newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 2.díl

 
Letní grilování: Menu z grilu 2.díl

Co si připravit k obědu o víkendu nebo ve volný letní den? Přece grilované dobroty! Mít na zahradě vlastní gril na dřevěné uhlí nebo plynový gril je dnes celkem běžnou záležitostí. Pokud i vy jeden vlastníte, vyzkoušejte naše tipy na grilované pokrmy z dnešního dílu Menu z grilu.

 

Grilovaný chřest se slaninou

Pro 4-6 osob budete potřebovat:

  • Svazek zeleného chřestu
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • Pepř, sůl

Připravit zelené chřestové výhonky k marinování je snadné. Zelený chřest se oproti bílému nemusí loupat, stačí jej omýt, osušit a z jeho spodní části odříznout zdřevnatělé konce. Poté si připravte marinádu z olivového oleje, sójové omáčky a rozmačkaného stroužku česneku. Marinádou důkladně potřete chřestové výhonky a ještě je trochu osolte a opepřete. Poté vezměte dva až tři stonky chřestu a obalte je anglickou slaninou. Můžete její konce spojit párátkem, aby slanina na výhoncích držela. Položte balíčky na gril a grilujte z každé strany zhruba 5 minut.

Špízy z mletého masa se sýrem feta                                               

Pro 4-6 osob budete potřebovat:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 100 g sýru feta
  • Plátky anglické slaniny (přibližně 20-30 podle velikosti kuliček z masa)
  • Sůl, pepř
  • Olej na potření

Mleté maso v míse důkladně promíchejte s pestem, solí a pepřem podle chuti. Sýr feta nakrájejte na malé kostičky. Vezměte kousek směsi mletého masa a vytvarujte z ní kuličku, do které zabalte kostičku sýra. Takto postupujte, až budete mít zpracováno všechno mleté maso. Poté každou kuličku vezměte, obalte ji plátkem slaniny a opatrně napíchněte po několika kouscích na grilovací jehlu. Špízy potřete olejem a grilujte při průběžném otáčení asi 8 minut. Výbornou přílohou je salát, třeba na středomořský způsob z cherry rajčátek, papriky, červené cibule a oliv. Samozřejmě se ke špízům ale hodí i brambory, grilovaná zelenina nebo třeba kuskus.

Grilovaná jablka se sušenkovou náplní

Na 8 porcí potřebujete:

  • 8 větších sladkých jablek
  • Kostka másla
  • 10 dkg třtinového cukru
  • 10 dkg drcených sušenek (výborné jsou celozrnné)
  • 7 dkg rozinek
  • Hrst sekaných ořechů podle chuti
  • Alobalovou misku

Vezměte omytá a osušená jablka a odřízněte z nich horní část. Nevyhazujte ji, bude tvořit „pokličku“. Z jablíček vydlabejte střed, dávejte ale pozor, ať neporušíte dno. Poté do vydlabaných jablek nasypte po lžičce drcených sušenek, cukru, rozinek a ořechů. Nahoru položte kousek másla a přiklopte pokličkou z vrchní části jablek. Jablka pak vložte do alobalové misky a podlijte je hrnkem vody. Grilujte metodou nepřímého grilování asi 30 minut a poté hned teplé podávejte.

 

Inspirujte se i našimi dalšími recepty: Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

 

2016.06.28 | Martina Limbergová | přečteno: 30547x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Dovolená v nedohlednu? Dopřejte si víkend plný pohody a kulinářský zážitek v jednom

Doba dovolených je v plném proudu, ale vám stále pracovní povinnosti nedovolují vyrazit někam dál za odpočinkem a zážitk...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.07.26 | přečteno: 1248x

Rok 2015 bude brzy minulostí… Jaký byl ten váš?

Co si odpovíte, když se sami sebe zeptáte, jaký byl váš rok 2015? Úspěšný – střídavě oblačný – nestál za ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.30 | přečteno: 30365x

Anální sprcha: Intimní hygiena a potěšení v jednom

Anální sprcha, známá také jako anální klystýr, představuje ideální řešení pro všechny, kdo se chtějí věnovat análním hrá...
 
celý článek | Nina Albertová | 2024.05.29 | přečteno: 418x

Jednoduchá čokoládová pěna

  Čokoládovou pěnu jsem ochutnala poprvé v Paříži. Z nabídky tamního fastfoodu na mě koukal kelíme...
 
celý článek | Sabina Stehnová | přečteno: 30423x
 

Portál pro ženy