newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Praktické obklady do kuchyně

 
Praktické obklady do kuchyně

Do své nové kuchyně už jste si vybrali kuchyňskou linku, osvětlení a položili tu správnou podlahu. Ale co obklad na zeď u pracovní plochy? Ten je v kuchyni velmi důležitý, a to nejen z hlediska estetického, ale i z toho praktického.

 

 

Čtěte níže a dozvíte se, které obklady jsou nejvhodnější. Z jakých materiálů mohou být vyrobeny a jak zvolit pro vás tu nejlepší variantu.

 

zdroj: kuchynskastudia.cz

Podle čeho vybírat

Pokud se chystáte vybírat právě obklady, řiďte se především tím, aby vám ladily nejen s kuchyňskou linkou, ale i s materiálem použitým na podlaze a s prostorem celé kuchyně. Jiné materiály se hodí do malých bytových kuchyní a jiné do prostorných domů. Do kuchyně starého stavení nebo do místnosti v rustikálním stylu je třeba zvolit jiný typ obložení, než vyžaduje moderní kuchyně.

Máte-li barevný interiér, volte obklady spíše v decentnějších odstínech a naopak. Při rozhodování o rozměrech obecně platí, že velké prostory snesou i velké formáty obkladů.

Funkce

Jak už bylo řečeno výše, obklady neplní jen funkci estetickou, ale především praktickou. Důraz by měl být kladen zejména na snadnou údržbu. Řekněme si to narovinu. Kdo by chtěl strávit celý den drhnutím obkladů zaneřáděných od prskajícího oleje? Já tedy ne! Proto volte obklady s hladkým povrchem, který se vám bude dobře umývat.

Design

Díky pestrému výběru si dnes přijde na své opravdu každý. Zastánci moderních a retro stylů, u nichž se budou vyjímat obklady menších formátů, ale také příznivci stylu provence, kteří si vyberou třeba obklady s květinami.

Materiály

Vyberte si například z nestárnoucí keramiky a zaběhlého formátu 10 x 10 cm. Velkou výhodou těchto obkladů je vysoká odolnost vůči mechanickému a chemickému poškození. Jednoduše nemusíte přemýšlet, jaký saponát na čištění použít.

 

Laminátové obklady jsou v dnešní době velice populární, a to díky jejich odolnosti a snadné údržbě. V obchodech jsou k dostání v širokém spektru barev a provedení.

Skleněné desky jsou velmi praktické z hlediska hladkého povrchu, ale jsou náchylnější k prudkým změnám teplot, a tak se nevyplatí mít je třeba za plynovým sporákem.

V neposlední řadě si můžete zvolit i obklady ze dřeva, kamene, nerezu, betonové stěrky a tapety.

 

Který obklad si vyberete vy? A jaký je podle vás ten ideální?

 

2017.08.08 | Admin | přečteno: 30264x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kuchyně kuchyňská linka obklady do kuchyně

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Ložnice podle Feng - shui

Ložnice je místem relaxace a regenerace. Je takovou osobní oázou klidu a míru. Návštěvy si většinou do ložnice nevodí...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2015.10.12 | přečteno: 30064x

Zlepšete svou výkonnost a vytrvalost. 3 tipy nejen pro sportovce

O slovo se hlásí běžky, z půdy se sundávají brusle i hokejky. Zjišťujete, do kterého servisu skočíte seřídit lyže a k...
 
celý článek | Admin | 2016.12.03 | přečteno: 30368x

Co byste měli vědět, pokud se rozhodnete užívat vitamíny ve formě doplňků stravy

Doplňky stravy se stávají zejména v období zimy velmi důležité. Čerstvého ovoce a zeleniny máme na talířích bezespo...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.01.12 | přečteno: 30139x

Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

Losos je považován za lahůdku a bezpochyby právem. Jedla jsem ho již v mnoha úpravách, ale až ta poslední mne skutečn...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.12.03 | přečteno: 30316x
 

Portál pro ženy