newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak být okouzlující družičkou, ale nezastínit nevěstu - tipy na svatební oblečení

 
Jak být okouzlující družičkou, ale nezastínit nevěstu - tipy na svatební oblečení

Účast na svatbě jako družička je jedinečnou a zároveň odpovědnou rolí, která vyžaduje pečlivou přípravu a plánování. Jedním z nejdůležitějších aspektů je volba vhodného svatebního oblečení. Jak ale na to?

 

Co byste jako družička měla dodržet

Cílem je vytvořit stylový a elegantní vzhled, který podtrhne krásu celého svatebního obřadu, aniž by se družička stala středem pozornosti a zastínila nevěstu. Jak dosáhnout rovnováhy mezi okouzlujícím vystupováním a dodržením důležitého pravidla? Pamatujte, že nevěsta je vždy hvězdou show.

Respektujte svatební téma a styl

Před vybíráním svatebního oblečení se seznamte s tématem a stylem svatby. Zkuste vybrat oblečení, které se skloubí s celkovou atmosférou a designem svatebního dne. Pokud je svatba formální a tradiční, sáhněte po elegantních a decentních šatů. Pokud je svatba více neformální, můžete zvolit veselé a lehčí oblečení.

Tip: Víte, jak vybrat vhodnou svatební košili pro svého partnera?

Barvy a odstíny

Důležité je vybrat barvu oblečení, která se liší od barvy svatebního šatu nevěsty. Zkuste se vyhnout bílé nebo krémové barvě, která je vyhrazena pouze pro nevěstu. Vhodné jsou pastelové barvy, jako jsou růžová, modrá, fialová nebo světle zelená. Pokud svatební téma umožňuje, můžete se rozhodnout pro svěží a živé barvy, které dodají energii celému obřadu.

Střih a délka šatů

Při výběru šatů dbejte na střih, který vám lichotí a padne vám dobře. Mějte na paměti, že šaty by neměly být příliš výstřední nebo přehnaně sexy. Klíčové je zachovat eleganci a vkus. Doporučujeme volit šaty s decentním dekoltem a délkou, která je vhodná pro danou událost. Midi nebo dlouhé šaty jsou často skvělou volbou.

Materiály a detaily

Vybírejte šaty vyrobené z kvalitních a elegantních materiálů, jako je šifon, satén, krajka nebo organza. Unikátní detaily, jako jsou krajkové výšivky, ozdoby z perel nebo decentní kamínky, mohou dodat vašemu oblečení šarm a jemnou eleganci.

Tip pro švadleny: Ušijte si pohádkové svatební šaty z jemných svatebních hedvábných látek.

Méně je někdy více, takže si dejte pozor, abyste nepřehnala s přílišnými ozdobami a překombinovanými prvky.

Doplňky a šperky

Volba doplňků je důležitým prvkem celkového vzhledu. Vybírejte doplňky, které ladí s oblečením a dodávají mu dokonalý závěr. Elegantní náušnice, decentní náhrdelník a decentní náramek jsou to pravé. Doporučujeme se vyhnout nápadným a příliš výrazným šperkům, které by mohly přitáhnout přílišnou pozornost.

TIP: Nezapomeňte sladit lodičky s doplňky.

Účes a make-up

Jemný a romantický účes, který ladí s celkovým stylem, je nejlepší možností. Vlasy můžete mít rozpuštěné, vztyčené nebo zkombinovat různé účesy s květinami nebo jemnými ozdobami. Make-up by měl být decentní a přirozený, který zdůrazní vaši krásu, aniž by přehnaně zastíral vlastní rysy.

Koordinace s ostatními družičkami

Je důležité koordinovat svůj vzhled s ostatními družičkami, aby vše působilo harmonicky a stylově. Diskutujte s nevěstou a dalšími družičkami o barvách, střihu nebo stylech šatů, abyste dosáhli soudržného vzhledu.

Pohodlí je klíčové

Při výběru oblečení pamatujte na pohodlí. Noste šaty, ve kterých se cítíte příjemně a které vám umožňují snadný pohyb. Cítit se pohodlně v oblečení vám pomůže být sebevědomá a přirozeně okouzlující.

