Nepřehlédněte
Anální kolík – vypadá jako šperk a urychlí orgasmus
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Letní láska, aneb škubánky s mákem
Jedním z našich nejoblíbenějších sladkých jídel jsou klasické škubánky, a nejraději s mákem. Mám je spojené s dětstvím a prázdninami u babičky. Vždy mi přišli jako něco naprosto posvátného, co jiný člověk, než babička nemůže dokázat…a není to pravda…
Příprava je naprosto snadná. Potřebujete jen:
kilo brambor (varný typ)
300g hrubé mouky
špetku soli
a rozpuštěné máslo
(samozřejmě cukr a mák na posypání)
A jak na to??
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, jemně osolíme a dáme povařit (zhruba 15 minut) do poloměkka. Poté slijeme asi 2 třetiny vody z brambor stranou a pro jistotu ještě chvilku uchováme, mohla by se nám hodit. Brambory zasypeme hrubou moukou, vařečkou uděláme do brambor díry, abychom viděli na vývar. Vrátíme na plotnu, na mírný plamen a necháme dalších 15-20 minut pařit. Hlídáme hladinu vývaru, a podle potřeby přilijeme, abychom směs nepřipálili.
Po propaření brambory s moukou rozmačkáme do hladka, propracujeme a roztíráme o stěny hrnce. Není to sice žádná legrace, ale když vydržíte těch 10 minut, za tu námahu to stojí. Když je těsto hladké a přestane se lepit na vařečku je hotovo.
Potom už jen lžící namočenou v rozpuštěném másle ukrajujeme škubánky, které na talíři ještě přelijeme máslem a zasypeme mákem s cukrem.
Kdo má rád, může vyměnit máslo za sádlo, a mák za strouhaný tvaroh.
A co vy? Máte také jídlo spojené s prázdninami?
Image courtesy of Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net
Poslat článek
Tisk
Štítky: jídla našeho dětství; škubánky s mákem; škubánky recept