newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní saláty

 
 

Salát s bramborami a tuňákem

Co budeme potřebovat??

  •          dvě hlávky římského salátu

  •          vařená vejce

  •          uvařené malé nové brambory

  •          do měkka podušené fazolové lusky

  •          tuňák (může být kvalitní konzervovaný, já mám raději čerstvého na pánvi upraveného a rozebraného na dílky)

  •          ančovičky (minimálně 2 až 3 filetky) podélně rozkrojené na třetiny

  •          rajčata

  •          cibulku, olivy, kapary a pražené oříšky (nejlépe piniové)

  •          na zálivku: olivový olej, vinný ocet, dijonská hořčice, nasekaný česnek


Já osobně mám raději vše v salátu na větší kousky, ale nakrájejte si zeleninu, jak máte rádi. Také si dopředu chystám zálivku, aby se chutě stihly spojit. Všechny suroviny na zálivku stačí v misce ušlehat metličkou. Smíchejte všechnu zeleninu (včetně vychlazených brambor a fazolek), ančovičky a na pánvi (nasucho) opražené piniové oříšky, zalijte zálivkou, důkladně promíchejte a navrch dozdobte vejcem a tuňákem…a je hotovo!

 

Rajčatový salát s fazolemi

Co budeme potřebovat??

  •          rajčata zbavená semínek a nakrájená na větší kostky

  •          cibuli na kolečka

  •          konzervované červené fazole (propláchlé a okapané)

  •          na zálivku: čerstvou zelenou čili papričku, koriandr (čerstvý), česnek -vše nasekané nadrobno, limetovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř

Vyrobíme zálivku smícháním všech surovin.  Zalijeme jí rajčata s cibulí a fazolemi, důkladně promícháme a necháme odležet v lednici. Z tohoto důvodu chystám salát do krabičky s víčkem, krásně se v ní protřepe a můžu jej uložit do lednice bez lovení potravinové fólie. Po dvaceti minutkách můžeme jíst.

Záměrně nepíšu přesné množství surovin, protože každý má rád něco jiného. Udělejte si salát přesně podle své chuti.

 

A co vy? Podělíte se s námi o vás nejoblíbenější salátový recept?? Napište nám do komentáře, který to je ;-)

| přečteno: 30564x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Salátysalátová inspiracedietní letní jídlosalát s fazolemisalát s tuňákem

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Od předkrmu po dezert: Průvodce plánováním nezapomenutelného svatebního menu

Plánování svatby zahrnuje celou řadu důležitých rozhodnutí. Jedno z nich má ale zvláštní schopnost zanechat v hostech hl...
 
celý článek | Lea Kubová | 2024.11.04 | přečteno: 165x

Seriál o grilování: 5. díl – Jak grilovat zdravěji?

Odolat vůni a chuti grilovaných pochoutek je velmi těžké. A proč také, když je to taková dobrota, že? Jenže odpůrci g...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.12 | přečteno: 30567x

Švédsko, Polsko, Maďarsko 2012 - 4 města ve 4 dnech (Göteborg, Gdaňsk, Stockholm, Budapešť)

Dlouhé období na zemi (už skoro víc, než měsíc) a taky příjemné pracovní povinnosti mi nachystali přímo vyzývající ví...
 
celý článek | Jiří Hošek | 2013.07.31 | přečteno: 30352x

Warszawa- město mnoha vůní

  Když se řekne Varšava, většina lidí si představí město, které kdysi bylo zničeno válkou a dnes tam v ...
 
celý článek | Lenka Popelková | přečteno: 30436x
 

Portál pro ženy