Nepřehlédněte
Netradiční sladko slané záviny z listového těsta
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Letní saláty
Salát s bramborami a tuňákem
Co budeme potřebovat??
-
dvě hlávky římského salátu
-
vařená vejce
-
uvařené malé nové brambory
-
do měkka podušené fazolové lusky
-
tuňák (může být kvalitní konzervovaný, já mám raději čerstvého na pánvi upraveného a rozebraného na dílky)
-
ančovičky (minimálně 2 až 3 filetky) podélně rozkrojené na třetiny
-
rajčata
-
cibulku, olivy, kapary a pražené oříšky (nejlépe piniové)
-
na zálivku: olivový olej, vinný ocet, dijonská hořčice, nasekaný česnek
Já osobně mám raději vše v salátu na větší kousky, ale nakrájejte si zeleninu, jak máte rádi. Také si dopředu chystám zálivku, aby se chutě stihly spojit. Všechny suroviny na zálivku stačí v misce ušlehat metličkou. Smíchejte všechnu zeleninu (včetně vychlazených brambor a fazolek), ančovičky a na pánvi (nasucho) opražené piniové oříšky, zalijte zálivkou, důkladně promíchejte a navrch dozdobte vejcem a tuňákem…a je hotovo!
Rajčatový salát s fazolemi
Co budeme potřebovat??
-
rajčata zbavená semínek a nakrájená na větší kostky
-
cibuli na kolečka
-
konzervované červené fazole (propláchlé a okapané)
-
na zálivku: čerstvou zelenou čili papričku, koriandr (čerstvý), česnek -vše nasekané nadrobno, limetovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř
Vyrobíme zálivku smícháním všech surovin. Zalijeme jí rajčata s cibulí a fazolemi, důkladně promícháme a necháme odležet v lednici. Z tohoto důvodu chystám salát do krabičky s víčkem, krásně se v ní protřepe a můžu jej uložit do lednice bez lovení potravinové fólie. Po dvaceti minutkách můžeme jíst.
Záměrně nepíšu přesné množství surovin, protože každý má rád něco jiného. Udělejte si salát přesně podle své chuti.
A co vy? Podělíte se s námi o vás nejoblíbenější salátový recept?? Napište nám do komentáře, který to je ;-)
Poslat článek
Tisk
Štítky: Salátysalátová inspiracedietní letní jídlosalát s fazolemisalát s tuňákem