Sebevědomí a úcta k nevěstě

Nezapomeňte, že i přes svůj stylový vzhled je vaším hlavním úkolem podporovat nevěstu a být jí oporou. Přizpůsobte své chování situaci a dbejte na to, abyste nezastínila nevěstu, ale spíše přispěla k jejímu nezapomenutelnému dni.

Svatební den je pro nevěstu výjimečným a emotivním okamžikem. Vaším úkolem jako družičky je být okouzlující a elegantní, aniž byste přitahovala nadměrnou pozornost na sebe.

S těmito tipy na výběr svatebního oblečení a stylové kombinace se můžete stát nezapomenutelnou družičkou, která bude důstojně doprovázet nevěstu na cestě k jejímu šťastnému dni.

Nevhodné outfity a střihy na svatbě

Když jste pozváni na svatbu, je důležité vybrat si vhodný a stylový outfit, který bude respektovat svatební atmosféru a dodržovat určitá pravidla vkusu a etikety.

Existují však některé outfitové volby a střihy, kterým byste se měli vyhnout, abyste nevybočili z rámce a nepřitahovali nežádoucí pozornost na sebe. Podívejte se i na tipy, jak se obléknout na svatbu jako host.

Bílé nebo krémové šaty

Bílá a krémová barva jsou vyhrazeny pouze pro nevěstu. Vyhněte se těmto barvám, abyste nevytvářeli dojem, že soutěžíte s nevěstou o pozornost. Respektování této tradice je důležité a projevuje úctu vůči nevěstě.

Příliš odhalující oblečení

I když je svatba slavnostní událostí, je důležité zachovat vkus a eleganci. Nechte doma příliš odhalujícím oblečením, které by mohlo být nepřiměřené a odvádět pozornost od nevěsty. Příliš hluboké výstřihy, extrémně krátké sukně nebo těsné a vyzývavé šaty nejsou úplně ideální.

Výrazné a rušivé vzory

Velké a výrazné vzory mohou být na svatbě příliš nápadné a odvedou pozornost od nevěsty. Oblečení s agresivními vzory, jako jsou příliš výrazné animal printy, neonové barvy nebo výrazné grafické motivy si určitě neberte. Raději volte decentnější vzory nebo jednobarevné oblečení.

Příliš extravagantní oblečení

I když je vždy dobré vyjádřit svůj osobní styl, na svatbě je důležité neupoutávat přílišnou pozornost na sebe. Nevolte přílišnou extravaganci a přehnaný styl, který by mohl přehlušit celou událost. Například oblečení s výraznými peříčky, zvoncovými rukávy nebo velkými ozdobami může být na svatbě příliš nápadné.

Tip: Chystáte se na svatbu s dětmi a nevíte, do čeho je obléknout? Zkuste osvědčený dětský secondhand se značkovým a svátečním oblečením.

Jaké zvolit spodní prádlo pod šaty?

Když jste poctěnou rolí družičky na svatbě, je důležité myslet na každý detail, včetně výběru vhodného svatebního spodního prádla. Správně zvolené spodní prádlo nejenže zajistí vaše pohodlí během celého dne, ale také přispěje k celkovému stylovému vzhledu.

Bezešvé spodní prádlo

Jedním z nejdůležitějších faktorů je pohodlí. Vyberte si bezešvé spodní prádlo, které se dokonale přizpůsobí vašemu tělu a nevytváří nepříjemné liniemi pod šaty. Bezešvé kalhotky a podprsenky jsou ideální pro hladký a nenápadný vzhled.

Barva spodního prádla

Vybírejte spodní prádlo v neutrálních a tělových barvách, které se sladí s vaším tělem a šaty, které si vezmete. Zvolte takovou barvu spodního prádla, která není kontrastní s barvou šatů a nevyčnívá příliš.

Bezešvé podprsenky

Pokud nosíte šaty s bezramenním nebo s decentními ramínky, je správnou volbou bezešvá podprsenka. Bezešvá podprsenka vám poskytne potřebnou podporu a zároveň se zajištěním hladkého vzhledu pod šaty. V případě potřeby můžete zvolit podprsenku s odnímatelnými ramínky, která vám umožní přizpůsobit ji vašim potřebám.

Nízkopáskové kalhotky

Zvolte nízkopáskové kalhotky, které nevyčnívají nad okraj šatů. Vsaďte například na tanga nebo nízké bikiny. Mějte na paměti, že pohodlnost je stejně důležitá jako estetický vzhled.

