newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kuličkiáda

 
Kuličkiáda

Dnes naše nejoblíbenější BUCHTA

Podělím se s vámi o recept na báječnou kakaovo-tvarohovou dobrotu, jak můj muž říká „mokrou buchtu“. Někomu by se mohlo zdát, že je s ní zbytečně moc práce, ale věřte mi, je moc dobrá a taky krásná :)

 

 

Co budeme potřebovat?

Hnědé těsto:

  •          125g změklého másla
  •          2 vejce
  •          150g moučkového cukru
  •          220g polohrubé mouky
  •          3 polévkové lžíce kakaa
  •          1/2 prášku do pečiva

Tvarohové těsto:

  •          1/2 kila měkkého tvarohu (vaničkového)
  •          200 g moučkového cukru
  •          2x vanilkový cukr
  •          1 vanilkový pudink
  •          125g změklého másla
  •          4 vejce

Začneme hnědým těstem. Smícháme nejprve všechny suché suroviny a do nich zapracujeme máslo a vejce, vznikne pevné těsto, ze kterého ukoulíme kuličky (velikost záleží na vás a taky na nádobě, ve které budeme péct). Ty klademe vedle sebe na plech (pekáč), vyložený pečícím papírem. Když je hotovo, odložíme někam do chladna.

(těsto je dost lepivé, mnohem lépe se budou kuličky koulet, když ho necháte chvilku v mrazáku, a lehce si namočíte ruce, nebo si je poprášíte cukrem)

A teď tvarohové těsto. Ušleháme žloutky s obyčejným i vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo a důkladně zapracujeme. Postupně přidáváme tvaroh a pudinkový prášek. Do hotové směsi už přijde jen pevný sníh z bílků, který opatrně vmícháme.

Tvarohové těsto nalijeme pomaličku na plech s kuličkami, rozprostřeme stěrkou, nebo trošku zatřepeme s plechem, aby se rovnoměrně rozlilo.

Teď už můžeme vložit do předehřáté trouby a upéct, peču na „horkovzduch“ 170°C, 45-50 minut. Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme.

Já krájím v půlce kuliček, vypadá to na řezu moc pěkně :)

2014.02.28 | Andrea Tomanová | přečteno: 30947x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Kuličková buchta tvarohová buchta recept pečení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Sacher

Cestu do Vídně nesmíte učinit bez ochutnání pravého Sachru, čokoládového moučníku, který si právem vydobyl to pravé j...
 
celý článek | Darina Adámková | 2013.06.30 | přečteno: 30636x

Reklama

. ...
 
celý článek | Admin | 2013.11.27 | přečteno: 35085x

Bydlení v Praze: nové možnosti v srdci metropole

Praha je městem, které láká nejen svou historií a krásnou architekturou, ale především širokou nabídkou pracovních, obch...
 
celý článek | Nina Albertová | 2025.02.24 | přečteno: 211x

Potrava pro duši: Excelentní kniha terapie lidské duše

„Naslouchejte své brokolici a ona vám řekne, jak ji máte sníst,“ no tak to je citát použitý v této k...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2016.08.05 | přečteno: 30677x
 

Portál pro ženy