newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak se starat o pokožku těla na sklonku léta?

 
Jak se starat o pokožku těla na sklonku léta?

Léto pomalu končí a brzy nastanou chladnější dny, kdy se budeme zase muset zahalovat do více vrstev oblečení. Nastává tím také období, kdy obvykle začínáme trochu zanedbávat péči o svou pokožku. Jenže ta právě teď docela trpí. Ještě se nestihla zregenerovat z neustálého vystavování horkým letním paprskům slunce a už musí odolávat častému střídání tepla, chladu, deště a větru. Věnovat jí péči je tak nejen vhodné, ale přímo nezbytné. Kromě ochrany kůže si tím zajistíte i delší výdrž letního opálení a to je jistě příjemným bonusem. Jak se tedy o pokožku správně starat a jaká tělová kosmetika by ve vaší koupelně neměla chybět?

 

1. Pozor na horkou vodu

Po příchodu domů v sychravém a chladném počasí přímo láká vlézt do sprchy a pustit si na sebe horkou vodu, nebo si jí rovnou napustit plnou vanu. Pro vaši pokožku je to však za trest. Horká voda ji velmi vysušuje a pokožka se brání olupováním. Ideální je vlažná sprcha. Pokud si horkou koupel nechcete odpustit, nedělejte to alespoň příliš často.

2. Jemné mycí prostředky

Při výběru mycích prostředků dbejte na to, aby byly jemné a nedráždivé. Skvělé jsou krémové vyživující sprchové gely nebo sprchové oleje. Obzvlášť velkou pozornost výběru mýdla musí dávat všichni, kteří se potýkají s problémem velmi suché pokožky. Pro ty je výborným prostředkem například relipidační mycí olej Avene XeraCalm A.D, který obsahuje komplex látek zklidňujících a vyživujících kůži velmi suchou, trpící svěděním a se sklonem k atopii.

3. Zákaz drhnutí

Je to jednoduchá rada, ale přitom ji mnoho z nás nedodržuje. Při utírání pokožky je potřeba na ni ručníkem jen jemně poklepávat, žádné drhnutí! I sebeměkčí froté ručník dokáže pokožku při takovém zacházení poškodit.

4. Pravidelný peeling

Přestože by se mohlo zdát, že je to opak předchozího doporučení, u peelingu je drhnutí povoleno. Postarají se o něj ale mikrogranulky v peelingovém přípravku, který samozřejmě také jen jemně rozetřete po pokožce. Snad každá značka tělové kosmetiky má ve své produktové řadě i peeling. Vyzkoušet ale můžete i domácí recepty, například snad ten nejjednodušší, kdy smícháte olivový olej s mletou zrnkovou kávou. Pravidelný peeling prováděný jednou týdně zbaví pokožku odumřelých buněk, zjemní ji a pomůže vyniknout její kráse (a stále viditelnému letnímu opálení).

5. Mazat a mazat

Bez poctivého mazání pokožky tělovými mléky, oleji či hutnějšími másly prostě krásná nebude. To je fakt, který se nedá nijak obejít. Každý den je kůže vystavena spoustě vlivů, jež ji namáhají. Jenže ke své regeneraci potřebuje hydrataci a výživné látky, které jí můžeme dodat jen pravidelným mazáním. Ať se vám tato činnost zdá sebevíc otravná, udělejte si z ní svůj každodenní rituál. Zpříjemnit si jej můžete třeba výběrem mléka, které vám bude tak vonět, že se vám hned zlepší nálada. Na trhu jich najdete nepřeberné množství, stačí jen najít to své oblíbené. Za tu trochu námahy vám pak dobrý pocit a lepší nálada jistě bude stát. A vaše pokožka vám bude viditelně vděčná.

 

Zásady správné péče o tělo jsou vcelku jednoduché, ale je dobré si je připomínat, abychom na ně nezapomínaly ani v období, kdy už naše pokožka nebude tolik vidět. Však ji stejně mladistvou a krásnou budeme chtít ukazovat zase za rok, za pět let, za deset ...., nemám pravdu?

 

 

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

2015.08.31 | Martina Limbergová | přečteno: 30036x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: péče o tělo pokožka tělová kosmetika

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Fytoestrogeny - to pravé pro hormonální rovnováhu

Možná to také znáte. Venku svítí sluníčko, ale vy máte náladu pod psa. Nic vás nebaví, což přičítáte rozhozenému měsí...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.07.22 | přečteno: 30028x

Látky a metráž

  Internetový obchod s látkami pro zpestření vašeho bydlení www.lota.cz. Vytvořte si z našich látek deko...
 
celý článek | Admin | přečteno: 30195x

Soutěž o historický román Skandální komtesa

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům Šárce M., Liborovi T. a Jarmile K.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.04.05 | přečteno: 30133x

Nepříjemné záněty? Prevence je jednodušší než léčba

Léto jako nejrizikovější období v otázce vaginálních zánětů je sice už pryč, bohužel to ale neznamená, že se s nimi n...
 
celý článek | Admin | 2015.10.05 | přečteno: 30176x
 

Portál pro ženy