newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Péče o pleť po kosmetických zákrocích

 
Péče o pleť po kosmetických zákrocích

Péče o pleť je důležitá v každém věku. V případě podstoupeného kosmetického zákroku je ale důležitá dvojnásob. Díky správné péči totiž napomůžete tomu, aby výsledek byl co nejlepší. Jaká jsou doporučení?

 

Hydratace na prvním místě

Ať už jste podstoupili jakýkoliv zákrok, vždy vám bude doporučeno pokožku pravidelně hydratovat. K tomu používejte hydratační krém. Dejte přednost kvalitní kosmetice, u které budete mít jistotu, že pokožka bude skutečně vydatně hydratovaná, a naopak minimální bude riziko podráždění, alergických reakcí či tvorby mastného filmu.

Kromě vnější hydratace nezapomeňte ani na pitný režim, do pokožky se musí tekutiny dostat také přirozenou cestou z „vnitřní“ strany.

Hydratovaná pokožka se rychleji hojí, snížíte svědivost a podpoříte její zdravý a svěží vzhled.

Pozor na sluníčko

Po kosmetických zákrocích bývá pokožka citlivější na škodlivé sluneční paprsky. Několik dnů po zákroku byste se měla přímému sluníčku nejlépe úplně vyhnout, i následující týdny je ale zvýšená opatrnost doporučená.

Jsou samozřejmě situace, kdy to není možné, a tak se vybavte velkým „plážovým“ kloboukem, který váš obličej dokonale zastíní. Kromě toho je dobré používat opalovací krém s vyšším ochranným faktorem či speciální kosmetiku s SPF ochranou.

S komplikacemi ihned k lékaři

Šlo-li o náročnější zákrok na plastické chirurgii, pravděpodobně zůstanete ještě nějakou dobu po zákroku v péči lékařů. Celková doba hojení ale může dosáhnout několika týdnů. Ačkoli zpravidla vše díky důsledné péči probíhá bez komplikací, 100% garanci vám nikdo nedá.

Pakliže se něco pokazí, nesnažte se problém řešit svépomocí. S improvizovanou fixací sice mohou pomoci například náplasťové stehy, další kroky by ale bezodkladně měly vést zpět na kliniku, kde dá lékař vše odborně do pořádku.

Pozor na agresivní přípravky a neklidné ruce

Je na místě se vyvarovat agresivní kosmetice a levnějším přípravkům z běžných drogerií. Taková kosmetika je zpravidla kvůli tlaku na cenu méně kvalitní a může pokožku kromě požadovaných (například čistících) účinků nadměrně dráždit. Když je ale pokožka čerstvě po zákroku, je na takovou kosmetiku ještě citlivější. Přípravky by tak mohly hojení prodloužit či zkomplikovat. Vsaďte tedy na kvalitu.

Stejně tak se snažte hlídat své ruce. Může se objevit svědivost, trápit vás mohou bolesti. Škrábání či tření postižených míst je ale nežádoucí, a tak dejte raději přednost zmíněným zklidňujícím a hydratačním krémům, které na pokožku opatrně naneste.

 

Zdroj foto: Studio Romantic / Adobestock.com

2024.07.08 | Nina Albertová | přečteno: 474x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása ženy kosmetika péče o pleť kosmetické zákroky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

TEST: Znáte svět adrenalinových zážitků?

Adrenalinové zážitky určitě znáte. Možná jste nějaký i absolvovala. Jsou to oblíbené dárky pro nejrůznější příležitos...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2015.06.24 | přečteno: 30577x

Úsměv, prosím.....

Smích má mnoho skvělých vlastností. Pomáhá léčit, spaluje kalorie, vyhlazuje pleť a rozjasňuje tvář. Především ale sm...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.08.05 | přečteno: 30320x

Hledáte levné a přitom stylové ubytování při cestách do Prahy?

Jezdíte pravidelně do Prahy na více dní a stále nemůžete najít vhodné místo na přespání? Nabídka hotelů, motelů, ubyt...
 
celý článek | Admin | 2015.08.04 | přečteno: 30491x

Pořídit si služku??

  Tedy samozřejmě slečnu či paní na úklid… ...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.13 | přečteno: 30442x
 

Portál pro ženy