojedinělým horským klimatem je totiž nejčistší vzduch v Česku a možná i v celé Evropě. A vzhledem k tomu, že i pohyb léčí, je Karlova Studánka také ideálním místem k lázeňskému pobytu. Jeseníky nabízí bezpočet možností aktivního vyžití, ať už zimních sportů, či v létě cyklistiky a pěší turistiky. Například přímo z Karlovy Studánky vede krásná naučná stezka kaňonem Bílé Opavy, po které můžete dojít až na Praděd. Ale líbit se vám tu bude, i když se necítíte na velké sportovní výkony. Roubené lázeňské domy v klasicistním a empírovém stylu spolu s čistou přírodou kolem dodávají Karlově Studánce její okouzlující atmosféru, kterou si můžete vychutnat při pobytu v některém z lázeňských domů, u kávy v útulné kavárně nebo při procházkách. A samozřejmě nechybí ani minerální prameny, kterých tu vyvěrá osm a využívají se k pitným kůrám, inhalacím, koupelím a rašelinovým zábalům.

Největší výběr lázeňských pobytů najdete na Spa.cz, stačí si jen vybrat lázně a vyrazit.

 

2022.05.07 | Martina Limbergová | přečteno: 30175x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví relaxace lázně lázeňské pobyty spa

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Stylová móda pro muže III.: Elegantní pánské kabáty pro skutečné gentlemany

Nosíte podzimní a zimní kabát? Nejspíš ano, stejně jako většina žen. A co váš muž? Jistě se mnou budete souhlasit, že...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.11.07 | přečteno: 30759x

V oříškovém ráji

  Jsou malé, dobré a plné tuku. A také plné látek, které nám pomohou s různými zdravotními neduhy. ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.12.27 | přečteno: 30120x

Problémová láska

My ženy býváme často nepoučitelné. Stokrát si můžeme opakovat, že ten chlápek s vyholenou hlavou, potetovanými pažemi...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.05.22 | přečteno: 30073x

Alkohol - metla lidstva

Párty začíná. Padne první sklenka, druhá, třetí…. pak už raději přestanete drinky počítat. Nejdřív jste rozesm...
 
celý článek | Zuzana Ditzelová | 2014.04.07 | přečteno: 30056x
 

Portál pro ženy