reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Španělské mušky

 
celý článek | Lea Kubová | přečteno: 30225x 2014.02.14

Takový normální týden u nás

 
celý článek | Meridene | přečteno: 30061x 2016.07.05

NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ

 
celý článek | Aneta Vlkanová | přečteno: 30111x 2013.12.31

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Úplně české americké lívance

 
Úplně české americké lívance

Mám palačinkové děti. Myslím, že během jejich krátkého života už jsme doma nasmažili tisíce palačinek. Proto jsem vděčná za jakoukoliv obměnu. Nedávno jsem narazila na recept na „americké lívance“ a teprve dnes jsem měla prostor a odvahu na to, tento recept vyzkoušet :).

 

 

A musím říct, že to dopadlo překvapivě dobře, příprava je snadná, rychlá a nezbyl ani jediný.

Co budete potřebovat??

  •          6 lžic oleje
  •          400 ml mléka
  •          2 vejce
  •          Špetka soli
  •          300g hladké mouky
  •          3 lžičky prášku do pečiva
  •          a 4 lžíce cukru (na barvě nezáleží ;))
  •          tuk na smažení (my máme nejraději máslo)
  •          a něco na lívance (sirup, marmeládu, šlehačku, ovoce….)

Nejdříve si odvážíme a důkladně smícháme suché suroviny. Poté v jiné nádobě ušleháme (doporučuji mixerem) vejce s olejem a mlékem (já přidávala v tomto pořadí, i když je to asi jedno). Přidáme suchou směs a důkladně zamícháme. Vznikne vláčné těsto, které necháme chvilinku odpočinout (5 minut bohatě stačí).

Mezi tím si rozpálíme pánev (případně lívanečník) a nachystáme máslo na vymazávání, (já si kousek napíchnu na vidličku a před každým lívancem jím pánvičku potřu). Smažím na pánvičce všechny lívance. Mám doma chlapy s velkými ústy, lívanečníku je pro ně škoda. Tohle těsto je báječné, hladké a přitom pevné. Krásně a pravidelně se rozlije do takové velikosti, jak vám vyhovuje. Smaží se hodně rychle, je třeba tu ideální teplotu vychytat (možná na to padne ten první „testovací“ kousek). Smažíme dozlatova. Na pánvičce krásně vyběhnou. Obracet můžete v momentě, kdy začnou na povrchu praskat bublinky, to už je těsto natolik pevné, že se při obracení nerozlije.

Servírovat je můžete s tím, co máte rádi, co třeba horké lesní ovoce, čerstvě ušlehaná smetana a strouhaná čokoláda ;). Nejlepší jsou ještě teplé!

2014.02.24 | Andrea Tomanová | přečteno: 30104x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: lívance americké lívance recept na lívance

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co byste měli vědět, pokud se rozhodnete užívat vitamíny ve formě doplňků stravy

Doplňky stravy se stávají zejména v období zimy velmi důležité. Čerstvého ovoce a zeleniny máme na talířích bezespo...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.01.12 | přečteno: 30149x

Zaručené tipy na dárky pro muže

Míváte často problémy s vymýšlením dárků pro muže? Děsíte se vždy chvíle, kdy bude váš drahý slavit narozeniny, ...
 
celý článek | Admin | 2016.07.30 | přečteno: 30149x

Soutěž o solárního robota 7v1, který dětem zaručeně udělá radost pod stromečkem

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výherci! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.11.15 | přečteno: 30306x

Jak mít doma akčního hrdinu

Stát se na chvíli akčním hrdinou Posloucháte často při sledování akčního hrdiny ve filmu řeči typu „to bych...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2013.09.18 | přečteno: 30180x
 

Portál pro ženy