Kompatibilita s oblečením

Při výběru spodního prádla myslete na styl a materiál šatů, které budete nosit. Například pod šaty s přiléhavým materiálem je vhodné nosit spodní prádlo bez výrazných švů a ozdob, aby nedocházelo k nechtěným otiskům. V případě šatů s průsvitnými částmi se rozhodněte pro spodní prádlo s decentním průhledným efektem.

Pohodlná velikost

Nezapomeňte si zvolit spodní prádlo ve správné velikosti, které vám poskytne dostatečnou podporu a pohodlí. Nesprávná velikost spodního prádla může ovlivnit pohyb a celkový komfort během svatebního dne.

Jaká je úloha družičky na svatbě?

Být družičkou na svatbě je čestnou a zodpovědnou rolí. Jste důležitou součástí svatebního dne nevěsty a máte za úkol podpořit a pomoci jí vytvořit nezapomenutelnou událost. Co tohle všechno ale obnáší?

Pomoc při plánování

Jako družička můžete pomoci nevěstě při plánování svatebního dne. Můžete ji podporovat při výběru šatů, květin, dekorací a dalších detailů. Vaše rady a nápady mohou být pro ni cennou oporou a pomohou jí vytvořit si představu o celkovém konceptu svatby.

Účast na zkouškách

Družička by měla být přítomna na zkouškách nevěstiných šatů a účesu. Vaše přítomnost a podpora jsou pro nevěstu důležité, a můžete ji poskytnout zpětnou vazbu a pomoci ji vybrat si ten nejlepší styl.

Pomoc při organizaci

Na samotný svatební den je vaší rolí pomáhat s organizací. Můžete se postarat o to, aby byly šaty nevěsty perfektně vyhlazeny, připravit její závoj, zkontrolovat, zda má všechny nezbytné doplňky. Dále můžete pomáhat s organizací vstupu do kostela nebo místa konání obřadu a zajistit, aby vše probíhalo hladce.

Víte, jak připravit nezapomenutelnou rozlučku se svobodou pro svou nejlepší kamarádku? Obvykle to dělá její svědek, ale někdy padne tato úloha i na samotnu družičku.

Podpora a uklidňování

Svatební den může být pro nevěstu emocionálně náročný. Jako družička máte za úkol být její oporou a poskytovat jí podporu a uklidňující slova. Můžete jí pomoci udržet klid a zbavit ji stresu, aby se mohla plně soustředit na svůj velký den.

Asistence při oblékání

Pomůžete jí do šatů, připnout závoj, zavázat šaty nebo se postarat o jakékoliv další úpravy, které budou potřeba. Vaše přítomnost a pomoc jí uleví od stresu a zajistí, že bude vypadat naprosto úchvatně a hlavně, že bude alespoň trochu klidná.

Tanec a zábava

Jako družička máte také za úkol být součástí zábavy a tance. Pomáhejte vytvořit radostnou atmosféru na parketu a povzbuzujte ostatní hosty k tanci a zábavě.

S vaší láskou a snahou se stanete skvělou družičkou a podpoříte nevěstu v celém procesu a během svatebního dne. Hurá do toho.

 

2024.03.11 | Nina Albertová | přečteno: 229x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: svatba tipy rady družička móda šaty

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Slávky na víně

  Dnes si připravíme dobrotu s vůní léta. Asi neznám člověka, který by na dovolené u moře alespoň jedno...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.03.06 | přečteno: 30130x

Obývací pokoj podle Feng - shui 1. díl

Obývací pokoj je považován za srdce domu či bytu. Rodina se zde schází, jsou zde přijímány návštěvy. Je místem setkáv...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2015.08.31 | přečteno: 30070x

Vybíráme bavlněné látky na tvorby doplňků do dětského pokoje

Která žena nebo dívka má v sobě tvořivého ducha a zhlédla se v šití, ta si v sočuasné době přijde na své. Pryč je doba, ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.07.26 | přečteno: 30121x

Jablko – pomoc organismu nejen proti stresu

Jablko je ovoce, které není třeba nějak zvlášť představovat. Provází lidstvo od samého počátku – vždyť právě ja...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30049x
 

Portál pro ženy