reklama 3 v magazínu pro ženy
reklama 4 v magazínu pro ženy
reklama 1 v magazínu pro ženy
reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Čtenářský deník, díl 10.

 
celý článek | Meridene | přečteno: 10417x 2016.06.24

Pět tipů, jak najít krásné bydlení

 
celý článek | Admin | přečteno: 10054x 2013.12.04

Zacyklená

 
celý článek | Beáta Matyášová | přečteno: 12443x 2013.06.13

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Medové pečení

 
Medové pečení

Dnešní sladká tečka medově karamelové chuti. Se staletým slovanským původem…Ano, hádáte správně, upečeme si spolu MEDOVNÍK.

Asi neznám vděčnější desert. Plní funkci nedělního zákusku a udělá službu i jako, na zdobení naprosto nenáročný, narozeninový dort. 

 

Vůbec se toho nebojte, je to sice lepivá práce a je potřeba vlastnit spoustu nádobí, ale výsledek bude stát za to!

Co budeme potřebovat:

na medové pláty:

  •          400 g prosáté hladké mouky
  •          300 g krupicového cukru
  •          1 lžičku jedlé sody
  •          půl másla a půl Hery
  •          3 vejce
  •          4 lžíce medu (klidně může být ztuhlý, budeme šlehat ve vodní lázni)

na krém:

  •          plechovku Salka (pokud máte raději karamelové, můžete použít to)
  •          a máslo (minimálně jedno a čtvrt, množství poznáte podle hustoty krému)

 

A jdeme na to:

Rozehřejeme troubu na 170°C (horkovzdušnou na 150°C), mezitím ve vodní lázni (voda se nesmí dotýkat dna misky) rozpustíme Heru s máslem, opravdu pomaličku, protože do směsi budeme přidávat vejce a proto nesmí být moc horká (aby nám z toho nevznikla opravdu hodně mastná míchaná vejce). Postupně tedy zašleháme vejce, cukr, med a sodu společně s hladkou moukou. Protože budeme těsto ve vodní lázni míchat ještě minimálně 10 minut, doporučuji nyní sáhnout po mixeru s hnětacími háky. Když má těsto krásnou nahnědlou barvu, je hotovo. Vypneme sporák a klidně necháme nad vodní lázní (s teplým těstem se lépe pracuje).

Teď si na pečící papír, nebo raději na víc papírů (mně se z jedné dávky těsta podařilo upéct 6 plátů) obkreslíme třeba talíř. Do kruhu potom v tenounké vrstvě rozetřeme těsto, tak aby namalovaný kruh alespoň o 1cm přesahovalo.  Do zlatova upečeme (trvá to asi 7 minut) a vyměníme za další. V době dalšího pečení doporučuju hotovou placku hned okrájet na požadovanou velkost. Dokud jsou teplé a měkké, jde to mnohem snáz: na upečenou placku znovu položíme talíř, který jsme obkreslovali a tenkým nožem přebytky ořízneme a uložíme do misky. To uděláme postupně se všemi plackami.

Než všechno zchladne, nachystáme si krém. Povolené máslo ušleháme s kondenzovaným mlékem do hladka, otázka asi deseti minut.

Potom krém namažeme na první placku, kterou uložíme na podnos a na ni další a další a další…Až celý medovník zkompletujeme, potřeme ze všech stran zbytkem krému. Všechny okrájené kousky placek důkladně rozdrobíme a „oplácáme“ jimi celý medovník. A tramtadadá, máme hotovo ;)

Teď už jen uložíme do lednice (alespoň přes noc) a druhý den můžeme nakrojit, dobrou chuť!

 

2014.04.02 | Andrea Tomanová | přečteno: 10349x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Medovník; recept; medový dort

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Soutěž: Vyhrajte jeden ze 3 poukazů na měsíc cvičení v klubu EXPRESKA

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme všem výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.03.13 | přečteno: 10419x

Čtenářská výzva 2017 je tady!

Leden je měsíc předsevzetí a výzev nejrůznějšího typu. Pakliže nejste příznivci těch cvičebních, třeba vás nadchne ta...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2017.01.23 | přečteno: 10302x

Jak se budeme jmenovat?

V poslední době se rozmohl nový trend a to užívat jméno své manželky. ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2014.01.20 | přečteno: 9853x

Jak dosáhnout cíle?

Každý z nás si chce splnit své sny a přání, jen nám občas chybí ta pravá motivace, která by nás posouvala dál. V tomto č...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.01.31 | přečteno: 3127x
 

Portál pro ženy