newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pomerančová kůže stresuje snad všechny ženy. Přitom stačí málo a nebude vás trápit ani celulitida ani psychika

 
Pomerančová kůže stresuje snad všechny ženy. Přitom stačí málo a nebude vás trápit ani celulitida ani psychika

Chůze, běh, tanec a mnoho jiných aktivit, díky nimž se zbavíte celulitidy, kil navíc nebo špatné nálady, je opravdu velké množství. Jedno je ovšem jasné, a to, že byste se do určitého pohybu měly pustit i vy. Zbavíte se celulitidy, vaše pleť zazáří, zatočíte se špatnou náladou a budete jednoduše perfektní.

 

K tomuto kroku je ideální kardio cvičení. A jak už název napovídá, jedná se o cvičení související se srdcem, vytrvalostní aktivitou, kdy se tělu zvedne tepová frekvence a vyžaduje zvýšený přísun kyslíku. Co přesně dělat, abychom vypadaly krásně a také se tak cítily?

Kardio cvičení a jeho druhy

Mezi základní kardio cvičení patří chůze. Aby měla ten správný efekt, je potřeba se dostat do pozice, kdy budete mít přiměřeně zvýšenou tepovou frekvenci. V praxi to znamená, že nebude stačit, když půjdete pomalým tempem venčit pejska nebo polní cestou procházkovou chůzí. Bude potřeba, abyste zvedly tep, mírně se zadýchaly, a to už lze považovat za kardio.

Bezesporu mezi oblíbené kardio patří běh. Může být klidně i pomalý, ale je potřeba, abyste jej opravdu na těle pocítily. Nejlepší na běhu je, že nic nepotřebujete. Stačí si jen nazout správnou obuv a vyrazit. Ať už na zmíněnou polní cestu nebo jinam. Pokud vás svižnější chůze ani běh nebaví, můžete vyrazit na kola, brusle, koloběžku, běhat po schodech, hrát fotbal, badminton, tančit nebo navštívit posilovnu, kde na vás čeká hromada strojů určených právě pro tento typ cvičení.

                                                                

Způsobů je rozhodně víc než mnoho, a tak si každá určitě najdete svůj oblíbený pohyb, který vám pomůže vypadat krásně, a také se tak cítit.

Jak často, aby přišly změny?

Vzhledem k tomu, že mezi kardio pohyby patří i svižná chůze, jízda na kole či kráčení po schodech, klidně pohyb zahrňte do každodenního rituálu. Máte to do práce kousek? Skvělé! Není nic lepšího, než vyměnit auto za chůzi. To stejné platí i tehdy, když chcete jít do obchodu například jen pro pečivo – jděte pěšky. Nebo máte v domě schody? Každý večer je několikrát vyběhněte.

                                                                

Pokud nemáte čas, nebo pokud každodenní pohyb zkrátka praktikovat nemůžete, praktikujte jej alespoň třikrát do týdne. S takovou intenzitou se kýžené benefity brzy dostaví. 

Jaké benefity kardio přináší?

Bezpochyby posiluje zdraví srdce, které lépe pracuje a dokáže správně regulovat hladinu cholesterolu. Kardio se také doporučuje jako prevence a součást léčby při onemocnění cukrovkou druhého typu. Dále zvyšuje množství vydané energie, což znamená, že rychleji a snáze zhubnete.

                                                               

Díky vyplaveným hormonům, které se vlévají při kardiu do žil, vaše psychika bude prosperovat a vyhnete se depresím. K tomu se přidá hezká pleť, a také se konečně zbavíte té prokleté celulitidy, na kterou žádné krémy nezabírají. To už jistě stojí za zkoušku – co myslíte? 

 

 

 

 

 

2022.10.22 | Jana Brandtlová | přečteno: 30073x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: celulitida pomerančová kůže psychika pleť cvičení kardio kardio cvičení chůze běh vzhled

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co dělat o víkendu s rodinou?

Přemýšlíte, kam se vydáte o víkendu s rodinou? Mládež i starší děti jsou dnes velmi náročné, proto musíte vybírat takovo...
 
celý článek | Admin | 2019.04.24 | přečteno: 30051x

Proč je vitamin D tak důležitý?

Vitamin D podporuje imunitní systém a také napomáhá silným kostem. Tělo ho dokáže získávat ze slunečního záření za předp...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.12.26 | přečteno: 30211x

Kvalitní pánské mikiny pro sportovce i elegány

Mikina je běžnou součástí šatníku žen i mužů. Její nošení je velmi pohodlné a v chladnějších dnech perfektně zahřeje....
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.05.03 | přečteno: 30516x

Podzim jako stvořený k tvoření

Není nad to, vytvořit si nějakou pěknou dekoraci vlastníma rukama. Navíc tak můžete dle libosti neustále měnit vzhled je...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.09.28 | přečteno: 30124x
 

Portál pro ženy