reklama 1 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Kult družiček

 
celý článek | Zuzana Ditzelová | přečteno: 10864x 2014.03.30

Mozkový jogging aneb trénujte svou hlavu

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 11543x 2015.07.17

Zvládnu co si zamanu

 
celý článek | Andrea Sýkorová | přečteno: 11126x 2013.04.06

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Netradiční sladko slané záviny z listového těsta

 
Netradiční sladko slané záviny z listového těsta

Není snad typičtějšího ryze podzimního sladkého pokrmu, nežli tradičního jablečného závinu. Co jej však tentokrát nahradit něčím s naprosto neotřelou sladko slanou chutí? Přinášíme vám dvě originální varianty závinů z listového těsta, které vašim chuťovým buňkám dodají zcela jiný rozměr chuti.

 

 

Slaninový závin s datlemi

  • 10 dg anglické slaniny, jedno balení sušených datlí, listové těsto, žloutky na potření 

Příprava tohoto netradičního závinu je velmi jednoduchá. Ze všeho nejdříve si připravíme listové těsto, které je potřeba rovnoměrně rozválet do tvaru obdélníku. Následně pokládáme plátky slaniny (skutečně jen tenkou vrstvu, jinak by byla chuť příliš výrazná a závin by mohl po upečení být mastný, což by zkazilo jeho chuť) a podélně vyskládáme sušené datle tak, abychom mohli připravené těsto s náplní zavinout. Nejdříve přehneme těsto na obou stranách a následně jej srolujeme. Ještě než dáme závin péct, je dobré jej místy propíchnout vidličkou, aby v troubě nepopraskal, a potřeme jej žloutkem, díky němuž se bude krásně lesknout.

 

Hermelínový závin s hruškami

  • 2 balení hermelínu (případně jiných druhů sýru dle vlastní chuti), 3 hrušky, listové těsto, žloutky na potření

Hermelínovo hrušková verze je obdobou výše zmíněného receptu. Postupujeme tedy zcela stejně, jen namísto slaniny pokládáme nakrájený hermelín, či případně jiný (méně výrazný) sýr a plátky hrušky namísto sušených datlí.

Hotové záviny se skvěle hodí na večerní podzimní posezení například u dobrého vína.

 

 

Image courtesy of KEKO64 at FreeDigitalPhotos.net

 

2015.11.03 | Adela Rychtáriková | přečteno: 12896x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: závin listové těsto sladko slaný závin

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Bábovka jako klasika v netradičním hávu

Bábovka - zní to tak obyčejně a přitom neznám téměř nikoho, kdo by ji neměl rád. Je to prostě klasika, která nikdy ne...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.06.05 | přečteno: 13564x

Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše

Během posledních pěti let vzrostl počet pořadů o vaření o více než sto procent. Supermarkety a hypermarkety se předhá...
 
celý článek | Admin | 2017.02.28 | přečteno: 11648x

Nehoda na večírku? Poradíme vám, jak se zbavit nechtěných skvrn!

Na večírcích, ať už firemních nebo rodinných, si užijete nejen hodně zábavy, ale také ochutnáte spoustu dobrého jídla a ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.02.20 | přečteno: 2719x

Dostanete k Vánocům peníze místo dárku? Udělejte si radost něčím novým do svého šatníku!

Pomalu se blíží Štědrý den a s ním rozdávání dárků. Možná letos také jako já dostanete od některých členů rodiny obál...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.12.17 | přečteno: 10874x
 

Portál pro ženy