Nepřehlédněte

Nová dimenze nakupování bot

 
celý článek | Andrea Sýkorová | přečteno: 9690x 2013.03.11

Pláčete??

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 10620x 2014.02.24

Reklama

 
celý článek | Admin | přečteno: 12330x 2013.11.27

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Úplně české americké lívance

 
Úplně české americké lívance

Mám palačinkové děti. Myslím, že během jejich krátkého života už jsme doma nasmažili tisíce palačinek. Proto jsem vděčná za jakoukoliv obměnu. Nedávno jsem narazila na recept na „americké lívance“ a teprve dnes jsem měla prostor a odvahu na to, tento recept vyzkoušet :).

 

 

A musím říct, že to dopadlo překvapivě dobře, příprava je snadná, rychlá a nezbyl ani jediný.

Co budete potřebovat??

  •          6 lžic oleje
  •          400 ml mléka
  •          2 vejce
  •          Špetka soli
  •          300g hladké mouky
  •          3 lžičky prášku do pečiva
  •          a 4 lžíce cukru (na barvě nezáleží ;))
  •          tuk na smažení (my máme nejraději máslo)
  •          a něco na lívance (sirup, marmeládu, šlehačku, ovoce….)

Nejdříve si odvážíme a důkladně smícháme suché suroviny. Poté v jiné nádobě ušleháme (doporučuji mixerem) vejce s olejem a mlékem (já přidávala v tomto pořadí, i když je to asi jedno). Přidáme suchou směs a důkladně zamícháme. Vznikne vláčné těsto, které necháme chvilinku odpočinout (5 minut bohatě stačí).

Mezi tím si rozpálíme pánev (případně lívanečník) a nachystáme máslo na vymazávání, (já si kousek napíchnu na vidličku a před každým lívancem jím pánvičku potřu). Smažím na pánvičce všechny lívance. Mám doma chlapy s velkými ústy, lívanečníku je pro ně škoda. Tohle těsto je báječné, hladké a přitom pevné. Krásně a pravidelně se rozlije do takové velikosti, jak vám vyhovuje. Smaží se hodně rychle, je třeba tu ideální teplotu vychytat (možná na to padne ten první „testovací“ kousek). Smažíme dozlatova. Na pánvičce krásně vyběhnou. Obracet můžete v momentě, kdy začnou na povrchu praskat bublinky, to už je těsto natolik pevné, že se při obracení nerozlije.

Servírovat je můžete s tím, co máte rádi, co třeba horké lesní ovoce, čerstvě ušlehaná smetana a strouhaná čokoláda ;). Nejlepší jsou ještě teplé!

2014.02.24 | Andrea Tomanová | přečteno: 9618x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: lívance americké lívance recept na lívance

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Umíte se ozvat?

Včera jsem zcela nečekaně musela do lékárny, protože naše dítko vyfasovalo antibiotika a stala jsem se díky tomu svěd...
 
celý článek | Meridene | 2014.12.11 | přečteno: 9615x

Nevíte si rady se svým sexuálním životem?Najměte si trenéra sexu!

Ak ti klesá IQ a ak ti stúpa tlak  Spamätaj sa rýchle a všetko nechaj tak  Neváhaj a začni riešiť vážnu...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2012.12.07 | přečteno: 9564x

Školní jídelny: Dětská stravovací pohroma?

Chodili tam mí rodiče, chodili tam vaši rodiče, chodím tam já, chodí tam spousta lidí. A názory na tyto prokleté inst...
 
celý článek | Martin Klose | 2013.07.09 | přečteno: 9445x

Jak si správně zvolit místo obřadu

Blíží se Váš velký den? Váháte, kde mít obřad? Zda venku, na radnici či snad na zámku? Říká se, že svatba je jen jedn...
 
celý článek | Zuzana Ditzelová | 2014.07.01 | přečteno: 9537x
 

Portál pro ženy