reklama 3 v magazínu pro ženy
reklama 4 v magazínu pro ženy
reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 4.díl

 
Letní grilování: Menu z grilu 4.díl

Chystáte se o nadcházejícím víkendu rozžhavit svůj gril? Ať už máte gril na dřevěné uhlí nebo plynový, pochoutky z něj jistě nadchnout celou rodinu. Grilování je skvělou příležitostí, jak vyzkoušet i suroviny, které jinak příliš často ke slovu nepřijdou. Proč tedy nevyzkoušet něco nového? Ochutnejte třeba kozí sýr nebo jehněčí kotlety.

 

Grilovaný kozí sýr

Na 4 porce potřebujete:

200 g zralého kozího sýra

Olivový olej

Grilovací koření

Připravte si čtverec alobalu, do kterého sýr zabalíte. Potřete jej zlehka olivovým olejem, položte na něj sýr nakrájený na porce a zlehka potřete i jej. Posypte špetkou grilovacího koření, zabalte jako pevný balíček a dejte grilovat nejdříve švem dolů asi na tři minuty, poté otočené a rozbalené ještě na další dvě minuty. Podávejte na lůžku z grilované zeleniny, doplněné rozpečenou bagetkou.

Jehněčí kotleta na grilu

Na 4 porce potřebujete:

8 jehněčích kotletek (asi 1 kg)

3 stroužky česneku

Snítku čerstvého rozmarýnu (případně 1 lžíce sušeného)

Kůru z ½ citrónu

Olivový olej

Sůl, pepř

Nejdříve si přichystejte maso a to klidně den dopředu, přes noc v marinádě se pěkně rozleží. Kotletky tedy naporcujte, omyjte a osušte kuchyňskými utěrkami. V míse zamíchejte olivový olej, otrhané lístky rozmarýnu (sušený rozmarýn důkladně rozdrťte), rozmačkaný česnek, citrónovou kůru, sůl a drcený pepř. Kotletky poté obalte v marinádě a nechte je nasávat chutě, občas je otočte. Kotlety vyndejte alespoň půl hodiny před grilováním z lednice, aby získali pokojovou teplotu (o tom, proč je to důležité, se dočtete v článku Seriál o grilování: 6. díl – Jak správně grilovat maso?). Poté je položte na rozpálený gril a nechte je prudce opéct z každé strany zhruba pět minut, podle tloušťky plátků. Výborně chutnají například s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Jablkové lívance

Na 8 porcí potřebujete:

3 vejce

25 dkg hladké mouky

300 ml mléka

3 lžíce cukru

1 kypřící prášek do pečiva

50 dkg jablek

Špetku soli

Olej na smažení

K přípravě lívanců potřebujete litinovou pánev na gril. Nejdříve si nastrouhejte jablka a poté připravte těsto z nich. V míse smíchejte vejce, mléko, cukr a nastrouhaná jablka. Po částech přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše důkladně promíchejte. Na litinové pánvi rozehřejte olej a lžící na ni vkládejte porce těsta. Lívance smažte dozlatova z obou stran. Podávat můžete třeba obalené ve skořicovém cukru, ozdobené zakysanou smetanou a ovocem.

 

Inspirujte se i našimi dalšími recepty: Letní grilování: Menu z grilu 3.díl

 

2016.07.20 | Martina Limbergová | přečteno: 12942x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co vás čeká a nemine aneb protancujme spolu každičkou minutu

  Milé čtenářky, pro začátek bych vás chtěla krátce seznámit s tím, co vás v rubrice Tanec čeká. Já ...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.07 | přečteno: 10819x

Intenzivní workshopy v Olomouci s Josephem Go a Jančou J

Svěží vítr přímo z Francie zavane do Olomouce legendárního tanečníka Josepha Go s tanečnicí Jančou Jelínkovou už v le...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.09 | přečteno: 10335x

Rozpalte ho...

      ...
 
celý článek | Kamila Kovářová | 2013.04.22 | přečteno: 10536x

Začátky nemusí být těžké

Jak jsem předeslala v minulém článku, chtěla bych napsat seriál pro ty, kdo nejsou spokojeni se svojí postavou, ...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.02.26 | přečteno: 9787x
 

Portál pro ženy