newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Studujte v USA s možností stipendia! Je to zkušenost k nezaplacení!

 
Studujte v USA s možností stipendia! Je to zkušenost k nezaplacení!

Studium v zahraničí je zkušeností, kterou se v dnešní době rozhodně nemůže chlubit každý, a proto se velmi cení. Platí také, že čím dříve tuto cestu do ciziny podniknete, tím lepší možnosti máte šanci získat. Z tohoto důvodu tak za studiem stále častěji odlétají už středoškoláci. Nabídka studijních pobytů je skutečně velmi široká a pro studium v Americe je tu i reálná možnost získání stipendia.

 

Studovat na prestižní střední škole ve Spojených státech se pochopitelně nepoštěstí každému. Pokud vás ale baví angličtina, úspěšně studujete střední školu nebo jste ji s vaším potomkem teprve vybrali, zvažte možnost studijního pobytu v USA – může to být odrazový můstek pro úspěšné vysokoškolské studium nebo budoucí kariéru. Investice do vzdělání se vám opravdu vyplatí!

Co vám nabízí studium v USA?

Kromě toho, že se zdokonalíte v angličtině a poznáte život a různorodou kulturu v USA, budete bydlet v hostitelské rodině a chodit do školy stejně jako v České republice. Obrovskou výhodou je, že výběr školy se maximálně přizpůsobuje vašim požadavkům tak, abyste se mohli kromě studia věnovat i svým dosavadním zájmům a zdokonalit se v nich. Existují školy se sportovním, hudebním i uměleckým zaměřením, záleží jen na vašich preferencích. V rámci studia v rozsahu asi 25 - 40 hodin týdně absolvujete povinné předměty, ale můžete se těšit také na velký výběr volitelných předmětů. Umožní vám to získat úplně nové znalosti a dovednosti.

Stipendium na studium v USA

Délka a finanční podmínky studia

U délky studia můžete volit mezi dvěma variantami, půlročním a ročním. Cena programu je 6850 USD + pojištění, jehož výše se odvíjí od délky pobytu (půlroční 500 USD, roční 850 USD). Celá tato částka zahrnuje ubytování a stravování v hostitelské rodině, studium na střední škole, správu programu a pojištění po celou dobu pobytu. Studenti a jejich rodiče pochopitelně nejčastěji volí roční studium, tedy desetiměsíční pobyt s nástupem v srpnu nebo září. Zajímavostí rovněž je, že právě na tento typ studia v USA vyhlašuje každoročně organizace Camp Center International (CCI) výběrové řízení, kde se dá získat stipendium, o čemž bohužel někteří studenti nemají ani tušení. V případě obdržení stipendia získáváte studium na high school v Americe ve výši 230 000 Kč zcela zdarma. Pokud vás tato možnost zaujala, napište si o více informací přímo na české zastoupení CCI na emailovou adresu info@akcevpohode.cz nebo vyplňte nezávaznou přihlášku zde.

 

Image courtesy of imagerymajestic, Ambro at FreeDigitalPhotos.net

2016.06.08 | Kateřina Pořízová | přečteno: 30124x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: studium zahraničí USA stipendium

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Tenisky k šatům: Módní trend, který vás omladí a dodá styl

Moderní doba v módě přeje outfitům, které dříve byly naprosto nemyslitelné. Sportovní obuv se v minulosti nosila jen pro...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.06.25 | přečteno: 30307x

Relax jménem šnorchlování

  Bojíte se potápět? Nejste si jistí v hlubokých vodách? Přesto milujete moře, neradi se opékáte na pláži a ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.07.23 | přečteno: 30280x

Jalovec je stále oblíbenější rostlinou pro široké využití v zahradách

Jalovec je stále oblíbenější rostlinou pro široké využití v zahradách. Tato obliba je dána jak jeho krásným a všestranný...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.04.13 | přečteno: 30147x

Takový normální týden u nás

„Ty si musíš kafe se mnou poznamenat do diáře?“ napsala mi do chatu sestřenka z Prahy, která se zase...
 
celý článek | Meridene | 2016.07.05 | přečteno: 30054x
 

Portál pro ženy