reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Bylinková zahrádka - jak na ni?

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 30160x 2015.04.23

Útrapy a radosti rodičovství

 
celý článek | Meridene | přečteno: 30016x 2015.01.28

Milujte se a čtěte!

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 30337x 2016.02.07

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Objevte kouzlo hraček z Dánska

 
Objevte kouzlo hraček z Dánska

Hledáte hračky, které budou děti bavit, neodhodí je hned po pár hodinách a ještě při hraní projeví svou kreativitu? Pak se blíže podívejte na hračky z Dánska.

 

Proč právě hračky z Dánska? 

Když se řekne Dánsko, většina rodičů si vybaví značku LEGO, která z této země pochází. Dnes už mezinárodně prodávaná stavebnice je součástí snad každého dětského pokojíčku. Málokdo ale ví, že většina dánských hraček má jedno společné. A tím je kreativita, kterou může dítě při hraní projevit. Proto jsou dánské hračky "tak trochu jiné".

Další známou společností, která se orientuje na výrobu hraček, je Maileg. Na rozdíl od plastového Lega se zaměřuje na materiály, které jsou přívětivější k životnímu prostředí, ale hlavně jsou příjemné pro děti a přímo vyzývají k tomu, vzít hračku do ruky a už ji nepustit. 

Kde se vzal Maileg? 

Za vznikem společnosti stojí Dorthe Mailil, dánská grafička a designérka z dánského Herningu. Jednou ze zemí, kde mimo jiné studovala, byla i Francie a proto jsou její hračky kouzelnou směsicí Dánska a Francie. První hračky začala vyrábět už za studia a později spolu s manželem založili společnosti Maileg, která převádí pohádkové postavy a zvířátka do originálních a designově vymazlených hraček. Samotný název firmy kombinuje příjmení Dorthe a dánský výraz pro hru - leg. Odtud tedy vznikl název Maileg.

Hračky Maileg jsou odlišné na první pohled. Zapomeňte na vyumělkované Barbie a Kena, v Mailegu vstupujte do kouzelné říše myšek, králíčků a plyšových medvídků. S těmito hračkami jako byste se vrátili v čase do doby, kdy věci byly jednodušší. A právě tento nádech romantiky a nostalgie provází všechny hračky Mailegu.

Myší rodinka

Snad nejikoničtější řadou hraček Mailegu je myší rodinka. Že myš není zrovna vaše nejoblíbenější zvířátko? Při pohledu na tyto hračky změníte názor. Bavlněné hračky totiž přímo lákají k tomu, aby je vaše dítě přitisklo k sobě ve spánku, nebo aby s myší rodinkou zažilo hodně dobrodružství.

V kolekci najdete myší mámu a táta, a také bratříčka, sestřičku, myší babičku a dědu. K dispozici je také několik různých variant oblečení, a to včetně županů, pyžam, vycházkového oblečení nebo plavek. Pro malé princezny a krále je také vytvořena kolekce královského myšího oblečení. 

Myšky může vaše ratolest uložit do postýlek, nechat převléknout v plážové kabince, uložit do postýlky, nebo jim postavit hrad - a to včetně myší ledničky, křesílek a skříně.

Králíčci

Kolekce králíčků zahrnuje rovnou pět velikostí. Od nejmenších králíčků o rozměrech 22 a 26 cm, až po ty největší, o velikosti 66 a 78 cm. Zatímco ti nejmenší se krásně vejdou do domečků pro panenky, s těmi největšími můžete třeba roztančit pokojíček, nebo je použít jako mazlící kamarády na spaní. 

I králíci mají své kolekce oblečení a doplňků. Nádech starých časů jim dodá pletené a nebo háčkované oblečení, kalhoty na kšandy nebo šatičky, jako ze 40. let.

A chcete-li zažít s králíky více dobrodružství, můžete si sestavit podle velikosti celou králičí rodinku. Doplňky ke kolekci obsahují králičí čajovou soupravu, talíř s makronkami, houpací síť, ale také třeba přebalovací pult, sušák na prádlo, židličky, kočárek - a nebo miniaturní koberec. I zde se přeneseme díky nápaditému designu do starých časů.

Plyšoví medvídci

I když je kolekce nazvaná "Plyšoví medvídci", nemylte se, jedná se přímo o plyšovou ZOO. Vaše dítě může zažít spoustu dobrodružství třeba na výletě na safari, kde potká plyšovou gorilu, pandu, nosorožce, hrocha nebo lva. Na výletě do džungle je zase může doprovodit štěně, slon a nebo králičí slečna. A to hned v několika barvách a velikostech. 

 

 

Autor textu: Martina Malá 
Zdroj obrázků: Maileg.com, Kouzelné Hračkářství

 

2022.05.03 | Admin | přečteno: 30150x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: děti plyšové hračky hraní Dánsko Maileg

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Tajemství záhadných orgonitů

Tajemství „záhadných kamínků“ a orgonové energie, co to vlastně je? Už podle vynálezce orgonitů Wilhelma Reicha nedostat...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.08.15 | přečteno: 30410x

KUŘÍ OKO DOKÁŽE POTRÁPIT. JAK NA SNADNÉ A EFEKTIVNÍ ODSTRANĚNÍ?

Jedná se o zesílenou kůži, která se vytvoří na místě vystaveném nadměrnému tření či tlaku. O jaká místa se zpravidla jed...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2018.11.29 | přečteno: 30166x

Port de Bras - pro krásu těla i mysli

Ráda tančíte, ale chcete přitom protáhnout ztuhlé svaly a zpevnit problémové partie vašeho těla? Lze vůbec propojit i...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.03.27 | přečteno: 30310x

Módní šaty pro jaro 2021

Nová sezóna přináší nové módní kombinace! Už se také nemůžete dočkat, až do ulic vyrazíte v nových jarních šatech? Podív...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.03.02 | přečteno: 30105x
 

Portál pro ženy