Nepřehlédněte
Fénovat či nefénovat vlasy? Vše, co potřebujete vědět
Andělské tarotové karty. Něžná kniha pro ženy
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Šlehačková bábovka – klasika pro každou příležitost
Poctivá domácí buchta je něčím, co moje rodina ocení kdykoliv, ať je zrovna vlezlá zima nebo horké léto jako nyní. Teplé dny ale přece jen lákají spíše k dovádění venku, takže se hodí rychlé a jednoduché recepty. O jeden takový se s vámi podělím. Vyzkoušejte výbornou šlehačkovou bábovku, po které se u nás doma vždycky jenom zapráší.
Šlehačková bábovka
Ingredience:
3 vejce
200 g moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
250 g polohrubé mouky
tuk do formy (Hera)
mouka na vysypání
Postup:
Žloutky, moučkový cukr, šlehačku a vanilkový cukr smícháme. Do polohrubé mouky vmícháme prášek do pečiva a ušlehaný sníh. Poté vše smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Tato bábovka je moc dobrá a vhodná pro každou příležitost. Dobrou chuť.
Poslat článek
Tisk
Štítky: recepty domácí buchta šlehačková bábovka