newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kuličkiáda

 
Kuličkiáda

Dnes naše nejoblíbenější BUCHTA

Podělím se s vámi o recept na báječnou kakaovo-tvarohovou dobrotu, jak můj muž říká „mokrou buchtu“. Někomu by se mohlo zdát, že je s ní zbytečně moc práce, ale věřte mi, je moc dobrá a taky krásná :)

 

 

Co budeme potřebovat?

Hnědé těsto:

  •          125g změklého másla
  •          2 vejce
  •          150g moučkového cukru
  •          220g polohrubé mouky
  •          3 polévkové lžíce kakaa
  •          1/2 prášku do pečiva

Tvarohové těsto:

  •          1/2 kila měkkého tvarohu (vaničkového)
  •          200 g moučkového cukru
  •          2x vanilkový cukr
  •          1 vanilkový pudink
  •          125g změklého másla
  •          4 vejce

Začneme hnědým těstem. Smícháme nejprve všechny suché suroviny a do nich zapracujeme máslo a vejce, vznikne pevné těsto, ze kterého ukoulíme kuličky (velikost záleží na vás a taky na nádobě, ve které budeme péct). Ty klademe vedle sebe na plech (pekáč), vyložený pečícím papírem. Když je hotovo, odložíme někam do chladna.

(těsto je dost lepivé, mnohem lépe se budou kuličky koulet, když ho necháte chvilku v mrazáku, a lehce si namočíte ruce, nebo si je poprášíte cukrem)

A teď tvarohové těsto. Ušleháme žloutky s obyčejným i vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo a důkladně zapracujeme. Postupně přidáváme tvaroh a pudinkový prášek. Do hotové směsi už přijde jen pevný sníh z bílků, který opatrně vmícháme.

Tvarohové těsto nalijeme pomaličku na plech s kuličkami, rozprostřeme stěrkou, nebo trošku zatřepeme s plechem, aby se rovnoměrně rozlilo.

Teď už můžeme vložit do předehřáté trouby a upéct, peču na „horkovzduch“ 170°C, 45-50 minut. Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme.

Já krájím v půlce kuliček, vypadá to na řezu moc pěkně :)

2014.02.28 | Andrea Tomanová | přečteno: 30236x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Kuličková buchta tvarohová buchta recept pečení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak bojovat s jarními alergiemi?

Jarní příroda je na první pohled okouzlující a dokáže člověku dodat spoustu energie. Pro alergiky ovšem představuje v...
 
celý článek | Admin | 2016.06.14 | přečteno: 30142x

Domácí jahodová kosmetika pro krásu celého těla

Právě vrcholí jahodová sezóna. Šťavnaté červené plody nás lákají svou sladkou neodolatelnou vůní z regálů obchodů i...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.07.03 | přečteno: 30125x

Kratom a jeho právní status: Současná situace a budoucnost kratomu ve světě

Jak konopí a další přírodní psychedelika pronikají do legality, jsou sledovány i další rostliny pro jejich léčivé účinky...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.06.13 | přečteno: 30415x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit XII – trénink na podzim

Čas na hodinách se po několika měsících opět sesynchronizoval s přírodou, vstáváme do ranních mrazíků, skrz koto...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.10.29 | přečteno: 30297x
 

Portál pro ženy